bihon.ro Web analytics

Oradea stațiune: Bolojan ar face spa lângă ștrandul Ioșia

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Documentația pentru atestarea unei părți din Oradea ca stațiune de interes național se judecă la Minsterul Turismului.
Scris de Demian - Documentația pentru atestarea unei părți din Oradea ca stațiune de interes național se judecă la Minsterul Turismului.

Aproximativ un sfert din Oradea, partea cea mai valoroasă din punct de vedere arhitectural și recreațional, a fost încadrată pentru a fi atestată ca stațiune de interes național. Experții Ministerului Turismului au vizitat deja orașul iar dosarul pentru atestare a fost depus, finalizarea procedurii fiind așteptată luna viitoare, conform primarului Ilie Bolojan.

Perimetrul „stațiunii Oradea” cuprinde, de fapt, două zone: centrul istoric al orașului, cu monumentele istorice, începând de la Bazilica Romano-Catolică, strada pietonală centrală, cu tot ce înseamnă centrul istoric, până la Universitate și zona coridorului verde al Crișului Repede, pornind de la Podul Mareșal Prezan, Aquapark-ul Nymphaea, lunca Crișului, Dealul Ciuperca, Parcul Brătianu, traversând zona centrală, până la Ștrandul Ioșia.

„Proiectul nostru este ca, în cursul lunii iunie, să obținem acest statut de stațiune turistică de interes național, după care să pregătim câteva proiecte care s-ar încadra în acest concept”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Birocrație în plus

Pentru agenții economici care pică în stațiune, noul statut aduce, pentru început bătăi de cap suplimentare. Aceștia trebuie să reia procedura de autorizare, doar că în două locuri – și la Primărie și la Ministerul Turismului, a precizat primarul.

Bolojan a preferat să insiste pe beneficiile pe care statutul de stațiune le aduce orașului, cel mai important fiind accesul la surse de finanțare suplimentare. Unul dintre proiectele pe care primarul le vede finanțate din această sursă ar urma să fie un spa, care să fie amenajat pe jumătate din actualul amplasament al Ștrandului Ioșia, cu intrare separată, cealaltă parte a ștrandului urmând și ea să fie reabilitată, rămânând cu actualele funcțiuni.

„Va fi un spa modern, care se va lega cu Sala polivalentă și noua piațetă publică, care va fi realizată în zona respectivă. Prin obținerea statutului de stațiune turistică de interes național, Municipiul Oradea va avea avantajul de a putea accesa fonduri europene și guvernamentale care altfel nu ar putea fi accesate și, de asemenea, s-ar consolida imaginea de oraș turistic, fiind puse în valoare, alături de patrimoniul arhitectural al orașului, și posibilitățile de tratament balnear pe care le oferă municipiul”, a mai spus primarul.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protest pe malul defrişat: „principalul responsabil e dl. primar iar al doilea responsabil e orădeanul căruia nu-i pasă”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Iele”, expoziție temporară de artă textilă
  Oana Tudose exploatează fibrele de lână de oaie prin metode tradiționale de prelucrare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primul suspect de coronavirus din Bihor este o femeie
  Bihorul se confruntă cu primul caz suspect de coronavirus. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Femeie de 30 de ani din Bihor, dispărută. Ați văzut-o?
  Polițiștii bihoreni au fost sesizați marți, de familia unei femei de 30 de ani din Ineu, cu privire la dispariția acesteia.

  Mapamond

  Austria și Croația au confirmat primele cazuri de coronavirus
  Primele două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Austria, în provincia Tirol, potrivit The Guardian. Premierul croat Andrej Plenković a confirmat, de asemenea primul caz de coronavirus, un pacient care e internat într-un spital din Zagreb.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Nu mințiți în chestionare și nici medicul de familie că vă costă libertatea sau/și viața!
  Bihorul este primul județ unde factorii decizionali în gestionarea acțiunii anti - Covid 19 au instruit medicii de familie. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.