bihon.ro Web analytics

Orădeni premiaţi pentru un robot

Orădeni premiaţi pentru un robot

Doi studenţi de la Universitatea Oradea au câştigat premiul I pentru un robot construit de ei.
Scris de farcas - Doi studenţi de la Universitatea Oradea au câştigat premiul I pentru un robot construit de ei.

„Pasiunea mea este electronica şi cam tot ce are legătura cu ea. Pasiunea asta, sunt gata să o spun, o am de când m-am născut, în 1996. Am ştiut toată viaţa că eu vreau să mă ocup cu astfel de activităţi”, spune Kovacs Gabor, student la Universitatea Oradea, care a fost răsplătit cu premiul I la Sesiunea cercurilor știinţifice studenţeşti în domeniile Inginerie Electrică, Control şi Calculatoare. Evenimentul se află la cea de-a IV-a ediţie, a avut loc la Piteşti și a constituit faza naţională.

„Robotul pe care l-am prezentat la Piteşti a fost pentru competiţia Robot Challenge Oradea. Robotul a participat la categoriile «Line follower classic» şi «Line follower enhanced». Prezentarea pe care am realizat-o la Piteşti a convis şi am obţinut locul I, alături de colegul meu Tunyogi David Sandor”, a spus Kovacs Gabor.

Tunyogi David Sandor ne mărturisește că pasiunea lui pentru acest domeniu a început în clasa a VII-a, când a vrut să facă un amplificator. Despre robotul cu care a câştigat premiul I, Tunyogi David Sandor spune că „este un robot cu două motoare, capabil să urmeze autonom o bandă neagră desenată pe fundal alb. Un robot tip «line follower» folosește de regulă senzori IR pentru a face diferența între zona alba și linia pe care trebuie să meargă. Procesarea datelor este rezolvată cu ajutorul microcontrolerului. Robotul ar putea fi folosit pentru o bandă transportoare”, explică Tunyogi David Sandor.

Tunyogi David Sandor şi Kovacs Gabor

Sesiunea cercurilor știinţifice studenţeşti în domeniile Inginerie Electrică, Control şi Calculatoare este organizată anual de un consorţiu din cinci universităţi: Universitatea din Piteşti, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi, începând cu acest an, Universitatea din Oradea. Sesiunea studenţească este sponsorizată de companii importante din ţară.

„Din partea Universităţii din Oradea au participat 8 studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, specializările Automatică şi Informatică Aplicată, Electronică Aplicată şi Calculatoare. Lucrările realizate de către studenţi au fost selectate la nivelul Facultăţii I.E.T.I. În urma desfăşurării sesiunii mai sus-menţionate, au fost premiate cu locul I lucrările studenţilor David Sandor Tunyogi şi Gabriel Daniel Kovacs, de la specializarea Electronică Aplicată. Titlurile lucrărilor sunt «Consideraţii asupra implementării hardware a unui robot de tip enhanced time follower», respectiv «Consideraţii asupra implementării programului de comandă pentru un robot de tip enhanced time follower». Menţionăm că studenţii au conceput şi realizat, prin eforturi proprii, respectivul robot”, spune prof. univ. dr. ing. Mircea Gordan.

Domeniul informaticii este din ce în ce mai atractiv pentru tineri. Spre exemplu, în Bucureşti, la Facultatea de Matematică şi Informatică, concurenţa este de 7,7 candidaţi pe un loc. Aceasta în condiţiile în care la mijlocul anilor 2000, până prin 2010 – 2011, nu se reuşea acoperirea locurilor din prima sesiune de admitere, din iulie. La specializarea similară cu cea de la Facultatea de Calculatoare, concurenţa în acest an a fost de 17 candidaţi pe un loc.

robot2

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.