bihon.ro Web analytics

Partidul lui Dragnea reclamă practici discriminatorii la aniversarea a 103 ani de la intrarea Armatei Române în Oradea

De Veronica Bursașiu

Partidul lui Dragnea reclamă practici discriminatorii la aniversarea a 103 ani de la intrarea Armatei Române în Oradea

APP a putut depune coroane doar în afara ceremoniei oficiale. Până acum toate formațiunile politice participau împreună la astfel de evenimente.
Scris de Veronica Bursașiu - APP a putut depune coroane doar în afara ceremoniei oficiale. Până acum toate formațiunile politice participau împreună la astfel de evenimente.

„O comunitate îşi păstrează unitatea şi identitatea în jurul propriei istorii. Aniversând trecutul şi proiectând mereu viitorul, sunt onorat să fiu primarul unui oraş care rămâne un model de convieţuire, de confluenţă a culturilor şi confesiunilor care fac parte din patrimoniul naţional şi european”. E pledoaria pentru unitate a primarului Birta la sărbătoarea ocazionată de împlinirea a 103 ani de la intrarea Armatei Române în Oradea și a eliberării orașului în 20 aprilie. Discursul e contrazis de fapte. Cel puțin asta reclamă conducerea Aliantei Pentru Patrie, filiala Bihor, prin vocea președintelui Debelka Lilla.

„Este pentru prima dată de la înființarea Partidului Alianța Pentru Patrie când ni s-a interzis să participăm la ceremonia oficială a depunerii coroanelor de flori. Azi, cu ocazia sărbătoririi a 103 ani de la intrarea Armatei Române în Oradea și a eliberării orașului în data de 20 aprilie, noi, membrii APP Bihor am fost prezenți la ceremonia militară care a avut loc în Piața Unirii și la Statuia generalului Traian Moșoiu, de pe Calea Armatei Române…În ziua dinaintea evenimentului ni s-a adus la cunoștință, printr-un comunicat, faptul că depunerea coroanelor de flori de către reprezentanții APP Bihor se poate face doar în afara ceremoniilor oficiale.

Alianța Pentru Patrie condamnă astfel de practici discriminatorii care lezează demnitatea și mândria românilor patrioți”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

„Conform legii 215 din 11.11.2016, Art.16, alin 3 si 4 în cadrul unei ceremonii oficiale va putea fi depusă câte o singură coroană din partea următoarelor entități prezente: Președintele României/ Administrația prezidențială; Parlamentul României; Parlamentul European; Guvernul României/ Prefectul; Primarul localității unde are loc ceremonia; Președintele Consiliului Județean; Corp diplomatic; Entitatea organizatoare. Potrivit legislației în vigoare, după încheierea ceremoniei oficiale pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane. Menționăm că la finalul ceremoniei de miercuri, 20 aprilie, reprezentantul Garnizoanei Oradea a anunțat public, la microfon, că instituțiile sau entitățile care mai doresc să depună coroană, pot să facă acest lucru. Precizăm că în cadrul acelorași manifestări, niciun partid politic nu a depus coroane de flori”, precizează reprezentanții Primăriei Oradea.

Taguri:
2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Just says:

  pierdeți vremea într-un partid mort din fașă!

 2. primar says:

  Partidul lui Dragnea parca are interdictie la asa ceva un eliberat conditionat un fost puscarias ,nu cred ca e pe numele lui acest partid probabil nici nu va fi nu mai prezinta credibilitate pentru nimeni la parasit si iubita mai tanara nu il vad bine.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.