bihon.ro Web analytics

Pelerinaj la monumentele eroilor martiri români

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Pelerinaj la monumentele eroilor martiri români

Reactualizat la:
S-au ţinut slujbele religioase de pomenire a eroilor martiri în Huedin, Treznea, Ip şi Carei.
Scris de Camelia Bușu - S-au ţinut slujbele religioase de pomenire a eroilor martiri în Huedin, Treznea, Ip şi Carei.

Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala Bihor a organizat, în perioada 5-7 octombrie 2021, un pelerinaj comemorativ, cu depuneri de coroane la monumentele eroilor martiri români din localităţile Huedin (jud. Cluj), Treznea, Ip (jud. Sălaj) şi Carei (jud. Satu Mare), în parteneriat cu: Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala Sălaj, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă, Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor”, Asociaţia Naţională „Pro Basarabia şi Bucovina”, Asocaţia „Vatra Românească” şi Muzeul Ţării Crişurilor – Complex Muzeal.

Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala Bihor, reprezentată prin col. (rtr.) Dumitru Demian, s-a bucurat de binecuvântarea şi sprijinul ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române din judeţele Bihor, Cluj, Sălaj şi Satu Mare, al parohilor ortodocşi locali, precum şi de cel oferit de către col. (rtr.) Ioan Chichişan, reprezentantul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Sălaj, şi de către Bogdan Georgescu, director al Resortului Cultural din cadrul Municipalităţii Carei.

Slujbele religioase de pomenire a eroilor martiri, în fiecare dintre localităţile amintite, au fost săvârşite de către dr. Ioan Mircea Ghitea, preotul parohiei ortodoxe Husasău de Criş (jud. Bihor), în împreună-slujre cu preoţii parohiilor ortodoxe locale: Ioan Morcan (Huedin), Dumitru Fiţ (Ip), protopop Florin Mocan şi secretar Valer Pop (Carei).

Au fost vizitate cu acest prilej „Muzeul Represiunii Comuniste” (corpul K), din cadrul Secţiei Cetatea Oradea a Muzeului Ţării Crişurilor – Complex Muzeal, mănăstirile ortodoxe din Piatra Craiului (jud. Cluj), Strâmba şi Bic (jud. Sălaj), Biserica Militară Ortodoxă din Zalău, Biserica Catedrală Ortodoxă din Zalău, Palatul Episcopal Ortodox din Zalău, Muzeul Judeţean din Zalău, Castrul Roman de la Porolissum (Moigrad) şi Muzeul Orăşenesc din Carei.

Această acţiune culturală continuă şirul activităţilor de comemorare a eroilor martiri români iniţiate, începând cu anul 2016, de către conducerea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Bihor sub deviza „O floare, o lacrimă, o rugăciune”.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Lucilian Olteanu says:

  POATE HORTYSTI DE LA BUDAPESTA DORESC SA-SI CEARA IERTARE SI SA DESPAGUBEASCA PE URMASII CELOR UCISI FARA NICIO VINA . . . . !

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.