bihon.ro Web analytics

Peste 40 milioane lei credit pentru parcările etajate

Reactualizat la:
Consiliul local a avut de aprobat, miercuri, contractarea unui credit de către Administraţia Domeniului Public, pentru realizarea parcărilor etajate de la Voinţa şi din curtea Spitalului Militar. Valoarea acestuia ar fi de peste 40 milioane lei.
Scris de demeter1 - Consiliul local a avut de aprobat, miercuri, contractarea unui credit de către Administraţia Domeniului Public, pentru realizarea parcărilor etajate de la Voinţa şi din curtea Spitalului Militar. Valoarea acestuia ar fi de peste 40 milioane lei.

Conform modelului parcării de pe Tribunalului, ADP SA va realiza investiţia după care o va preda, pentru exploatare, Primăriei.

„În contextul derulării de către Municipiul Oradea a unui portofoliu complex de proiecte de investiţii, societatea Administraţia Domeniului Public SA a fost mandatată pentru realizarea obiectivelor de investiţii „Construire clădire parcaje multietajate, Oradea, zona străzilor Academiei – George Bariţiu şi Construire clădire parcaje multietajate pe strada Braşovului Oradea. (…) Necesarul de finanţare pentru aceste proiecte poate fi asigurat prin contractarea de către ADP a unei finanţări echivalente costurilor proiectelor, cu garanţia Municipiului Oradea”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Cele două obiective sunt abia în faza proiectării, licitaţiile pentru realizarea documentaţiilor tehnice e publicată în SEAP şi cândva la începutul anului viitor se va face încredinţarea. Abia la finalul părţii birocratice, când se vor cunoaşte mai exact costurile, se va trece la licitarea pentru găsirea constructorilor, ne-a spus Liviu Andrica, directorul ADP.

Municipalitatea a apelat la acest model de finanţare în locul creditului – furnizor utilizat la parcarea de pe Tribunalului, pentru că, în temeiul noii legislaţii, acela este considerat neconcurenţial; o societatea mai puternică are mai mari şanse să acceseze un credit însă ceea ce se licitează este o lucrare de construire nu una de creditare.

Andrica spune că intenţia este de a accesa creditul respectiv pe o perioadă de cinci ani.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Liberalii își impun omul, la RAR Bihor. Ce alți directori urmează să fie schimbați?
  Printr-o decizie a șefului RAR din Capitală, directorul local sprijinit de PSD este înlocuit de omul PNL. Se face o rocadă, după ce, în timpul Guvernului Ponta, pesedistul Crăciun l-a înlocuit pe Filip.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Invențiile Evului Mediu. Leonardo Da Vinci – apă, vânt şi foc”
  Copiii pot admira la Muzeul Oraşului Oradea o nouă expoziţie cu machete ce reproduc invenţiile lui Leonardo Da Vinci.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  115 milioane de lei pentru Universitatea din Oradea
  115 milioane de lei au fost alocați Universității din Oradea de către Ministerul Educației. Mai mult de jumătate din fonduri vor merge pe salariile angajaților. 1

  BIHON Sport local

  Luceafărul a învins pe CSC Sânmartin II
  Într-un nou joc de pregătire, Luceafărul Oradea a câștigat cu 3-2 (1-1) în fața echipei de eșalon patru CSC Sânmartin II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacia 100% electrică la Salonul Auto Geneva
  Grupul Renault va prezenta la Salonul Auto de La Geneva, care va avea loc în perioada 5 – 15 martie, un autoturism 100% electric.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Kamion din Italia, The Hypnotunez din Ucraina şi Skroom vor susţine concerte în Rock Fort
  Trei trupe din trei ţări vor concerta vineri, de la ora 20:00 în Rock Fort din Oradea. Kamion vine din Italia, cu membrii din Trevisto şi Veneţia, şi abordează un heavy'n'roll. Proiectul Kamion s-a născut în 2014, avându-i ca membri fondatori pe Paul şi Patch, care şi-au dorit să pornească o trupă originală.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.