bihon.ro Web analytics

Peste 40 milioane lei credit pentru parcările etajate

Consiliul local a avut de aprobat, miercuri, contractarea unui credit de către Administraţia Domeniului Public, pentru realizarea parcărilor etajate de la Voinţa şi din curtea Spitalului Militar. Valoarea acestuia ar fi de peste 40 milioane lei.
Scris de demeter1 - Consiliul local a avut de aprobat, miercuri, contractarea unui credit de către Administraţia Domeniului Public, pentru realizarea parcărilor etajate de la Voinţa şi din curtea Spitalului Militar. Valoarea acestuia ar fi de peste 40 milioane lei.

Conform modelului parcării de pe Tribunalului, ADP SA va realiza investiţia după care o va preda, pentru exploatare, Primăriei.

„În contextul derulării de către Municipiul Oradea a unui portofoliu complex de proiecte de investiţii, societatea Administraţia Domeniului Public SA a fost mandatată pentru realizarea obiectivelor de investiţii „Construire clădire parcaje multietajate, Oradea, zona străzilor Academiei – George Bariţiu şi Construire clădire parcaje multietajate pe strada Braşovului Oradea. (…) Necesarul de finanţare pentru aceste proiecte poate fi asigurat prin contractarea de către ADP a unei finanţări echivalente costurilor proiectelor, cu garanţia Municipiului Oradea”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Cele două obiective sunt abia în faza proiectării, licitaţiile pentru realizarea documentaţiilor tehnice e publicată în SEAP şi cândva la începutul anului viitor se va face încredinţarea. Abia la finalul părţii birocratice, când se vor cunoaşte mai exact costurile, se va trece la licitarea pentru găsirea constructorilor, ne-a spus Liviu Andrica, directorul ADP.

Municipalitatea a apelat la acest model de finanţare în locul creditului – furnizor utilizat la parcarea de pe Tribunalului, pentru că, în temeiul noii legislaţii, acela este considerat neconcurenţial; o societatea mai puternică are mai mari şanse să acceseze un credit însă ceea ce se licitează este o lucrare de construire nu una de creditare.

Andrica spune că intenţia este de a accesa creditul respectiv pe o perioadă de cinci ani.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianistul orădean Thurzó Zoltán a fost nevoit să renunțe. A cântat peste 77 de ore!
  Tentativa pianistului orădean Thurzó Zoltán de doborâre a recordului mondial al celui mai lung concert-maraton de cântat la pian a eșuat din motive medicale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea a îmbrăcat straiele de sărbătoare. S-a făcut lumină în Târgul de Crăciun!
  Vineri, de la ora 18:00 a fost pornit iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun și-a deschis porțile. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci
  În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase
  Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autobuz electric MAN, în teste la OTL
  OTL anunță că MAN LION`S CITY 12, un autobuz 100% electric se află în teste în aceste zile.

  România

  Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, Spania în zona galbenă
  Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, iar spania în zona galbenă, potrivit listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată vineri de CNSU. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.