bihon.ro Web analytics

Peste 5.400 de elevi, la „Târgul locurilor de muncă şi al orientării în carieră”

Peste 5.400 de elevi, la „Târgul locurilor de muncă şi al orientării în carieră”

Reactualizat la:
În 23 – 24 octormbrie, elevii bihoreni vor afla informaţii despre meseriile pe care le-ar putea practica.
Scris de Dan Birta - În 23 – 24 octormbrie, elevii bihoreni vor afla informaţii despre meseriile pe care le-ar putea practica.

„Târgul locurilor de muncă şi al orientării în carieră” va fi un eveniment de mare anvergură. Dovadă sunt cei peste 5.400 de elevi din clasele a VIII şi a XII-a care şi-au anunţat participarea la evenimentul care va avea loc în zilele de 23 şi 24 octombrie, în Cetatea Oradea.

„«Târgul locurilor de muncă şi al orientării în carieră» face parte dintr-un proiect RO-HU 331 – CAREER, care este implementat de AJOFM Bihor, beneficiar fiind Societatea de binefacere Don Orione. Parteneri în proiect sunt Camera de Comerț și Industrie a județului Békés, Oficiul Guvernamental Békés și Fundația Județului Békés. Evenimentul se adresează tinerilor, cadrelor didactice şi părinţilor. De asemenea, se adresează angajatorilor, furnizorilor de formare profesională, şcolilor şi universităţilor”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în comun cu inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas.

Participanţi

La eveniment şi-au anunţat participarea peste 50 de companii care îşi asumă rolul de a orienta tinerii în carieră şi de a prezenta procesele tehnologice din cadrul lor. Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă tinerii cu vârsta peste 15 ani. AJOFM Bihor se bucură de o colaborare foarte bună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

„Târguri de orientare în carieră am făcut în fiecare an, dar niciodată de asemenea anvergură. Vom veni cu 5.461 de copii: circa 2.700 de elevi de clasa a VIII, tot atâţia de clasa a XII-a. Pe lângă numărul mare de participanţi, avem 20 de şcoli care-şi expun oferta educaţională (toate liceele tehnologice din Bihor). Ne dorim ca tinerii noştri să vadă clar ceea ce presupune o meserie. Vrem să reuşim să-i facem să îndrăgească o meserie”, a declarat Alin Novac Iuhas.

Pe lângă vizitele organizate ale şcolilor din judeţ, la eveniment sunt bineveniţi toţi elevii, părinţii şi profesorii care doresc să participe.

„Vizita elevilor va fi bine organizată. Transportul le va fi asigurat gratuit. Copiii vor fi preluați, de către un consilier din cadrul AJOFM, de la intrare, și vor fi informați cu privire la eveniment. Apoi, vor vizita standurile care îi interesează. O să avem o zonă în care se vor aplica teste de orientare în carieră, pe care le vom interpreta pe loc. De asemenea, din oră în oră, se va ține câte un workshop interactiv, la care ei vor putea participa. La plecare, participanții vor fi rugați să completeze un chestionar simplu și prietenos, care să ne ajute pe noi să îmbunătățim ediția următoare a evenimentului”, a informat Békési Csaba.

Evenimentul organizat la Oradea se doreşte să fie extins la nivelul întregii ţări.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. unacarevastie says:

  Inca un eveniment raportat la tovarasii sefi de la Bucuresti de catre taietorii de frunze de la ajofm . Halal cand va vad si in special pe increzutul ala de csaba.
  Vai de voi..

 2. Unucuunufacdoi says:

  Dracu sa va ia… numa cifre ..cifre sa de a bine la sefii de la Bucuresti …dar CONCRET domnu csaba desteptul orasului ( nici nu puti mah pe langa fostul director …esti un habarnist ) cati tineri au beneficiat cu adevarat dupa acest eveniment la indigo cu aceleasi mutre penibile sictirite si comuniste din ograda matale de la ajofm ????? hai zi …nu tot cifre …spune concret !

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea rămâne fără festivaluri: evenimente anulate, unul după altul
  Festivalurile și evenimentele care urmau să se desfășoare în perioada următoare în Oradea au fost anulate. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tornadă fotografiată în județul Bihor! Fenomenul este tot mai des întâlnit în România
  În ultimii ani s-au înmulțit raportările privind desfășurarea de tornade în România.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Echipamente ATI donate la Spitalul Gavril Curteanu
  La Oradea au sosit echipamente pentru cazurile grave de Covid, în urma unei donații Digi România. 2

  România

  Szijjarto l-a invitat pe Bogdan Aurescu să efectueze o vizită oficială în Ungaria
  Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat marţi că l-a invitat pe omologul român, Bogdan Aurescu, să efectueze o vizită oficială la Budapesta, pentru a continua dialogul constructiv iniţiat la Bucureşti. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimele demolări la fosta bază sportivă Voința
  Parcarea etajată va ocupa cam un sfert din terenul eliberat, spre Academiei a fost promisă amenajarea unei baze sportive moderne. 12

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cererea unică se poate depune până la 15 iunie
  Au fost prelungite termenele pentru depunerea cererii unice de plată şi notificarea modificărilor acesteia.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.