bihon.ro Web analytics

Plaja urbană pe Crișul Repede, cu o capacitate de 200 locuri și acces gratuit

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Plaja urbană pe Crișul Repede, cu o capacitate de 200 locuri și acces gratuit

Reactualizat la:
Este un proiect care prinde contur în aceste zile pe malul Crișului Repede. Realizatorul proiectului „Plaja Urbană Oradea”, Constantin Covaliu, spune că va fi o plajă cu 200 de locuri, unde orădenii vor avea acces gratuit.
Scris de Veronica Bursasiu - Este un proiect care prinde contur în aceste zile pe malul Crișului Repede. Realizatorul proiectului „Plaja Urbană Oradea”, Constantin Covaliu, spune că va fi o plajă cu 200 de locuri, unde orădenii vor avea acces gratuit.

Clujeanul Constantin Covaliu spune că proiectul plajei urbane din Oradea e unul în dezvoltare și a apărut ca alternativă la seceta de evenimente datorată pandemiei, dar și din dorința de a oferi orădenilor evenimente în contextul unor vremuri incerte din această perspectivă.

„Practic, noi suntem organizatorii Street Food Festival. Dat fiind contextul pandemic, ne-am tot gândit ce să facem din punct de vedere al organizării evenimentelor și ce condiții alternative să le oferim orădenilor pe parcursul întregii veri. Așa i-am convins pe orădenii care au închiriat malul Crișului în această porțiune, pe cei de la Apele Române și municipalitate, să dezvoltăm acest proiect, le-am propus să încercăm ceva nou. Vrem să aducem experiența de plajă pe malul frumos al Crișului. Totul prin intervenții non-invazive. Proiectul fiind în dezvoltare, e posibil ca rezultatul final să fie îmbunătățirea aspectului malului, de exemplu am putea să facem plantări. Suntem în discuții și cu Fundația Comunitară Oradea, care administrează Parcul Libertății. Nu am vrea să lăsăm un dezastru în urma noastră, dimpotrivă, ne dorim ca locul să arate mult mai bine la final. Este un loc care ne place foarte mult. În spiritul acestei filozofii, am început să recondiționăm niște bănci. Va fi o plajă cu nisip, cu umbrele de stuf, unde va avea liber toată lumea. Vom instala 5-6 path track-uri. Vom organiza concerte acustice, am instalat un ponton care va servi drept scenă pentru trupele locale și nu numai. Ideea este că atunci când vom închide plaja, la final de octombrie, locul va arăta mai bine”, spune Constantin Covaliu.

Firma care dezvoltă proiectul Plaja urbană Oradea e prezentă în oraș încă din 2016, „timp în care am adunat împreună amintiri frumoase. Cu acordul Apelor Române – Administrația Bazinală Crișuri și a municipalității, în colaborare cu societăți comerciale din Oradea și nu numai, vom amenaja acest proiect sezonier”, promite Constantin Covaliu.

 

„Noi avem închiriată de 7 ani porțiunea de pe malul Crișului dintre Podul Intelectualilor și Podul din centru unei firme – Aido Grup – pentru activități recreative. Am înțeles că această firmă, împreună cu o firmă din Cluj și cu Primăria Oradea, construiesc acolo o plajă pe perioada verii. Acolo, în spatele fostului sediu al GC Bihor, va fi o zonă de street food”, spune Ionel Avrigeanu, director ABA Crișuri.

Aido Grup este partener al Primăriei Oradea încă din 2009, când au semnat un protocol de colaborare alături de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Comunitatea evreilor Oradea. Atunci, municipalitatea a preluat în administrare Sinagoga neologă, pentru a pune în valoare acest obiectiv de patrimoniu prin executarea lucrărilor de reparaţii, modernizare şi reabilitare, precum şi de utilizare eficientă a bazei materiale, cu scopul de a creşte calitatea spaţiului public.

Alipit de Sinagoga neologă se găseşte imobilul situat pe str. Independenţei, nr. 24, imobil în care Aido Grup Invest deține proprietăți. Acest imobil încadrează Sinagoga Neologă de o parte şi de alta, cu 2 calcane. Prin acordul de parteneriat, în calitate de proprietar în imobilul situat în vecinătatea Sinagogii neologe, Aido se obligă să efectueze și să finanțeze din surse proprii un proiect de amenajare şi integrare a ansamblului arhitectural format de cele două imobile situate în Oradea, str. Independenţei nr. 22 şi 24, prin: amenajarea calcanelor şi reabilitarea acoperişului imobilului situat pe str. Independenţei, nr. 24; amenajarea spaţiilor exterioare aferente Sinagogii neologe pe laturile dintre str. Independenţei, respectiv cea dinspre Râul Crişul Repede.

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Escu says:

  Cat va dura pana cand ¨iubitorii¨ de animale vor umple zona cu rahat de caine? La gradul de educatie al acestora orice zona de joaca sau plaja cu nisip e numai buna sa iti aduci cainii sa-si faca nevoile acolo.

  • Citizen says:

   Pana sunt in Oradea mancatori de rahat (ca si tine) nu cred ca este o problema.

   • de ce? says:

    te simti cu musca pe caciula?

    • Iubitoaredeplaja says:

     Eu una m-as bucura chiar pentru o asemenea amenajare, insa intr-un loc mai potrivit, mai retras si mai însorit, nu cu prea multă umbră. … Eu nu înțeleg de ce trebuie nisip daca totusi nu se recomanda sa facă lumea plaja.

  • Marta says:

   Si dupa ‘oamenii animale’ cine va aduna? Ca tare multi bipezi lasa atata mizerie…

 2. Citizen says:

  Acces gratuit…..???? Pe o “plaja” aflata pe malul Crisului Repede…??? FANTASTIC. Eu zic sa-i chemati pe cei de la latrina 3 ,pentru ca este un BREAKING NEWS.

  • Privatizat says:

   Malu Crisului a fost privatizat. Taranu Nebun a vandut si malul Crisului. Plaja auzi….

  • Escu says:

   Ma-ta te-a fatat pe cealalalta gaura, da va ca iti merge bine, in rest esti prost ca de obicei. Pai daca cineva amenajeaza ceva, investeste timp si bani, e normal sa fie recompensat, sau daca nu vrea poate oferi gratuit caz in care zici ¨multumesc¨. Gunoaie ca tine obisnuiesc sa foloseasca fara sa se ingrijeasca de nimic si mai si comenteaza aiurea. Vezi ca de luni incepi scoala limbricule, poate se lipeste de tine ceva. Lectie gratuita: virgula se pune imediat dupa litera sau cifra care e inaintea sa, dupa aceea se lasa spatiu. Cei ca mine au lasat in Oradea ceva in urma, un excrement ca tine ce lasa, comentarii de doi lei?

   • iosca din iosia says:

    escu=muiescu

   • Citizen says:

    @ escu…Tiganii debili ca tine sa se bucure ca au buletin si drept de vot.Si ceva ajutor social.

    • Escu says:

     Doar atat poti papagalule? Marele cetatean, spaima comentatorilor pe JB si Bihoreanul e alias Iosca din Iosia. Vai si amar. PS Dupa punct, la sfarsitul propozitiei se lasa spatiu, in plus o propozitie noua nu incepe cu ¨Si¨. Spor luni la scoala.

  • ma-ta says:

   Labasecurista, tu poti trai in mtxiimtii in lumea ta labe1 sau umdigi24, securist pnlistousrist.🤪

 3. wiheighffd says:

  Da ce e dobitocia asta cu plaja cu nisip? Pt. o plaja de ce e nevoie de nisip? E mult mai bine sa fie iarba deasa.
  Unde nu se poate beton, se poate nisip. Sa fie desert.

 4. Tudor says:

  Felicitări!La mai mare!

  • Porumbel crescut la sol cu boabe în carambol says:

   Crişu-i lebãdã curat şi de-o trebui dalat altul pe lume porfir nu-i frumos cu luciu de statui.

 5. Ranger says:

  Ar fi mai bine sa ramana asa cum este. In ultimii ani pentru oradeni locul ala a devenit o mica oaza de recreere chiar in inima orasulului, fara ca primarie sa cheltuie multi bani: doar iarba se taia si se adunau pet-urile aruncate. De ce trebuie stricat ceva atat de simplu si bun din sine?

  • lalala says:

   Pentru ca idea lor de “distractie” e circul asta ieftin. “truck-uri” lol. De ce nu fac plaja pe platoul minunatei parcari din centru? Ah, probabil se scurge nisipul printre crapaturi, lol.

 6. wbvtc says:

  Pacat… era o zona linistita…

 7. Loc parcare sã gãsiţi says:

  Pe o apã curgãtoare, linã cu parcare mare, mai vin, ştie fiecare, nenorocitã întâmplare, vin nenorociţi plutiţi, la ţânţari, nevoie mare, acul pe fripturã moare, dacã-i arsã foarte tare dar ce faci cu maioneza cu ţânţari purã-i sinteza, doar la umbrã cremuiţi nemişcaţi sã pescuiţi

 8. Bloomborg says:

  O plajã cu ţinutã fãrã nuditate. Se circulã auto-moto-velo în the City.

 9. Brandul says:

  Se vor putea face castele dupã turnul primãriei.

 10. JosCuSoros says:

  Plaja urbana a lui Soros.
  Oradeni nu fiti prosti, cititi cat mai mult despre criminalu Soros si retea sa de ONG-uri inca din 1990!!!!!!
  Bolo si Ochi de peste au vandut orasul de mult, nimic nu conteaza numai banii.
  Asa e taranu, asa a fost si Nicolae din Scronicesti, asa e si taranu din Birtin.
  SRI voi ce faceti? Macar securistii au fost romani….

 11. Dominic says:

  Osanale firmei Aido, o firma cu numeroase dosare penale deschise pe bune de aceeași Primărie împotriva firmei Aido. O firma care nu-și plătește de ani buni întretinerea la asociația unde are câteva apartamente in proprietate (3 la număr), căreia i-a expirat încă din Martie 2020 autorizația valabilă de 3ani de zile fara a schimba vreo țiglă pe acoperisul din str.Independentei nr.24. Acoperisul arată mai urat decât arată înainte de a se apuca de “renovat” acopersul.
  Și pentru cine dorește poate vedea că firma Aido are multe dosare pe rol în instanțele de judecată, oare din ghinion?

 12. Anonimul says:

  Locul ales nu mi se pare cel mai fericit, insa organizarea acestor plaje urbane este de salutat. Din cate imi aduc aminte locul nu este cel mai insorit si propice de pe malul Crisului Repede. Raman la parerea ca se putea alege un loc mult mai “prietenos” organizarii unei plaje urbane. Multi “experti” neaveniti prin birourile primariei.

  • zsizsi says:

   Nu pe bronzat, scăldat este accentul ca la plajă, ci pe banii cheltuiți la tarabele de fast food. Va fi bine cunoscuta mâncare ieftină vândută scump și implicit gălăgia pentru locuitorii din zonă.

   • tautu says:

    Dar scrie cat se poate de clar. Acolo va fi o zona de street food, nu are nicio treaba cu plaja, asa cum o intelege lumea.

    • Anonimul says:

     Aaa, acum inteleg, ma bucur nespus pentru circul care se pregateste acolo intr-o zona linistita care va deveni o “ghiorlaiala” generala.

 13. adi says:

  Cum plm nisip, BETON mai, BETON vrem , nu nisip!!!!!!!!!!!!!!

 14. Cristian says:

  Abia astept sa dau iar 50-60 lei pe un burger de cea mai joasa speta si sa-mi fie rau dupa…
  Eu incerc de ani de zile sa fac evenimente de CULTURA in acest oras, din propriile economii, dar primaria mereu mi-a inchis usile
  offf Oradea betonată :((

 15. Alexandru Nagy says:

  Da
  Exact asa cum am preconizat
  Deși nu a fost în stare primarul sa își asume răspunderea sa facă sau nu evenimentul a pasat răspunderea oamenilor care deși și au exprimat-o nu a valorat nimic
  Pt ca la presiunea politica a cedat
  E dureros sa vezi ca orădenii au acceptat miile de tone de beton turnate în centrul orașului dar nu au acceptat un eveniment artistic minim invaziv după toată nebunia asta de pandemie
  Apoi se mira ca nu se întâmplă nimic în oraș și ca de ce nu sunt evenimente ca în alte orașe
  Și garantez ca nici unul nu a avut răbdare sa citească proiectul

  De fapt cam ăștia voteaza
  Slab popor
  Ne meritam soarta

 16. BIHON Opinii

  Cum poți păstra permisul de conducere dacă ai condus un autovehicul cu o viteză de peste 50 km/h
  Potrivit art. 121 alin. 1 din R.O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, conducătorii de vehicule sunt obligați să respecte viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă și pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum și cea impusă prin mijloacele de semnalizare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Accident la Brico Depot: O ușă a căzut peste o fetiță de 4 ani
  O fetiță în vârstă de 4 ani a fost rănită în urma unui incident neobișnuit petrecut în incinta Brico Depot din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Proiectul electrificarea și modernizarea căii ferate Episcopia Bihor - Cluj-Napoca, aprobat de Guvern
  Valoarea estimată a proiectării și execuției lucrărilor este de circa 7,55 de miliarde de lei, fără TVA, termenul de execuție fiind anul 2026. 3

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cinci oferte pentru centura Beiuș
  Cinci companii de construcții au depus oferte pentru execuția lucrărilor de la varianta ocolitoare a municipiului Beiuș. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incident pe strada Seleușului: Un bărbat s-a prăbușit lângă mașină după ce ar fi făcut infarct la volan
  Tragedia s-a produs miercuri după-masa, în jurul orei 15:00, pe strada Seleușului din Oradea. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  URGENȚĂ: Un tânăr de 19 ani din Bihor, aflat în comă, are nevoie urgentă de sânge, în urma unui accident rutier!
  Medve George Adrian, un tânăr din Oradea, a cărui părinți locuiesc în Oșorhei are nevoie urgentă de sânge. Este internat la ATI la Spitalul Județean, în stare de comă. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.