bihon.ro Web analytics

Plata obligaţiilor fiscale în numele altei persoane

Reactualizat la:

Plata obligaţiilor fiscale în numele altei persoane

Se pot plăti, prin SPV, contribuţiile în numele altei persoane
Reactualizat la:
Opţiunea dezvoltată de ANAF este posibilă în Spaţiul Privat Virtual.
Opţiunea dezvoltată de ANAF este posibilă în Spaţiul Privat Virtual.

Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) au dezvoltat și implementat noi facilități ale serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV). Astfel, se acordă titularului contului SPV posibilitatea de a plăti, în numele oricărei alte persoane fizice, impozite sau contribuții evidențiate în Declarația unică.

În noul meniu disponibil în serviciul SPV, pentru accesarea acestei facilități, se selectează opțiunea „Plată obligații fiscale PF” și apoi „În numele altei persoane”, se optează pentru plata obligațiilor fiscale declarate prin declarația unică (impozit pe venit, contribuții de asigurări sociale de sănătate, contribuții de asigurări sociale). Ulterior se completează codul numeric personal sau numărul de identificare fiscală al persoanei pentru care se face plata, precum și suma care se dorește a fi achitată, după care plata poate fi efectuată.

Doar în SPV

Această facilitate este disponibilă numai în serviciul SPV, momentan nefiind posibilă o astfel de plată prin intermediul site-ului ghiseul.ro. Totodată, tot prin contul SPV, contribuabilii persoane fizice pot genera două noi rapoarte: Istoric declarații – Declarații depuse de persoană fizică în formă electronică (până acum era disponibil acest istoric doar pentru persoane juridice) şi C168 – Duplicat Cerere de înregistrare a contractelor de locațiune.

În perioada următoare, MFP și ANAF au în vedere implementarea plății prin SPV și interconectarea cu ghiseul.ro, a unor categorii de obligații fiscale pentru persoanele juridice.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Berea slab alcoolizată ar putea fi vândută pe stadioanele din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O nouă campanie de e-mail-uri frauduloase, trimise în numele a șase bănci din România

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o demisie: Anca Grama a plecat din CJ Bihor. Vezi cine o va înlocui
  2

  BIHON Sport local

  CAO a aruncat tinerii în luptă cu CS Ineu. La orădeni a mai debutat un internațional de juniori

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANL dublează chiriile. „Copiii și șobolanii împart același ANL”
  4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării
  2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.