bihon.ro Web analytics

Platformă digitală pentru registrul de pacienţi

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Pacienţii cu boli cronice, înscrişi în registrele naţionale, ar putea beneficia de drepturi legale, inclusiv de servicii medicale şi tratamente de care încă nu dispun.
Scris de Demian - Pacienţii cu boli cronice, înscrişi în registrele naţionale, ar putea beneficia de drepturi legale, inclusiv de servicii medicale şi tratamente de care încă nu dispun.

Spre deosebire de ţările civilizate, România are foarte puţine registre de pacienţi, iar acum

Asociația Colegiul Pacienților și DB Global Technology încearcă să-i ajute pe bolnavii români  dezvoltând o platformă digitală pentru gestionarea registrelor pacienților români.

30 de ingineri

Astfel, peste 30 de ingineri software din echipa DB Global Technology au participat săptămâna trecută la un hackaton intern de 24 de ore, cu scopul de a dezvolta o platformă performantă pentru gestionarea datelor pacienților din România. Cele șase echipe de voluntari DB Global Technology au concurat pentru a sprijini Asociația Colegiul Pacienților. Reprezentanţii acestui organism transmit că încearcă să vină în sprijinul pacienților, medicilor și autorităților din România cu o soluție eficientă pentru colectarea și gestionarea registrelor și nevoilor medicale la nivel național.

Cristian Sas, președintele Asociației Colegiul Pacienților, a declarant recent: „Mii de români au nevoie să acceseze urgent un serviciu medical, o proteză sau un medicament pentru a putea reveni la o viață normală sau chiar pentru a-și salva viața. Pentru ei, cu sprijinul unui grup de voluntari inimoși de la  DB Global Technology, construim o platformă IT capabilă să gestioneze colectarea informațiilor despre pacienți și nevoile lor la nivel naţional”.

Orădeanca Angela Perneș, directorul executiv al asociației Colegiul Pacienților, a anunţat:  „Platforma le va permite pacienților să se înregistreze direct în diferite registre, în funcție de nevoile lor, iar medicii își vor putea înregistra pacienții. De asemenea, cu ajutorul platformei, clinicile și spitalele vor putea să organizeze grupuri de medici care să introducă pacienți în aceste registre. Informațiile astfel colectate vor fi puse la dispoziția Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Ministerului Sănătății, pentru a ajuta la prioritizarea alocării de fonduri în funcție de importanță și urgență.

Iniţiativa Asociaţiei Colegiul Pacienţilor a fost apreciată de DB Global Technology, motiv pentru care a decis să se implice în acest proiect. Marian Popa, director general DB Global Technology, a transmis: „Sunt mândru de toți colegii noștri care au contribuit, prin timpul și cunoștințele lor, la această inițiativă. Astfel de proiecte, care ne oferă oportunitatea să ne folosim experiența pentru a salva și îmbunătăți vieți, dau un sens cu totul aparte activității noastre”.

Importanţa existenţei registrelor și bazelor de date derivă din faptul că acestea sunt instrumente-cheie pentru dezvoltarea studiilor clinice (mai ales în domeniul bolilor rare) și pentru sporirea nivelului de îngrijire și planificare medicală.

Amintim că Asociaţia Colegiul Pacienţilor, fondată în 2015, numără acum peste 5.000 de membri şi are ca scop identificarea şi monitorizarea rezolvării de către instituțiile abilitate a problemelor cu care se confruntă cetățenii în accesarea serviciilor medicale și a beneficiilor legate de sănătate.

Reprezentanţii asociaţiei vin cu propuneri și soluții alternative şi practice la politicile de sănătate publică.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tronsonul de autostradă Biharia - Chiribiș, motiv de dispută între constructor și CNAIR
  Situația lucrărilor pe porțiunea de autostradă din Bihor este incertă, după ce au apărut neînțelereri între constructor și autorități. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.