bihon.ro Web analytics

Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene

De Cristina Ghilea

Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene

RER Vest lucrează și acum în Oradea, în baza unei prelungiri a contractului, până la atribuirea licitației
Reactualizat la:
RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.
Scris de Cristina Ghilea - RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

După o serie de victorii la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în prima fază a licitației pentru salubrizarea Oradiei, firma Polaris Constanța a fost scoasă din licitație după o decizie a Curții de Apel Oradea, ca urmare a unui apel formulat de Primăria Oradea.

Asta înseamnă că, în licitația cu miză financiară majoră – peste 500 de milioane de lei, unic ofertant este firma RER Vest, titulara contractului anterior licitației.

Inițial, comisia municipală de evaluare a ofertelor în licitația gunoiului a descalificat Polaris Constanța, deoarece compania nu a putut prezenta documente din care să reiasă că, anterior licitației de la Oradea, a avut contracte executate în valoare de cel puţin 180 de milioane de lei fără TVA. Firma constănțeană, au susținut edilii, a pus în ofertă, ca documente justificative, „facturi emise” către primăriile Constanţa sau Mangalia, unele dintre facturi au ca obiect deratizarea sau dezinsecţia, iar acestea nu se încadrează în obiectul licitaţiei de la Oradea, care se referă la salubrizare şi deszăpezire.

Însă CNSC a dat dreptate firmei constănțene. Ca urmare, Municipalitatea a făcut apel la Curtea de Apel Oradea, care i-a și admis punctul de vedere.

„Noi am contestat decizia CNCS la Curtea de Apel. Curtea de Apel Oradea ne-a dat dreptate și a exclus firma Polaris din procedura de licitație, pentru că nu îndeplinea criteriile de eligibilitate. În acest moment, noi continuăm procedura cu ofertantul RER. Evaluăm oferta financiară depusă, pentru că de analiza ofertei tehnice am trecut deja. După ce finalizăm procedura de evaluare a ofertei financiare, dacă totul este în regulă, vom declara căștigătoare firma care a mai rămas în licitație”, declară viceprimarul Florin Birta. În opinia sa, hotărârea Curții de Apel „e o decizie rațională, nu înțeleg cum CNCS a putut să ia o decizie în favoarea Polaris, în condițiile date”.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Opinii

  Accident rutier. Ce despăgubiri poți obține? (II)
  Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulaţiei publice, în incinte şi în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât şi în timpul staţionării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de răspundere prevăzută în contractul RCA pentru:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ,,Ready de party”, cu Mr. Lupu
  Videoclipul a fost lansat, la începutul acestei săptămâni, și este dedicat momentului în care Andrei Lupu s-a îndrăgostit definitiv și irevocabil de hip-hop.

  Bihon CSM Oradea

  Debut fulminant în Europe Cup. Au fost „lei” în fieful „vulturilor”
  CSM CSU Oradea a învins pe Beșiktaș Istanbul în primul meci din Turcia.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Procurorul Bogdan Sergiu Chiș, delegat șef la DNA Oradea
  Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis, în ședința de marți, delegarea pe funcția de șef al DNA Oradea a procurorului Bogdan Sergiu Chiș. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cuzap: Album istorico-geografic - o carte de vizită pentru sat și oamenii lui
  Monografia satului Cuzap, adunată într-o lucrare pe cât de elegantă pe atât de plină de conținut, a apărut la finele anului trecut, la editura Ratio et Revelatio.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul - o miză tot mai mare
  Deși rezultatul alegerilor locale, dar și parlamentare, au arătat clar că județul Bihor este dominat copios de către PNL, UDMR insistă în Capitală pentru funcția de prefect. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.