bihon.ro Web analytics

Primăria Oradea, proiect pentru 130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Primăria Oradea, proiect pentru 130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen

Reactualizat la:
Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.
Scris de Cristina Ghilea - Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

După proiectul pentru achiziția a șapte tramvaie noi, Primăria va depune și un mega-proiect, pentru înnoirea parcului auto au OTL SA. „În această lună, au fost depuse proiecte, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 16 milioane de euro, privind achiziția a 7 tramvaie. Acum dorim să depunem prin POR această achiziție. Încercăm să modernizăm cât mai mult flota OTL și să determinăm orădenii să circule cu mijloacele de transport în comun. Suntem conștienți că blocajele din ultima vreme de pe șantierele din oraș îngreunează transportul în comun, dar, când toate aceste investiții vor fi finalizate și toate mijloacele de transport în comun vor fi achiziționate, se va îmbunătății mult calitatea transportului în comun”, a spus primarul Florin Birta.

Prin studiul de oportunitate se propune achiziția a 100 de autobuze și 30 de microbuze astfel: 30 autobuze electrice de 12 metri – valoare unitară estimat la peste 3 milioane lei, 10 autobuze electrice de 18 metri – valoare unitară peste 3,8 milioane lei, 40 autobuze hibrid – valoare unitară peste 1,7 milioane lei, 20 autobuze cu hidrogen – valoare unitară peste 3,1 milioane lei și 30 microbuze electrice – 277.200 euro fără TVA. Valoarea totală a investiției este de peste 304.301.623 lei (fără TVA).

FOTO: PMO

4 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. zsizsi says:

  “…dar, când toate aceste investiții vor fi finalizate și toate mijloacele de transport în comun vor fi achiziționate”, noi ori vom fi deja sub pământ, pentru că mereu va fi ceva proiect nou care să perturbe orașul pentru mai mulți ani, vezi și pasajul de la Piața Mare, va păți la fel și mega pasajul din fața catedralei că doar la câțiva metri s-au descoperit ceva vestigii.
  Eu doar sper că drumul de legătură cu A3 nu se va bloca ani de zile din cauza unei descoperiri din epoca de fier săpând fundația pentru pilele pasajelor, că mă aștept la asta.

 2. xxx says:

  Sa bagi atatia bani doar sa muti autobaza ca sa dai apoi terenul gratis dezvoltatorilor imobiliari , care vor face profit pe spatele nostru , al oradenilor. Se pot cumpara autobuse noi si fara sa muti depoul. Afacere mascata sa fie bine pt firmele ce sustin partidul.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.