bihon.ro Web analytics

Primul control în pubelele din fața porților: 71 de somații

De Cristina Ghilea

Primul control în pubelele din fața porților: 71 de somații

Prima acțiune a avut loc în săptămâna 25-29 octombrie, controalele fiind efectuate de patrule mixte ale Primăriei, RER SA și ECO Bihor, cu sprijinul Poliției Locale.
Scris de Cristina Ghilea - Prima acțiune a avut loc în săptămâna 25-29 octombrie, controalele fiind efectuate de patrule mixte ale Primăriei, RER SA și ECO Bihor, cu sprijinul Poliției Locale.

Prima astfel de acțiune a avut loc pe străzile Moscovei, Îngustă, George Barițiu, Regizor Mircea Popescu, Academiei, Ion Vidu, Crișan, Cloșca și Horea, echipele verificând pubelele de gunoi biodegradabil și sacii de reciclabile. Controlul pe fracția de deșeu reciclabil a arătat că, din 252 de contractanți, 135 au scos sacii în fața porții. „Au fost identificate deșeuri neconforme la un număr de 55 de generatori de deșeuri. În aceste situații, deșeul reciclabil a fost contaminat cu alte fracții – de cele mai multe ori cu resturi de mâncare, deșeuri vegetale, tampoane, măști, deșeuri voluminoase, textile, pungi și ambalaje contaminate cu sânge etc.”, transmite Primăria.

La fracția „deșeu biodegradabil”, din 101 de pubele scoase la poartă, au fost identificate neconforme 69 de situații, în care deșeul biodegradabil a fost contaminat cu alte fracții.

Echipa de control a aplicat pe recipienții al căror conținut a fost contaminat cu alte fracții un autocolant cu mențiunea „DEȘEU NECONFORM”. Conținutul recipientului a fost încadrat automat ca DEȘEU REZIDUAL, recipientul nefiind golit de către operatorul serviciului public de salubrizare, fiind lăsat pe amplasament și colectat la o dată ulterioară, conform graficului de colectare a deșeurilor reziduale, cu tariful cel mai ridicat.

Bilanțul controlului constă în 71 de avertismente emise de Poliția Locală. La următorul control, eventualele neconformități constatate vor fi sancţionate contravențional cu amendă.

Cu markerul pe sac

„Întrucât pe fracţia de deșeu reciclabil precolectat în saci galbeni de către utilizatorii serviciului de salubrizare menajeră din curţile comune, Primăria Oradea a constatat că nu se pot identifica generatorii deșeurilor contaminate, pentru a evita pe viitor sancționarea contravențională a tuturor coproprietarilor de imobil, locatarii sunt rugați să menţioneze pe sac, cu un marker sau cu pix, numărul apartamentului unde a fost generat deșeul. Ca urmare s-a solicitat operatorului de salubritate să analizeze această disfuncționalitate în prestarea acestui serviciu de colectare a deșeului reciclabil în saci și să găsească soluții”, a precizat Adina Popa, director adjunct al Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea.

Totodată, în cadrul acestei etape a campaniei, care va avea un caracter permanent, utilizatorii serviciului de salubrizare au fost informați asupra regulilor colectării separate, fiind împărţite și materiale informative în acest sens.

Amendă…

„Informăm încă o dată utilizatorii serviciului de salubritate menajera că măștile folosite se precolectează în pubelele de culoare neagră – fracție deșeu rezidual”, se arată în comunicatul Primăriei.
Regulamentul serviciului de salubrizare prevede că „se sancţionează persoanele juridice cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei, iar pentru persoanele fizice se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 500 de lei”, în cazul neselectării corespunzătoare.

Ghidul de colectare distribuit de RER VEST SA poate fi consultat și în format electronic, pe pagina de internet a operatorului.

9 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. drop says:

  La 3 abateri proprietarii ar trebui expulzati din oras

 2. Koteles says:

  Adica marea fraiereala prin selectarea ,cetatenii devin gunoieri iar operatorul de salubritate este doar transportator de fractii !

 3. Wirus express says:

  Eu vreau să îmi dea adresa exacta unde au găsit banana cu cutia de bere, babutza aia trebuie bătută crunt ❗🤣 nu contează că o fi pus-o gunoiul sau polițistul de sector sau vecina neeee***, amendă să fie, atâta știți. La câte prostii o să dea drumul acest demers, nici idee nu aveți fraților, pentru că ju știți sa gestionați nimic până la capăt, doar bani sa trageți de pe noi

 4. Costel says:

  Ba debililor , v-apucati sa cautati in gunoaie ca va impune UE , poi Romania in care sint plin de localitati fara canalizare si sosele asfaltate ii intereseaza de pubele cifrate si controale la gunoi ?????? Sunteti de tot rahatul . Pe vremea lui Ceausescu de stringeau si sortau deseurile cum de nu e salvata planeta? Chiar credeti ca e ceva nou sub soare , se schimba poliii idiotilor noi si vacile si carnea si ouale nu avem nici o treaba cu asta. Pamintul v-a fi aici cind noi nu v-om mai fi . Pamintul se regenereaza singur la fiecare mii de ani . Ce dracu puteti fi asa debili si dusi de nas de dobitocii din tv ??????

 5. Alexandru says:

  Ce semeni , aia culegi . Bataie de joc : maresti pretul sunstantial , dar vii cu pubela aia maro atit de mica , cind te uiti la ea se vede clar , hotie cu acte in regula , nu ajuti omil , nu il respecti asteapta la orice

 6. m8epmo says:

  Daca ar avea sange in instalatie, oradenii ar trebui sa se revolte. De exemplu sa se organizeze si vreo 3-4 mii de cetateni sa isi duca gunoiul si sa il depuna frumos pe platoul din fata primariei, ca sa fie asa cum e in realitate, cea mai jegoasa primarie din romania. Dar asta nu se va intampla, prostii astia nu sunt in stare decat sa inghita tot ce le dicteaza nemernicii, pe care tot ei, imbecilii, i-au votat.

 7. Mlm says:

  Ati scumpit gunoiul cu peste 1000%, adica de la 11 lei/luna acuma platim 120.
  Ne terorizati cu pubelele astea mici pe care le-ati mai si cip-at pe deasupra iar acum cautati prin gunoaie?
  Am aflat de la angajatii RER ca marea majoritate a gunoaielor ajung in acelasi loc, degeaba le selectam noi.
  Ati avut anul trecut beneficiu de zeci de milioane la RER iar acum veti avea de 10 ori mai mult. Am vazut ca ati cumparat utilaje de milioane de euro. Asta e bine dar sa ne terorizati cu gunoiul, dupa ce ca toate s-au scumpit si avem cele mai mici salarii din tara?!?
  Sa va fie rusine!!!

 8. România

  Sfaturi pentru a reduce cantitatea de combustibil folosită, în contextul preţurilor mari la carburanţi
  De la începutul anului 2022, carburanţii s-au scumpit cu aproximativ 22%. 1

  Mapamond

  VIDEO. Atac armat la o paradă de Ziua Independenței, în SUA. Cinci oameni au murit, iar 16 sunt răniți, la spital
  Un atac armat a fost raportat la o paradă de 4 iulie, de Ziua Independenței, într-o suburbie din Chicago, Statele Unite, relatează Reuters. În urma incidentului, cel puțin cinci oameni au murit, iar 16 au fost răniți și transportați la spital.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.