bihon.ro Web analytics

Profesor și fost elev la CN „Mihai Eminescu”, umăr la umăr în campania pentru protejarea medicilor

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Profesor și fost elev la CN „Mihai Eminescu”, umăr la umăr în campania pentru protejarea medicilor

Flavia Bârsan, alături de profesorul Rojan, în lupta pentru sănătatea medicilor Foto : Vadim Bondar
Reactualizat la:
„Cred ca arta mea este o artă a frumosului, a vibrantului, a descoperirii de sensuri”, spune Artistul Anului, declarat de Unica, orădeanca Flavia Bârsan.
Scris de Veronica Bursasiu - „Cred ca arta mea este o artă a frumosului, a vibrantului, a descoperirii de sensuri”, spune Artistul Anului, declarat de Unica, orădeanca Flavia Bârsan.

Orădeanca, stabilită la București, jurnalist de profesie, a fost nominalizată la categoria Artistul Anului, în cadrul Galei Unica și a primit titlul Best Designer, oferit de Revista Atelierul, în cadrul expozitiei Inedithe.

Profesorul Florin Rojan, care prin You4Edu a fost primul bihorean care a intrat în cursa de protejare a medicilor cu viziere, aderând la viziere.ro. El continuă acțiunea inițiată, prin care oricine poate dona pentru a susține producția de viziere. Profesorul Rojan e omul care „mișcă” lucrurile, iar acest fapt l-au simțit și foștii săi elevi de la CN „Mihai Eminescu”, acolo unde domnia sa a predat matematică. Recent, o fostă elevă, azi artistă, s-a alăturat dascălului în campania ”Viziere pentru medici”.

„Lupta pentru siguranță și sănătate nu este doar a medicilor, ci a noastră, a tuturor, așa că fiecare gest contează”, consideră profesorul Rojan. De această dată, bihorenii pot achiziționa un tablou semnat Flavia Bârsan.

„Flavia este o artistă talentată, ale cărei tablouri fac parte din galeriile colecționarilor de pe patru continente. Pentru că arta vizuală este modul în care îi place cel mai mult să se exprime, Flavia a hotărât să se implice și să își folosească talentul în lupta împotriva covid-19. Spre bucuria noastră, artista, orădeancă la origini, a ales să se implice și să susțină campania «Viziere pentru medici», inițiată de You4edu, pentru asigurarea unui grad mai mare de protecție pentru medicii din prima linie, care luptă pentru siguranța și sănătatea noastră. Flavia a hotărât să ofere lucrarea «Speranță», făcută special pentru această campanie, unuia dintre donatorii campaniei «Viziere pentru medici» și să ne încurajeze pe fiecare dintre noi, să ne implicăm prin donații în lupta pentru sănătate. Am deosebita plăcere să pot spune că Flavia a fost eleva mea acum câțiva ani la Colegiul National «Mihai Eminescu» Oradea. Evident nu în zona artistică, ci în cea a cifrelor. Nu știu dacă am reușit să-i transmit că matematica poate fi și artă, dar cu certitudine a devenit o artistă sensibilă, cu lucrări deosebite”, spune profesorul Rojan. „După ce anul trecut am creat destul de multe lucrări din seria «Îngerilor», am făcut o pauză, deoarece simțeam că nu mai pot să dăruiesc pe pânză același elan și aceleași sentimente. Dar ce moment mai bun de a reîncepe seria, decât acela al unei donații către o asociație parte din proiectul «Viziere pentru medici»! Campania este derulată de Asociația D’Apetresii, care realizează și distribuie viziere în spitale, încă de la începutul lunii martie. Detaliile campaniei le găsiți aici: https://you4edu.ro/campanie/viziere-pentru-medici-bihor/. Lucrarea se cheamă «Speranța», are 80×60 cm, și va fi dăruită unui donator din cadrul acestei campanii, împreună cu certificatul de autenticitate. Toți donatorii care vor contribui la acest proiect cu o donație de minim 100 de lei, vor intra în tragerea la sorți. Este vorba despre donatorii din intervalul 28 aprilie 2020, ora 00:00, până în 9 mai 2020, ora 24:00. O donație multiplu de 100 de lei reprezință o șansă în plus pentru donator. Exemple: o donație de 200 de lei înseamnă două poziții în tragerea la sorți, o donație de 500 de lei înseamnă cinci poziții în cadrul tragerii la sorți”, spune Flavia. Tragerea la sorți va fi efecuată de către Flavia, în data de 10 mai 2020.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.