bihon.ro Web analytics

Profesor și fost elev la CN „Mihai Eminescu”, umăr la umăr în campania pentru protejarea medicilor

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Profesor și fost elev la CN „Mihai Eminescu”, umăr la umăr în campania pentru protejarea medicilor

Flavia Bârsan, alături de profesorul Rojan, în lupta pentru sănătatea medicilor Foto : Vadim Bondar
Reactualizat la:
„Cred ca arta mea este o artă a frumosului, a vibrantului, a descoperirii de sensuri”, spune Artistul Anului, declarat de Unica, orădeanca Flavia Bârsan.
Scris de Veronica Bursasiu - „Cred ca arta mea este o artă a frumosului, a vibrantului, a descoperirii de sensuri”, spune Artistul Anului, declarat de Unica, orădeanca Flavia Bârsan.

Orădeanca, stabilită la București, jurnalist de profesie, a fost nominalizată la categoria Artistul Anului, în cadrul Galei Unica și a primit titlul Best Designer, oferit de Revista Atelierul, în cadrul expozitiei Inedithe.

Profesorul Florin Rojan, care prin You4Edu a fost primul bihorean care a intrat în cursa de protejare a medicilor cu viziere, aderând la viziere.ro. El continuă acțiunea inițiată, prin care oricine poate dona pentru a susține producția de viziere. Profesorul Rojan e omul care „mișcă” lucrurile, iar acest fapt l-au simțit și foștii săi elevi de la CN „Mihai Eminescu”, acolo unde domnia sa a predat matematică. Recent, o fostă elevă, azi artistă, s-a alăturat dascălului în campania ”Viziere pentru medici”.

„Lupta pentru siguranță și sănătate nu este doar a medicilor, ci a noastră, a tuturor, așa că fiecare gest contează”, consideră profesorul Rojan. De această dată, bihorenii pot achiziționa un tablou semnat Flavia Bârsan.

„Flavia este o artistă talentată, ale cărei tablouri fac parte din galeriile colecționarilor de pe patru continente. Pentru că arta vizuală este modul în care îi place cel mai mult să se exprime, Flavia a hotărât să se implice și să își folosească talentul în lupta împotriva covid-19. Spre bucuria noastră, artista, orădeancă la origini, a ales să se implice și să susțină campania «Viziere pentru medici», inițiată de You4edu, pentru asigurarea unui grad mai mare de protecție pentru medicii din prima linie, care luptă pentru siguranța și sănătatea noastră. Flavia a hotărât să ofere lucrarea «Speranță», făcută special pentru această campanie, unuia dintre donatorii campaniei «Viziere pentru medici» și să ne încurajeze pe fiecare dintre noi, să ne implicăm prin donații în lupta pentru sănătate. Am deosebita plăcere să pot spune că Flavia a fost eleva mea acum câțiva ani la Colegiul National «Mihai Eminescu» Oradea. Evident nu în zona artistică, ci în cea a cifrelor. Nu știu dacă am reușit să-i transmit că matematica poate fi și artă, dar cu certitudine a devenit o artistă sensibilă, cu lucrări deosebite”, spune profesorul Rojan. „După ce anul trecut am creat destul de multe lucrări din seria «Îngerilor», am făcut o pauză, deoarece simțeam că nu mai pot să dăruiesc pe pânză același elan și aceleași sentimente. Dar ce moment mai bun de a reîncepe seria, decât acela al unei donații către o asociație parte din proiectul «Viziere pentru medici»! Campania este derulată de Asociația D’Apetresii, care realizează și distribuie viziere în spitale, încă de la începutul lunii martie. Detaliile campaniei le găsiți aici: https://you4edu.ro/campanie/viziere-pentru-medici-bihor/. Lucrarea se cheamă «Speranța», are 80×60 cm, și va fi dăruită unui donator din cadrul acestei campanii, împreună cu certificatul de autenticitate. Toți donatorii care vor contribui la acest proiect cu o donație de minim 100 de lei, vor intra în tragerea la sorți. Este vorba despre donatorii din intervalul 28 aprilie 2020, ora 00:00, până în 9 mai 2020, ora 24:00. O donație multiplu de 100 de lei reprezință o șansă în plus pentru donator. Exemple: o donație de 200 de lei înseamnă două poziții în tragerea la sorți, o donație de 500 de lei înseamnă cinci poziții în cadrul tragerii la sorți”, spune Flavia. Tragerea la sorți va fi efecuată de către Flavia, în data de 10 mai 2020.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Agenți din Arad și Bihor, detașați pentru a repune pe picioare înmatriculările din Timișoara
  Criză de personal la înmatriculări, după ce zece angajați au fost ridicați de DGA pentru luare de mită. Trei agenți au fost chemați din concediu, iar alții au fost aduși din Arad și Bihor. Înmatriculările definitive vor fi reluate după program normal abia de săptămâna viitoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cele trei motive posibile pentru care Apple a eliminat logo-ul luminos de pe spatele MacBook-urilor în 2015
  2021 marchează șase ani de când Apple a decis să scoată ”mărul” luminos de pe carcasa tuturor modelelor de Apple laptop.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost desemnat câștigătorul licitației pentru Drumul Expres Oradea – Arad
  Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de un miliard de euro.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucrările la parcarea de la Voința, la 85%. Urmează faza finisajelor
  Termenul contractual este luna octombrie 2021, lucrarea e acum la 85%, transmite ADP SA. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Austriecii de la Strabag vor construi drumul de legătură Oradea - Autostrada A3
  CNAIR a anunțat vineri, 18 iunie, câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția proiectului „Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sîntandrei) - Autostrada A3 (Biharia)". 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic: Marea Britanie rămâne în zona roșie. Grecia și Franța, în zona verde
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat clasificarea țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid. Astfel, Marea Britanie rămâne în zona roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.