Protest al sindicaliștilor de la Registrul Comerțului Bihor. Angajații cer majorarea salariilor cu 15%

De Ramona Pașcu

Protest al sindicaliștilor de la Registrul Comerțului Bihor. Angajații cer majorarea salariilor cu 15%

Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) au protestat, marţi, în toate judeţele ţării.
Scris de Ramona Pașcu - Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) au protestat, marţi, în toate judeţele ţării.

20 de sindicaliști au protestat în fața sediului ORC Bihor nemulțumiți fiind de nivelul de salarizare, care este cel mai scăzut dintre instituțiile aflate în subordinea Ministerului Justiției.

[eadvert]

„Ultimii din justiție!“, „Salarii decente în ONRC!“, „Stop discriminării!“ sau „Mereu sacrificați, niciodată respectați!“ sunt mesajele pe care angajații le-au afișat timp de jumătate de oră. În același timp, astfel de acțiuni au avut loc și în Brașov, Constanța sau Satu Mare.

„Am ieși, azi, la cea de-a două acțiune sindicală, prima fiind greva japoneză care a durat trei zile (joi, vineri și luni). În această săptămână, timp de trei zile, vom face un protest în fața instituției. Cerem majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituția publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată revendicăm acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupaţională „Justiție““, a declarat pentru Jurnal bihorean și Bihon.ro reprezentanta salariaților din ONRC – grupa sindicală Bihor, Marcela Leucuța.

În perioada 18-22 aprilie, membrii SAONRC s-au aflat în grevă japoneză, la nivel naţional, purtând banderole negre în semn de protest, şi şi-au îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel. De marţi până joi, aceştia vor organiza mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor, iar vineri vor participa la un miting la sediul Ministerului Justiţiei, conform calendarului publicat de SAONRC.

De asemenea, începând din luna august, aceştia intenţionează să declanşeze conflictul colectiv de muncă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    România

    Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu Viktor Orban. Se va începe studiul de fezabilitate pentru trenul de mare viteză București-Budapesta
    Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire informală cu omologul său ungar, Viktor Orban, în cadrul căreia discuţiile au vizat subiecte de interes comun pe agenda bilaterală a celor două state, dar şi susţinerea pentru aderarea la spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Ambasadorul Americii în România, în vizită în Oradea. S-a întâlnit cu Ilie Bolojan și Florin Birta
    Ambasadoarea Kathleen Kavalec a ajuns în Oradea în cursul zilei de joi, 25 iulie.

    BIHON Sport local

    ACS Transilvania Sport Academy va juca în Liga 4! Clubul orădean trimite 8 grupe în competițiile FRF!
    Clubul orădean a înscris și opt grupe de juniori în competițiile organizate de FRF în sezonul 2024/2025.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Ziua Imnului Național al României, sărbătorită la Oradea. Vezi programul evenimentelor
    Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Un adolescent de 15 ani din Bihor a furat o mașină și s-a plimbat cu ea

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    „Kobra”, dat în urmărire. Un recidivist din Oradea a fost trimis în închisoare pentru că nu a returnat o schelă împrumutată
    Polițiștii bihoreni l-au dat în urmărire națională pe Florian David Costea, cunoscut sub porecla „Kobra”, de 31 de ani, care a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu executare, sub acuzația de abuz de încredere.

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.