bihon.ro Web analytics

PSD se opune investiției de 107.000 de lei într-un gard și în scările de la intrarea în Primăria Beiuș

De Veronica Bursasiu

PSD se opune investiției de 107.000 de lei într-un gard și în scările de la intrarea în Primăria Beiuș

Fațada și gardul care au încins spiritele FOTO: Kovacs Zoltan
Propunerea de reconfigurare a accesului principal în Primăria Beiuș a scos la iveală tensiunile dintre formațiunile care s-au succedat la cârma instituției, PNL și PSD.
Scris de Veronica Bursasiu - Propunerea de reconfigurare a accesului principal în Primăria Beiuș a scos la iveală tensiunile dintre formațiunile care s-au succedat la cârma instituției, PNL și PSD.

S-a întâmplat la ședința de Consiliu Local, acolo unde PSD s-a abținut în masă de la a gira o investiție de 1,07 miliarde de lei vechi. Pentru că nu agreează acest proiect, reprezențanții PSD au fost acuzați că se opun înfrumusețării orașului, că au intervenții populiste. „Mi se pare normal că cei care nu sunt de acord sau se abțin înseamnă că nu vor să se înfrumusețeze orașul și comunitatea noastră. Asta nu înseamnă că facem cheltuieli fără sens dacă mergem la o primărie cotată în Uniunea Europeană. Am văzut în nenumăratele ședințe foarte multe abțineri și voturi împotrivă vizavi de ceea ce vrem noi să construim în comunitatea noastră și pentru comunitatea noastră. Cred că ar trebui să semnalăm acest lucru și vizavi și de rampa de gunoi, unde au fost unii împotrivă ori s-au abținut, proiect care a stat pe loc câteva săptămâni, luni de zile, ceea ce nu mi se pare de bun augur pentru noi toți cei care locuim în Beiuș. La fel și cu primăria și tot ceea ce înseamnă comunitate și evoluție”, a spus consilierul liberal Kovacs Nicoleta.

Ecourile contrelor verbale nu s-au stins nici după ședința de Consiliu derulat online și cu mari dificultăți în a percepe unele intervenții ale aleșilor. „Ca și perspectivă proprie, consider că faptele sunt mai presus decât vorbele. De aceea, intervențiile mele politice în media sunt mai rare, dar acum mă simt nevoit să clarific niște discuții. Nu am fost și nu sunt de acord cu investirea a 107.000 de lei (1 miliard și 70 de milioane de lei vechi) în reabilitarea căii de acces a Primăriei Beiuș (gard, scări), la momentul actual. Consider că cetățenii Beiușului au altfel de nevoi în acest moment, iar Beiușul, cu prisosință, are priorități mult, mult mai importante”, a argumentat consilierul PSD Sergiu Iftimovici poziția sa. Tânărul spune că gresia care lipsește de mult timp pe scări „s-ar fi putut rezolva în maximum… o oră! Inițiativă, implicare, voință și maximumum 1.000 de lei și nu s-ar fi plâns atâția cetățeni, nu?” Sergiu Iftimovici a trecut în revistă toate proiectele votate de PSD Beiuș care au ca efect dezvoltarea orașului, cu scopul de a contracara „niște săgeți îndreptate spre PSD Beiuș”.

„Doar cârpeli”

„PSD Beiuș, de la începutul mandatului, în octombrie 2020 și până în prezent, a votat tot ceea ce înseamnă dezvoltarea Beiușului, inclusiv bugetul și rectificările bugetare ulterioare pentru proiectele benefice ale orașului! PSD Beiuș nu se va opune niciodată proiectelor benefice Beiușului. PSD Beiuș nu a votat relocarea autogării în centrul orașului, nu a votat înființarea noului «serviciu» pentru câini (cel ce e cu 100 de lei mai scump/câine decât actualul serviciu deja existent în Beiuș), nu a votat demiterea din funcție a domnului Popa Ionel, nu a votat mărirea taxelor și impozitelor, nu a votat majorarea prețului apei…. Ca și o concluzie finală, PSD Beiuș va vota întotdeauna pentru dezvoltarea orașului”, spune Sergiu Iftimovici. Protagoniști ai contrelor din ședința de Consiliu Local au fost primarul Gabriel Popa, care s-a enervat foarte tare atunci când consilierul Stela Babău a spus că în cei 12 ani de când PNL se află neântrerupt la conducerea orașului, „ați făcut doar cârpeli și continuați cu cârpeli”.

„Legat de rampă, știți foarte bine că acolo au fost probleme în documente, în legalizarea documentelor. Au fost interpretări și elaborări greșite, grupul PSD niciodată nu va vota un punct de pe ordinea de zi care nu este clar și în detaliu explicat, drept dovadă, noi nu votăm astăzi împotriva înfrumusețării orașului, ne place frumosul, ne place curatul, dar ne abținem pentru că sunt alte proiecte prioritare: în primul rând, avem câinii care încă se plimbă pe străzi, avem sensul giratoriu, avem parcul unde copii se află zilnic. Domnule primar, în momentul în care vor fi finalizate lucrările prioritate pentru cetățenii și copiii acestui municipiu, PSD Beiuș votează și fațada și intrarea”, a spus Stela Babău. JB – V.B.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.