bihon.ro Web analytics

Revista „Familia”, premii prestigioase

Reactualizat la:
Revista „Familia” a primit la Iaşi laurii Premiului „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară.
Scris de farcas - Revista „Familia” a primit la Iaşi laurii Premiului „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară.

Premiul a fost acordat în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea revistei „Convorbiri literare” – unul dintre cele mai importante evenimente culturale din ţară, dată fiind vechimea unei instituţii. Cu acest prilej, poetul orădean Gheorghe Vidican a luat premiul pentru promovarea literaturii române în Italia.

O nouă recunoaştere a valorii revistei orădene a venit de la Sibiu. Cu ocazia Simpozionului „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”, ediţia a XV-a, din perioada 5-6 mai 2017, „Familia” a obţinut Premiul „Nicolae Balotă”.

Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor (preşedinte – poetul Ioan Radu Văcărescu) și Revista „Euphorion” (redactor-şef poetul Dumitru Chioaru) le-au propus participanţilor două teme de dezbatere: „Mentori şi apropiaţi ai Cercului Literar de la Sibiu” – moderator criticul Al. Cistelecan, şi „Revista Familia şi cerchiştii” – din partea redacţiei revistei fiind de faţă Ioan Moldovan, Traian Ştef şi Mircea Pricăjan.

„Revista noastră a fost invitat special. Reamintim că foşti membri ai Cercului de la Sibiu au fost redactori ai «Familiei» după reluarea acesteia în cea de-a V-a serie a ei: Nicolae Balotă, Ovidiu Cotruş, Radu Enescu; alţi «cerchişti» au fost colaboratori de înalt prestigiu ai «Familiei»: Ştefan Augustin Doinaş, Cornel Regman, Ion Negoiţescu, Eugen Todoran, Ovidiu Drimba ş.a.”, a arătat Traian Ştef, redactorul-şef al Revistei „Familia”.

De la Sibiu, omul de litere Traian Ştef a participat, la Arad, la Colocviul Naţional al Revistelor Literare, prezidat de preşedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu.

„La colocviul de la Arad s-a discutat despre situaţia revistelor literare din ţară şi cum putem face mai bine o revistă literară astăzi”, a precizat Traian Ştef, cel care este şi preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului de carte „Gaudeamus” de la Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  STROPI își face prieteni noi
  ABA Crişuri este prezentă în COMUNITECA cu ateliere de protecția resurselor de apă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutor pentru combustibil
  Peste 17.000 de fermieri primesc ajutor de la stat pentru combustibilul folosit în 2019, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

  BIHON Sport local

  CSC Sânmartin a pierdut duelul cu bihorenii de la Fuzesgyarmat
  Formația bihoreană de Liga a III-a, CSC Sânmartin, a pierdut meciul de pregătire susținut în Ungaria, pe terenul echipei Fuzesgyarmat, lider în Liga a III-a, Seria Est.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Nouă”, de la byron
  Formaţia byron a lansat sâmbătă seara, la Oradea, cel mai nou album, „Nouă”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sinucidere șocantă: un orădean a fost decapitat de un tren la Timișoara
  Incidentul șocant s-a petrecut sâmbătă după-amiaza în Gara de Nord din Timișoara. Orădeanul Cosmin Bele s-a sinucis după ce a postat un mesaj de adio: „PUIUKA MEA, acum chiar vin la TINE".

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cererea Unică de Plată se depune în perioada 2 martie – 15 mai
  În perioada 2 martie – 15 mai 2020 la Centrul Judeţean şi la Centrele locale ale APIA Bihor se vor depune Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei 2020.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.