bihon.ro Web analytics

Revista „Familia”, premii prestigioase

Reactualizat la:
Revista „Familia” a primit la Iaşi laurii Premiului „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară.
Scris de farcas - Revista „Familia” a primit la Iaşi laurii Premiului „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară.

Premiul a fost acordat în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea revistei „Convorbiri literare” – unul dintre cele mai importante evenimente culturale din ţară, dată fiind vechimea unei instituţii. Cu acest prilej, poetul orădean Gheorghe Vidican a luat premiul pentru promovarea literaturii române în Italia.

O nouă recunoaştere a valorii revistei orădene a venit de la Sibiu. Cu ocazia Simpozionului „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”, ediţia a XV-a, din perioada 5-6 mai 2017, „Familia” a obţinut Premiul „Nicolae Balotă”.

Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor (preşedinte – poetul Ioan Radu Văcărescu) și Revista „Euphorion” (redactor-şef poetul Dumitru Chioaru) le-au propus participanţilor două teme de dezbatere: „Mentori şi apropiaţi ai Cercului Literar de la Sibiu” – moderator criticul Al. Cistelecan, şi „Revista Familia şi cerchiştii” – din partea redacţiei revistei fiind de faţă Ioan Moldovan, Traian Ştef şi Mircea Pricăjan.

„Revista noastră a fost invitat special. Reamintim că foşti membri ai Cercului de la Sibiu au fost redactori ai «Familiei» după reluarea acesteia în cea de-a V-a serie a ei: Nicolae Balotă, Ovidiu Cotruş, Radu Enescu; alţi «cerchişti» au fost colaboratori de înalt prestigiu ai «Familiei»: Ştefan Augustin Doinaş, Cornel Regman, Ion Negoiţescu, Eugen Todoran, Ovidiu Drimba ş.a.”, a arătat Traian Ştef, redactorul-şef al Revistei „Familia”.

De la Sibiu, omul de litere Traian Ştef a participat, la Arad, la Colocviul Naţional al Revistelor Literare, prezidat de preşedintele Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu.

„La colocviul de la Arad s-a discutat despre situaţia revistelor literare din ţară şi cum putem face mai bine o revistă literară astăzi”, a precizat Traian Ştef, cel care este şi preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului de carte „Gaudeamus” de la Oradea.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.