bihon.ro Web analytics

Rezultate Definitivat în Bihor: Patru note de 10

De Crina Dobocan

Rezultate Definitivat în Bihor: Patru note de 10

Cei patru dascăli care au obținut nota 10 la proba scrisă sunt: Bélfenyéri Tamás-János, Ramona Nicoleta Ille, Daliana Magulean şi Rebeca Ursuț.
Scris de Crina Dobocan - Cei patru dascăli care au obținut nota 10 la proba scrisă sunt: Bélfenyéri Tamás-János, Ramona Nicoleta Ille, Daliana Magulean şi Rebeca Ursuț.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a dat publicității rezultatele la examenul de definitivare în învățământ. În județul nostru, procentul de promovare din sesiunea 2021, înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este de 78,23%.

Înainte de etapa de depunere a contestațiilor, 151 de candidați au fost declarați promovați. Ei au obținut medii între 8 și 10.

„Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin opt pentru promovarea examenului. La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 198 de candidați (96,11%) din totalul de 206 candidați cu dreptul de a participa la această sesiune a probei scrise. 5 candidați s-au retras”, a prezentat Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Potrivit datelor IȘJ, din totalul celor 193 de candidaţi cu lucrări evaluate, 99 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Totodată, 4 candidaţi au fost notați cu 10, iar 15 candidați candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 83 de candidați au avut note între 5 și 7,99. 11 candidați au încheiat proba cu note sub 5.

Cei patru dascăli care au obținut nota 10 la proba scrisă sunt: Bélfenyéri Tamás-János, profesor de istorie la Şcoala Gimnazială „Kazinczy Ferenc” din Şimian, Ramona Nicoleta Ille, educatoare la grădiniţa din Hidişelu de Sus, Daliana Magulean, educatoare la grădiniţa arondată Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici” Oradea, şi Rebeca Ursuţ, educatoare la grădiniţa din Sântandrei.

Din cei patru, trei au media finală 10. Aceasta pentru că au luat note maxime şi la inspecţiile la clasă, obligatorii pentru definitivarea în învăţământ.

„În ce privește media finală situația este următoarea: 3 candidați au obținut media 10, 26 candidați medii între 9,50 și 9,99, 122 candidați medii între 8 și 9,49, respectiv 49 de candidați nu au promovat înainte de contestații”, a mai prezentat Negruțiu.

Cei nemulțumiți de rezultate, mai pot depune contestații și joi, 22 iulie 2021.

Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cu drag de la Arad says:

  Bihon-ule dar de protectia datelor cu caracter personal ai auzit? Cei patru pot fi de 10 ori mai bogati cu ajutorul tău. Daca sunt de 10 vor sti ce sa facă.

 2. Ştiri sportive

  Oficial! Leo Messi pleacă de la FC Barcelona, deși ambele părți ajunseseră la un acord
  Clubul FC Barcelona a anunțat oficial, joi seara, că starul Lionel Messi nu va continua să evolueze la echipa catalană, în ciuda faptului că cele două părți ajunseseră la o înțelegere. Clubul informează că necontinuarea colaborării are cauze financiare și structurale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului frontal de pe Piatra Craiului, dintre un Jeep și un TIR
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul frontal de pe Piatra Craiului, în urma căruia două adolescente au rămas încarcerate. 1

  România

  Franța trece pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Lista completă, actualizată
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. În zona roșie a intrat din această săptămână și Franța. 3

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Accident pe Piatra Craiului: Impact între un TIR și un autoturism. Două adolescente au fost rănite!
  Două adolescente au rămas încarcerate în urma unui accident produs joi după-masă, pe DN1, în zona Piatra Craiului. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste un milion de metri cubi de lemn pe picior, în licitație printr-o platformă online
  Licitaţiile pentru valorificarea masei lemnoase, pe picior sau lemn fasonat, vor fi organizate, din august, doar printr-o platformă online.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ansamblul folcloric Crișana a fost desființat de CJ Bihor
  Consilierii județeni de la UDMR și PSD nu au votat reînființarea ansamblului, sub o altă denumire, în subordinea Centrul de Cultură al județului Bihor 11

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.