bihon.ro Web analytics

România, a patra scădere a producției industriale în septembrie

De Dan Birta

România, a patra scădere a producției industriale în septembrie

Producția industrială a scăzut în România în septembrie 2021
Ultimele date ale Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că producția industrială a crescut cu 5,2% în zona euro și cu 5% în Uniunea Europeană în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2020. România a înregistrat a patra scădere a producției industriale, cu -3,7%, fiind devansată de Slovacia (-4,9%), Portugalia (-4,8%) și Cehia (-4%).
Scris de Dan Birta - Ultimele date ale Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că producția industrială a crescut cu 5,2% în zona euro și cu 5% în Uniunea Europeană în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2020. România a înregistrat a patra scădere a producției industriale, cu -3,7%, fiind devansată de Slovacia (-4,9%), Portugalia (-4,8%) și Cehia (-4%).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creșteri ale producției industriale în septembrie, comparativ cu perioada similară din 2020, au fost în Irlanda (45,4%), Belgia (23,1%) și Lituania (19,6%).

În cazul UE, producția de bunuri de folosință imediată a crescut cu 8,3%, cea de bunuri intermediare cu 5,6%, cea de bunuri de capital cu 4%, iar producția de energie a urcat cu 2,8%, în timp ce producția de bunuri de folosință îndelungată a crescut cu 1,9%.

În septembrie, comparativ cu luna precedentă, producția industrială a scăzut cu 0,2% în zona euro și cu 0,5% în Uniunea Europeană, după ce în august s-a înregistrat un declin de 1,7% în zona euro și de 1,5% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creșteri în septembrie, comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Estonia (5,3%), Lituania (4,3%) și Belgia (3,7%), iar cele mai semnificative scăderi în Danemarca (-5%), Cehia (-3,2%) și Austria (-3%).

România a înregistrat în septembrie o scădere lunară de 2% a producției industriale, după un declin de 0,4% luna precedentă.

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Schwabu says:

  Great Reset = Communism tip Klaus Schwab, Google, Facebook, Twitter, Youtube piperat cu tiranie medicala si distrugerea completa a vietii normala de pe planeta.

 2. Romeo says:

  De ce vorbiti prostii? Cum va permiteti sa-l contraziceti pe tata Câțu? Nu v-a spus el voua ca totul e pe crestere? productia, economia, nivelul de trai! Statul nu minte!!!

 3. Anonimul says:

  Idiotul de Citu spunea ca economia duduie, insa nu simtim noi. Poza este cat se poate de graitoare, cu asa ceva se pune fundamentul PIB-ului, nu cu speculatii financiare.

 4. România

  Noi reguli RCA: constatarea amiabilă se va face electronic, reguli simple pentru mașina la schimb
  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat un proiect de normă care aduce modificări substanțiale Normei 20/2017 privind asigurările auto în România. Actul normativ a fost trimis către Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare după 90 de zile de la publicare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianina e din nou în Parcul Libertăţii
  Pianina din Parcul Libertăţii, aflată în grija Fundaţiei Comunitare Oradea, este din nou la dispoziţia orădenilor pentru a aduce un plus de frumos în viaţa oraşului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorean dat dispărut după ce a plecat la lucru în Deva. L-ați văzut?
  Polițiștii bihoreni fac un apel către persoanele care pot să ofere informații despre Bodog Balazs, în vârstă de 31 de ani, din localitatea bihoreană Vaida.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Sport local

  Cristian Lupuț și-a găsit angajament. Se va duela cu echipele bihorene în sezonul viitor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost semnat contractul pentru podul nou din Nimăiești
  Podul vechi peste Valea Beiușele va fi înlocuit cu unul nou, valoarea construcției fiind de 2 milioane de lei.

  BIHON Sport local

  Misiune imposibilă pentru CAO 1910

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.