Pentru această intervenție, au fost selectate 11.240 de plante dintr-o gamă variată de specii — arbuști, plante perene și ierburi decorative — care vor fi amplasate ținând cont de expunerea la soare a fiecărei zone. Un peisagist desemnat de executant a elaborat scheme de plantare specifice pentru zone de soare, semi-umbră și umbră. În această săptămână se finalizează plantările în zonele de umbră și semi-umbră, urmând ca de săptămâna viitoare să fie amenajate și cele expuse direct la soare. Suprafața totală vizată de intervenție este de 2.365 mp.
Pentru completarea proiectului, în toamna acestui an vor fi plantați aproximativ 60.000 de bulbi de flori de primăvară și vară, contribuind astfel la diversificarea cromatică a peisajului urban.
În sprijinul întreținerii spațiilor verzi, a fost realizat un sistem automatizat de irigații în zonele în care a fost posibilă implementarea acestuia. Pentru o suprafață de 500 mp care nu dispune de sursă de apă, irigarea se va face cu cisterna, pe întreaga perioadă de mentenanță.
Lucrările sunt executate de S.C. Cadro Landscape Studio S.R.L., care va asigura și mentenanța pentru o perioadă de 3 ani. Valoarea totală a contractului este de 859.679,25 lei fără TVA.
Trimite articolul
XPalnte care arata ca niste buruieni, arata ca niste spatii neingrijite, exact cum arata o zona in paragina. Deci cheltuim sume exorbitante ca locul sa arate ca unul abandonat
-
Neîngrijit, abandonat, buruieni… Chestii de concepție (depășite). Ideile de bază ar trebui să fie: preferabil specii autohtone, specii rezistente la schimbările climatice și mediul urban, specii melifere, specii perene, acoperire cât mai mare a solului, resurse necesare cât mai reduse pentru întreținere (inclusiv irigare). Să se limiteze: gazon tuns (maxim de 2x/an), specii alohtone, specii care rezistă greu la aceste condiții și necesită întreținere continuă