bihon.ro Web analytics

Salariile nete din retail din Oradea, la fel cu cele din Cluj Napoca, Timișoara și Iași

De Dan Birta
Reactualizat la:

Salariile nete din retail din Oradea, la fel cu cele din Cluj Napoca, Timișoara și Iași

Reactualizat la:
Peste 46% dintre angajații din retail câștigă peste 3.000 de lei net.
Scris de Dan Birta - Peste 46% dintre angajații din retail câștigă peste 3.000 de lei net.

Deși încă mai circulă mitul conform căruia Bihorul se află în coada salariilor la nivel național, Oradea se situează pe același nivel de salarizare cu Timișoara, Cluj Napoca și Iași în topul salariilor nete din retail. Potrivit analizei făcute de platforma de recrutare eJobs, cele mai mari salarii nete în retail sunt oferite în: București (3.500 lei net), Cluj-Napoca (3.000 lei net), Timișoara (3.000 lei net), Oradea (3.000 lei net) și Iași (3.000 lei net).

Cele mai mici salarii sunt oferite în: Pașcani (1.700 lei net), Vălenii de Munte (1.700 lei net), Petroșani (1.700 lei net), Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei net) și Călărași (1.996 lei net).

După aproape doi ani de pandemie, retailul rămâne unul dintre cele mai stabile și constante domenii din punctul de vedere al ofertei de locuri de muncă, dar și printre cele mai căutate de către candidați, conform datelor eJobs.ro. Doar în acest moment, există aproape 8.000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care doresc să se angajeze în retail. Nu doar că pandemia nu a afectat negativ dinamica locurilor de muncă din acest sector, dar mulți angajatori au lărgit paleta de oferte de muncă, datorită creșterilor înregistrate pe business.

Deși media salariilor din retail este scăzută față de alte domenii, la veniturile medii de bază declarate în acest sector, cel mai adesea se adaugă bonusuri și comisioane din vânzări. Astfel, mai mult de jumătate (53,8%) dintre angajații din retail câștigă sub 3.000 de lei net pe lună, potrivit datelor introduse de peste 350.000 de salariați în Salario, comparatorul de salarii marca eJobs. Între 3.001 lei net și 4.000 lei net câștigă 19,1% dintre respondenții la sondaj, în timp ce între 4.001 și 7.000 de lei net câștigă 20,6%. 6,5% dintre angajați câștigă peste 7.000 lei net.

Top salarii

Cel mai mare salariu introdus în retail este pentru poziția de Director General, 28.000 lei net, iar cei mai curioși să afle dacă salariul lor este aliniat cu media pieței muncii sunt specialiștii care ocupă poziția de Agent de Vânzări.

Cele mari salarii medii nete din retail sunt pentru pozițiile: General Manager – 4.300 lei, Risk Manager – 12.000 lei, Național Sales Manager – 10.000 lei, Manager IT – 8.600 lei, Director Financiar – 8.000 lei.

Pozițiile cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt: Asistent promoții – 1.900 lei, Casier – 1.900 lei, Operator centru asistență – 2.000 lei, Lucrător comercial – 2.000 lei și Șef de tură – 2.080 lei.

„Joburile din retail sunt foarte atractive în primul rând pentru tinerii aflați la început de carieră pentru că cerințele angajatorilor nu sunt prea mari, iar companiile oferă training-uri prin care-i pregătesc pentru viitoarea activitate. Cei care rămân în domeniu pot să-și crească semnificativ salariile, în funcție de compania pentru care lucrează și de dimensiunea ei. De exemplu, un director de vânzări poate câștiga și 25.000 de lei net. În majoritatea cazurilor, la salariul de bază al celor din acest sector, se adaugă bonusurile din vânzări”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

19 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Deceretel says:

  Bine , desigur despre asta nu o sa comenteze nici unul dintre cei ce sustin ca in Cluj sau Timisoara sunt salarii duble si mult peste cele din Oradea . Ca astea nu-s importante ptr. ei. Ce daca vanzatorii castiga la fel, dar in Cluj sau Timisoara obligatiile financiare ptr. viata de zi c zi sunt mult mai mari ? Sau muncitorii din fabricile echivalente cu cele din noile zone industriale ale orasului nostru.
  Important e ca I.T. -stii si inginerii de la Automotive , ori agentii imobiliari depasesc cu 80% castigul celor din Oradea .
  Deci ….., ciocu mic si joc pe la glezne, povestitorilor!

  • adi says:

   Care obligatii financiare? Intretinerea , gigacaloria e cea mai scumpa la noi, taxele si impozitele sunt cele mai mari la noi. Iar cine nu plateste chirie , ca sa nu vii cu chiriile, ca nu toata lumea sta in chirie. In comparatie cu Bucurestilul suntem dublu la taxe. Asa ca ciocu mic decretel

   • AUR = PSD = Biden says:

    Chiar suntem dublu la taxe? Sursă?

   • Cipri says:

    Normal ca nu sunt de doua ori mai mari dar ce sa zica și persoanele care se plang non-stop aici pe Bihon?
    De exemplu la Cluj nu doar chiriile sunt mult mai mari dar si prețul apartamentelor deci ratele lunare sunt mai mari, serviciile la fel in general sunt mai scumpe in Cluj deci clujenii oricum nu recupereaza diferența de costuri cu traiul fără de Oradea prin taxe si gigacaloriei, oricum viața este mai scumpă in Cluj per total chiar daca câteva chestii sunt mai ieftine.
    De București ce sa mai zic ca te sperii cata sărăcie vezi in orașul ala, dar stii cum este, statistica spune ca au salarii duble. De caldura in București ce sa mai zici ca anul asta s-au bătut recoduri la numărul de avarii. Adica au gigacaloria subvenționată masiv dar oricum mai trebuie sa bage in priza un resou, un calorifer electric deci mare parte din diferența o dau pe curent. Ideea este că lucrurile nu sunt roz in alte parti si negre doar in Oradea. Tot in România suntem si nicăieri nu-i perfect dar unii știu doar sa se plângă de multe ori atunci când nici măcar nu este cazul.

    • Anamaria says:

     Fact: locuiesc in Cluj, in apartament cu 3 camere. Cineva din familie locuieste in Oradea, tot in ap cu 3 camere in zona Centrului Civic.

     Luna asta mie mi-a venit intretinerea + gazul (ca avem centrala proprie) = 350 lei.
     La ap din Oradea, intretinerea a venit 1600 lei.

     1600 lei platesc eu toata iarna caldura la Cluj. 🙄 Nici nu ajung acolo..
     Legat de chestiile mai scumpe in Cluj, daca scoatem din ecuatie partea de imobiliare si ne raportam strict la hrana (nu din restaurante ca aia e alta poveste) ci cumparaturile obisnuite intr-o casa, nu vei simti diferenta intre CJ si Oradea. Nu sunt mai scumpe: mancarea, intretinerea, transportul in comun, parcarile..
     Ar fi extraordinar daca s-ar cere masiv mariri de salarii in Oradea.

     • Cipri says:

      Nu prea este fact deloc. Si eu stau in apartament cu 3 camere si nici un vecin nu a avut de plată nicăieri aproape de 1600 lei(nici cel din ap. 1 care are 4 camere). In plus întreținerea nu înseamnă doar incalzire ci și apa plus alte taxe (de exemplu curățenie, salubritate).
      Chiar daca in Cluj gigacaloria este subvenționată cu 57% fata de 29% in Oradea diferența de prețul platit de populație nu este enormă, ăsta pentru ca gigacaloria din Cluj are preț de producție mult mai mare. Ideea este ca pe termen lung Clujul nu va putea susține această subvenție oricum.
      Iar in legătură cu centralele de apartament pe gaz, acestea vor fi supra impozitate pe viitor.deci lucrurile nu arată bine deloc.

 2. Derecichei Ovidiu says:

  Rog directorii din retail sa nu mai angajeze persoane necalificate. SA știe și ei ca orice meserie trebuie calificare și nu la locul de munca ca aleas prostii!

 3. Renata says:

  cei de la Profi angajeaza cu 1600 net plus bonuri, la Carreofur cu 1800-2000 , iar la Lidl cu 2200-2500 net. nu ar trebui sa accepte nimeni salarii sub 3000 net in Oradea, daca are bacul luat sau studii superioare!

  • Ionica says:

   la Carrefour un lucrator comercial ia minim pe economie 1524 + bonuri de masa de 15 lei!

  • Sofia says:

   ce fumezi? 1524 si bonuri… si ia intreaba cand a efectuat vreodata un angajat 10 zile consecutive de concediu precum cere codul muncii? in veci…

 4. klaus says:

  Majoritatea sunt cu minimul pe economie in Oradea.

 5. Flor says:

  Ce salarii de mizerie.am încercat dar am fugit repede.Ii compătimesc pentru munca care o depun după care pierd sâmbete și duminici .

 6. Io says:

  Program 2 cu 2 zile in jur de 250 ore lunar salar 1500 ron plus bonuri de masa

 7. amidon says:

  Profi 1600, nu mai mintiti

 8. Sofia says:

  unde se da ma 2000 net in mana?

  ia mergeti la carrefour :)) sa intrebati acolo… intrebti defapt si de satisfactia angajatilor… :)) vai mama voastra de gunoaie…

 9. Ioana Anamaria says:

  Vedeți-vă de treaba. Este al 3-lea articol pe care-l văd în ultimele zile pe tema asta: salariile din Oradea sunt la fel de mai că în Cluj, Timișoara, etc. Mergeți pe principiul: o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr?
  M-am mutat în Cluj anul trecut pe aceeași poziție de job, în același domeniu. Diferență? 80% mai mult la salariul NET.
  Nu mai fiți nemernici că nu suntem cu toții o adunătură de prosti! Înțeleg că faceți PR da voi deja ne dați kkt să mâncam și ne cereți să spunem că e tort!

  • bolojel says:

   A fost luat chelul la intrebari privind salariile mici din oradea/BH dupa atata dezvoltare cu porfir si fatade roz. Pentru ca nu a stiut sa raspunda, a dat ordin presei (aservite/vandute pnl) sa faca campanie prin luarea in deradare a subiectului. Exemplu: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/cele-mai-mici-salarii-din-romania-168811.html Autor “marele” chircea mirila, “ziarist” al fituicii de partid
   Asa ca o sa mai vezi o rafala de articolase pe tema asta prin care se incearca sa se minimalizeze subiectul, chiar daca problema ramane.

 10. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Alergăm împreună la fapte bune pentru autism”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poștașii continuă protestele la București
  SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

  România

  Klaus Iohannis a promulgat Legea Offshore - Statul va câștiga 60% din redevențe în urma exploatării
  Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri,25 mai, Legea Offshore.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Incendiu cauzat de o afumătoare improvizată - o casă și o anexă au fost salvate
  Pompierii militari bihoreni au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, 25 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Aușeu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce tipuri de ampermetru există? De ce ampermetrul digital este cel mai folosit?
  Ampermetrele sunt folosite pentru a detecta probleme în circuitele electrice( niveluri neobișnuit de ridicate sau scăzute de curent). Primul poate indica o funcționare defectuoasă a componentelor pentru un scurtcircuit, în timp ce, cel din urmă poate fi un semn de întreruperi perturbatoare sau impedanță electrică neobișnuită. Este obligatoriu să verifici prizele folosind un ampermetru atunci când efectuezi reparații sau schimbi o siguranță.Ampermetrele nu trebuie confundate cu voltmetrele, care măsoară tensiunea dintr-un circuit. Tensiunea electrică este diferența de potențial electric dintre două puncte dintr-un circuit și, prin urmare, cantitatea de forță necesară pentru a muta sarcina între ele. Ampermetrul digital – ce trebuie să știi despre el?

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Indicele ROBOR a trecut pragul de 5 %, indicele IRCC în creștere
  Conform informațiilor publicate zilnic de BNR, încă de la sfârșitul lunii aprilie 2022, indicele ROBOR la 3 luni, ROBOR la 6 luni și ROBOR la 1 an, a depășit pragul psihologic de 5 % și continuă să crească, fiind cotat la niveluri comparabile cu cele de acum zece ani.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.