bihon.ro Web analytics

Sânmartin, prima comună din ţara care licitează distribuţia de gaz

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Sânmartin, prima comună din ţara care licitează distribuţia de gaz

Lucrări la reţeaua de gaz
Reactualizat la:
După doi ani şi jumătate în care a lucrat la documentaţie, Primăria Sânmartin scoate la licitaţie serviciul de distribuţie al gazului.
Scris de Veronica Bursașiu - După doi ani şi jumătate în care a lucrat la documentaţie, Primăria Sânmartin scoate la licitaţie serviciul de distribuţie al gazului.

„Am scos la licitaţie serviciul de distribuire a gazelor la Sânmartin. Cred că suntem prima comună din România care iniţiază această procedură. A fost o muncă titanică care s-a întins pe parcursul a doi ani şi jumătate. În plus sunt doar 3-4 firme în România care fac studii de fezabilitate pentru aceste serviciu. A fost necesar studiu geo pe fiecare stradă, studii pe fiecare stradă mai lungă de un kilometru şi două studii dacă strada e mai mică de un kilometru. Apoi, domeniul public a trebuit cadastrat. Cred că întreaga documentaţie nu intră, ca volum într-o încăpere”, explică primarul Cristian Laza.

Delgaz Grid modernizează în acest an circa 2 de kilometri din rețeaua de gaz din localitatea Sălard, din județul Bihor. Compania noastră este operator licențiat al sistemului de distribuție a gazelor naturale, în 9 localități din județul Bihor.

Un proiect de investiții, a cărui valoare totală este de aproape 1 milion de lei, este planificat pentru acest an în localitatea Sălard din județul Bihor. Lucrările vizează modernizarea conductelor și branșamentelor de gaze naturale de pe strada Principală din Sălard, pe o lungime de peste 2 kilometri.

Compania noastră este operator licențiat al sistemului de distribuție a gazelor naturale, în 9 localități din județul Bihor: Valea lui Mihai, Marghita, Săcueni, Sălard, Biharia, Sântion, Borș, Sântău Mare și Sântău Mic Lungimea totală a rețelei de distribuție în aceste localități este de aproximativ 228 km.

Delgaz Grid a investit în anul 2019 peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte și branșamente gaz.

Volum uriaş de documentaţie pentru gaz: studiile ocupă o încăpere

Primăria Sânmartin anunță demararea procedurii de licitație deschisă pentru atribuirea unui contract de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale.

Este prima comună din România care scoate aceste serviciu la licitaţie, spune primarul Cristian Laza. Sunt scoase la licitaţie ansamblul activităților și operațiunilor desfășurate de către concesionar pentru sau în legătură cu activitatea de distribuție a gazelor naturale în cadrul perimetrului concesiunii conform localităților stabilite prin ridicările topografice, inclusiv proiectarea, construcția, exploatarea și dezvoltarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale și utilizarea acestora.

Documentația necesară atribuirii contractului se solicită Compartimentului afaceri europene din cadrul Primăriei Sânmartin. Termenul de depunere a ofertelor este 9 aprilie 2020, ora 12:00.Volumul de documente necesar pentru a ajunge în momentul publicării anunţului de licitaţie e imens: „nu ştiu dacă studiile intră într-o încăpere”, spune primarul de Sânmartin.

Investiţii de 1 milion de euro în gaz la Sălard

Delgaz Grid modernizează în acest an circa 2 de kilometri din rețeaua de gaz din localitatea Sălard, din județul Bihor. Compania este operator licențiat al sistemului de distribuție a gazelor naturale, în 9 localități din județul Bihor.

Un proiect de investiții, a cărui valoare totală este de aproape 1 milion de lei, este planificat pentru acest an în localitatea Sălard din județul Bihor. Lucrările vizează modernizarea conductelor și branșamentelor de gaze naturale de pe strada Principală din Sălard, pe o lungime de peste 2 kilometri.

Funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor de distribuție a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. De aceea am alocat și în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Suntem pe deplin conștienți că nici un efort nu este prea mare atunci când pui în prim-plan siguranța și creșterea calității serviciilor pentru clienți”, declară Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

Compania Delgaz Grid este operator licențiat al sistemului de distribuție a gazelor naturale, în 9 localități din județul Bihor: Valea lui Mihai, Marghita, Săcueni, Sălard, Biharia, Sântion, Borș, Sântău Mare și Sântău Mic. Lungimea totală a rețelei de distribuție în aceste localități este de aproxima-tiv 228 km. Delgaz Grid a investit în anul 2019 peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte și branșamente gaz.

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gheorghe says:

  Un exemplu elecvent ca se poate si FARA BOLOJAN ! Noroc pentru ei ca nu s-a realizat Marea Unire ca era vai si amar de capul lor ! Doar santiere,namol,praf si mizerie toata viata !

  • yyy says:

   Ai dreptate,pacientul Bolojan trebuie trimis la tratament.

  • Petrică says:

   Dl Gheorghe ce treaba are Sanmartin cu Oradea hai să fim serioși, îi problemă că îi șantier in Oradea fără sacrificii nu se poate performanta si în Felix îi aceiasi problemă dar altfel nu se poate, că se face nu-i bine că nu se face nu-i bine hai să nu mai fim așa de răi și să lăsăm oamenii care sunt aleși să-și facă treaba că doar pt aia au fost aleși cu respect.

  • oviwan says:

   Pt astia că tine ,nicicum și niciodată nu v.a fi bine ! (Aproape)toată țara îl dă ca exemplu pe Bolojan la capitolul AȘA DA, dar voi nu , Batman Batman. Și eu am votat împotriva Unirii cu Oradea ,dar în rest consider că ceea ce face Bolojan ,face bine.

  • ana says:

   mai gheorghe mare prost mai esti, cum poti fi asa de idiot.

 2. Cetatean says:

  Racordati gazul si la Rontau, domnule primar!

 3. dian says:

  studii inutile si pierdere de timp, se poate face lucrarea de introducere gaz si fara ele.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Intrare gratuită la expoziţa dedicată generalului Traian Moşoiu
  La Muzeul Oraşului Oradea se lansează cu ocazia zilei de 20 aprilie proiectul „Exponatul lunii”. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ucigașul din Tinca, arestat preventiv. Bărbatul și-a ucis soția pentru că a refuzat să facă sex cu el
  Bărbatul din Tinca, ce și-a ucis și îngropat femeia pe malul Crișului Negru, a fost plasat în arest preventiv. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr de 18 ani din Bihor, în arest pentru tentativă de omor. I-a aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit
  Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv, pe 17 aprilie 2021 pentru tentativă de omor.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON Sport local

  Sportivul orădean Alex Creț s-a oprit în turul III la CE de judo
  Desfășurat la Lisabona (Portugalia), Campionatul European de judo pentru seniori a reunit la start cei mai buni judoka ai continentului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  20 aprilie, 102 ani de la Ziua Eliberării Oradiei - festivități în cadru restrâns
  Primăria anunță că, și anul acesta, din cauza pandemiei de Covid 19 și a restricțiilor aferente, festivitățile de 20 aprilie se vor ține în cadru restrâns, fără participare publică. 10

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gestul lui Șovre inspiră: Erling Haaland a donat un tricou cu autograf asociației SOS Autism Bihor
  Președintele Asociației SOS Autism Bihor, Simona Zlibuț a anunțat că luni, la sediul asociației a ajuns un colet surpriză, din partea fotbalistului Erling Haaland. Pachetul conține un tricou personal semnat, mai multe fotografii cu autografe și o scrisoare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.