bihon.ro Web analytics

Șase incendii în șase ore, în Bihor: Un autoturism a luat foc și cinci terenuri au fost incendiate de localnici

De Oana Farcaș

Șase incendii în șase ore, în Bihor: Un autoturism a luat foc și cinci terenuri au fost incendiate de localnici

Pompierii militari bihoreni au avut parte de șase ore de foc, în cursul zilei de miercuri, 02 martie.
Scris de Oana Farcaș - Pompierii militari bihoreni au avut parte de șase ore de foc, în cursul zilei de miercuri, 02 martie.

Cinci dintre incendii au avut loc la terenuri virane și agricole situate în Salonta, Tarcea, Cherechiu, Izbuc (comuna Cărpinet) și Sânnicolau Român.

„Pentru gestionarea situațiilor de urgență semnalate, la locurile indicate de apelanții numărului unic 112 au fost mobilizate echipajele de pompieri militari ale Detașamentului de Pompieri Salonta, Stației de Pompieri Valea lui Mihai, Stației de Pompieri Săcueni și Stației de Pompieri Ștei, care au acționat pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii care se manifestau la terenuri virane și agricole, suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate și a miriștilor fiind de aproximativ nouă hectare. În cazul incendiului din localitatea Cherechiu, flăcările au deteriorat și doi stâlpi de susținere a rețelei de telefonie”, transmite maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Potrivit pompierilor, incendiile au fost provocate de localnici care au dat foc la arderea vegetației uscate, pentru a igieniza terenurile și a le pregăti pentru lucrările agricole de primăvară.

Tot miercuri, pompierii din Salonta au intervenit pe strada Nicolae Talpoș, pentru stingerea incendiului izbucnit la un autoturism.

„Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în nouă minute de la primirea apelului prin numărul unic 112, reușind să împiedice propagarea flăcărilor și să limiteze pagubele la bancheta din spate și cca. un metru liniar izolație cablu electric”, informează maior Roșca.

Flăcările au pornit, cel mai mai probabil, de la un scurtcircuit, transmit pompierii.

Arderea vegetației uscate, strict interzisă

În acest context, subliniem, încă o dată, faptul că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obținerea acceptului de la Agenția pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor:

· condiții meteorologice fără vânt;

· colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată;

· executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

· curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o distanță de cinci metri;

· desfășurarea arderii numai pe timp de zi;

· asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

· supravegherea permanentă a arderii;

· stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Mapamond

  Dezastru în Turcia: Inflaţia a ajuns la 80%
  Inflaţia din Turcia a ajuns la aproape 80%, în timp ce analiştii au avertizat că ţara riscă să fie prinsă într-o spirală de creştere a preţurilor şi salariilor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doi minori au fost surprinși inscripţionând cu graffiti mobilierul urban din Oradea. Au fost amendați și vor trebui să refacă mobilierul distrus
  Cei doi minori au fost amendați fiecare de către polițiștii locali cu o amendă în cuantum de 500 lei. 1
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Jurnal Bihorean

  „Istoria clubului de fotbal CAO / NAC Oradea”

  BIHON Sport local

  Orădeanul Călin Cheregi a fost avansat antrenor principal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Teatrul Szigligeti și actorul Hunyadi István, premii la Festivalul Teatrelor Maghiare Kisvárda
  Este cel mai mare festival al teatrelor maghiare din această regiune a Europei.25 de trupe maghiare din Bazinul Carpatic au participat la a 34-a ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda care a avut loc între 24 iunie și 2 iulie 2022.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.