bihon.ro Web analytics

Școala Profesională Ovidiu Drimba, la Lugaș: Un vis devenit realitate

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Școala Profesională Ovidiu Drimba, la Lugaș: Un vis devenit realitate

Primarul Sorban Levente, Școala Profesională „Ovidiu Drimba", Lugaș
Reactualizat la:
Școala are câte 14 locuri în domeniul industriei alimentare-preparator produse din carne și pește, în cel electric- electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice, în domeniul electromecanicii-electromecanic utilaje și instalații comerciale, electrocasnice și din industria alimentară și pregătește în domeniul mecanicii-specializarea mecanic agricol.
Scris de Veronica Bursașiu - Școala are câte 14 locuri în domeniul industriei alimentare-preparator produse din carne și pește, în cel electric- electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice, în domeniul electromecanicii-electromecanic utilaje și instalații comerciale, electrocasnice și din industria alimentară și pregătește în domeniul mecanicii-specializarea mecanic agricol.

În structura planului de învățământ e prevăzută specializarea pădurar, fără a fi comunicate cifre de școlarizare. Primarul de Lugaș, Sorban Levente spune că înființarea Școlii Profesionale Ovidiu Drimba e „un vis devenit realitate. Având în vedere că sunt primar, dar la bază economist, am convingerea că ne-am putea salva economia națională și implicit țara cu școlile profesionale. În urmă cu doi ani am început împreună cu domnul director Tecsi și membrii echipei de lucru din cadrul Inspectoratului Școlar, a Școlii Ovidiu Drimba, respectiv a Primăriei Lugașu de Jos, să construim acest proiect și acum am reușit… Școala din Lugaș a devenit școală profesională”.

Șeful Primăriei Lugaș spune că această școală s-a născut în urma discuțiilor cu angajatorii care au spus în repetate rânduri că nu mai găsesc forță de muncă calificată și după ce a studiat „cele mai eficiente modele aplicate în Occident”.

„Am văzut cum aplicarea modelului german de învățământ dual începe să producă rezultate și am vorbit cu meseriași de succes care au înțeles la timp că învățarea unei meserii nu este o rușine și au devenit respectați în comunitățile lor. Mentalitățile greșite răspândite în societate îi fac pe tineri să se ferească de școlile profesionale, deși în ultima perioadă liceele teoretice consumă inutil ani din viața copiilor noștri, în loc să «producem» specialiștii de care economia românească are tot mai mare nevoie. Dragii mei tineri din comuna Lugaș, sper că v-am deschis interesul, apetitul și dorința de a studia la Școala Profesională Ovidiu Drimba”, e mesajul primarului Sorban Levente.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stație de monitorizare a aerului la Sânmartin
  Sânmartinul este una dintre localitățile în care va fi amplasată una dintre cele 60 de noi stații de monitorizare a aerului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.