bihon.ro Web analytics

Secţie desfiinţată la Curtea de Apel Oradea

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Secţie desfiinţată la Curtea de Apel Oradea

Reactualizat la:
Colegiul de conducere a Curţii de Apel Oradea a decis desfiinţarea Secţiei a II-a civilă, de contencios administrative şi fiscal şi înfiinţarea a două secţii distincte.
Scris de Crina Dobocan - Colegiul de conducere a Curţii de Apel Oradea a decis desfiinţarea Secţiei a II-a civilă, de contencios administrative şi fiscal şi înfiinţarea a două secţii distincte.

Printr-o decizie din 14 mai 2020, Colegiul de conducere al Curții de Apel Oradea a hotărât, cu unanimitate de voturi, sesizarea Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de desființare a Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal din cadrul instanţei. Secţia va fi desfiinţată începând cu data de 1 septembrie 2020. În locul acesteia vor fi fondate două secții distincte, respectiv: Secția a II-a civilă (specializată în soluționarea cauzelor de insolvență și a litigiilor cu profesioniști) și Secția de contencios administrativ și fiscal, specializată în soluționarea litigiilor din materia contencios administrativ și fiscal.

La baza deciziei s-au luat în considerare argumente de ordin statistic și organizatoric, precum și faptul că, la majoritatea instanțelor de același grad din țară, au fost înființate secții de contencios administrativ și fiscal, distincte de secțiile civile care judecă litigii cu profesioniști. Măsura este necesară, după cum precizează Biroul de Comunicare din cadrul Curţii de Apel Oradea, pentru o mai bună administrare a actului de justiție și creșterea calității acestuia.

Complete specializate

„În prezent, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal soluționează cauze în două materii diferite, respectiv contencios administrativ și fiscal și litigii cu profesioniști, pentru fiecare materie fiind constituite complete specializate, distincte, în compunerea cărora intră în materia contencios administrativ și fiscal un număr de 10 judecători, iar în compunerea completelor specializate în materia litigiilor cu profesioniști și insolvență intră alți şase judecători. De asemenea, în cadrul secției lucrează 13 grefieri, dintre care şapte intră în constituirea completelor din materia contenciosului administrativ, iar cinci grefieri, în constituirea completelor din materia litigii cu profesioniști, precum și un grefier șef de secție care nu participă în ședințele de judecată, având exclusiv atribuții administrative”, a precizat expertul în comunicare de la Curtea de Apel Oradea, Adrian Has.

Dacă propunerea va fi aprobată în şedinţa din 20 august 2020, a Secției de Judecători a CSM, dosarele înregistrate în materia litigiilor cu profesioniști vor fi transferate Secției a II-a civilă nou înființată, cu păstrarea completelor cărora le-au fost repartizate anterior desființării, iar litigiile din materia contenciosului administrativ vor fi repartizate pe Secția de contencios administrativ și fiscal, nou înființată, cu păstrarea completelor cărora le-au fost repartizate anterior desființării.

„După aprobarea propunerii de separare a secțiilor, vor fi formulate propuneri de desemnare a președinților de secție dintre judecătorii cu funcție de execuție din materia respectivă, în prezent, secția fiind condusă de un judecător care soluționează cauze în materia contenciosului administrativ și fiscal”, a mai precizat Adrian Has.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Ce a amendă a primit un șofer pentru că a aruncat un chiștoc de țigară pe geam
  Ministerul Afacerilor de Interne a făcut public un caz în urma căruia un șofer a fost amendat pentru că a aruncat un chiștoc de țigară pe geamul autoturismului.

  România

  Iohannis: Creșterea capacității de ventilatoare, de 73% din aprilie
  Președintele Klaus Iohannis spune că în țară există 3.065 de paturi de terapie intensivă pentru toți pacienții. Șeful statului anunță și o creștere a capacității de ventilatoare de 73% din aprilie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  68 de elevi și 63 de profesori sunt infectați. ISJ verifică modul cum se desfășoară lecțiile
  Inspectorii școlari realizează inspecții tematice online pentru a oferi consiliere cadrelor didactice și verifică modul în care se desfășoară procesul instructive-educativ la unitățile de învățământ aflate în scenariul roșu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focar de coronavirus la echipa de polo CSM Oradea
  CSM Oradea nu a făcut deplasarea la turneul de la Brașov. Cei de la Crișul sunt toți negativi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sistem nou de vânzare a biletelor la teatru
  Pentru reprezentaţiile din luna noiembrie se vor putea face doar rezervări de bilete.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr din Aleșd, prins în flagrant în timp ce vindea 105 grame de cannabis. Avea acasă o mini-fabrică de droguri
  Un bărbat, de 26 de ani, bănuit de trafic intern de droguri de risc, a fost prins luni, în flagrant delict, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.