bihon.ro Web analytics

Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:

Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 

Reactualizat la:
Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.
Scris de Cristina Ghilea - Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

Doi operatori economici au depus oferte pentru licitația deschisă referitoare la „Elaborarea documentației tehnico-economice la faza PT+DE+CS+DTAC și execuție lucrări la obiectivul de investiții Construcție administrativă de tip parcare de interes public cu acces nelimitat în strada Iosif Vulcan”.

Data limită de depunere a ofertelor a fost 18 octombrie, dată până la care au fost depuse ofertele a două asocieri: Drum Asfalt SRL – lider de asociere, Trameco SA – asociat 1 și Poliart SRL – asociat 2, având ca subcontractanți pe Ritmoteh SRL, AL.SE.RO. IMPEX SRL, Termoline SRL, Precon Transilvania SRL, respectiv asocierea formată din Construcții Bihor SA – lider de asociere și Tehnoproiect SRL – asociat, având ca subcontractant pe Ergocon SRL.

„Această investiție va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală, prin construcția unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan, care va avea 145 de locuri. Parcarea va fi edificată pe un teren de 4.179 mp, existent în curtea interioară delimitată de str. Iosif Vulcan nr. 12-14 și str. Aurel Lazăr nr. 5-9”, transmite municipalitatea prin comunicat de presă.

Conform soluției propuse, clădirea parcării va avea regimul de înălțime D+P+3E. Accesul auto și pietonal în clădire se va realiza prin partea sudică, dinspre str. Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m.

Totodată, au fost prevăzute și două accese secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu, unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în partea de sud.

În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului, de unde se va supraveghea intrarea și ieșirea din parcare, de unde se și administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții din trafic. Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat.

Din cele 145 de locuri de parcare, 6 sunt destinate pentru persoanele cu handicap. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete. Valoarea totală a investiţiei este de 13,5 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție a obiectivului este preconizată la 12 luni.

Petiție fără efect

Amenajarea parcării între casele din străzile din străzile Iosif Vulcan și Aurel Lazăr a stârnit revolta unor proprietari de locuințe din curtea comună, direct afectați.
Oamenii au reclamat că parcarea se va afla la „1 metru distanță de geamurile noastre”, respectiv că „această construcție ar tăia lumina de la 4 apartamente cu geamurile orientate spre presupusa parcare, astfel încât clădirea nu ar fi însorită deloc”.

Ei au mai reclamat și poluarea cu noxe și gălăgia care le va afecta sănătatea. Petiția din 2019 nu a schimbat planurile primăriei, așa că acum, în 2021, lucrarea a intrat în linie dreaptă spre implementare.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul Țiplea cere adoptarea „la timp și transparent” a bugetelor locale pe 2022
  Primăriile care nu pot adopta bugetul în termenul legal își vor desfășura activitatea pe baza bugetului din anul precedent. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A început „The Jogger Show": Noul model al gamei DACIA este prezentat în cadrul unui show ONLINE
  Pe parcursul evenimentului, desfășurat sub forma unui show online, se va organiza o sesiune de Q&A, cu diferite premii și surprize pentru participanți.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -D. 31.01.2022 - 04.02.2022 - COR mt jt Alesd (anuntate cu 2 zile)

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gabriel Ghilea, numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării
  Fiul fostului deputat PNL de Bihor, Gavrilă Ghilea, este subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! După Gojdu, Liceele Ady Endre, Greco-Catolic și Emanuel intră în online
  Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online. 3

  România

  Președintele Iohannis, declarații după ședința CSAT: Ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil
  România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil, spune Klaus Iohannis. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.