bihon.ro Web analytics

Sentinţă pentru ex-consilierul ministerial

Daniel Bran a primit „cu suspendare” după ce a fost denunţat de fostul vice ANRP.
Scris de erdei - Daniel Bran a primit „cu suspendare” după ce a fost denunţat de fostul vice ANRP.

Fost consilier al ministrului Agriculturii Daniel Constantin, omul de afaceri Daniel Marin Bran a fost condamnat, recent, de Curtea de Apel Bucureşti, la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Totodată, instanţa l-a obligat pe Bran să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei sau Centrului Social de Urgenţă pentru Adulţi – Satu Mare.

În acest dosar, Bran a fost trimis în judecată pe 3 martie 2014. Atunci DNA l-a acuzat pe Bran că, pe 6 septembrie 2013, a acceptat promisiunea remiterii unei sume de 400.000 euro de către un denunţător, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui magistrat din cadrul DNA Oradea, pentru a-l determina pe acesta să dispună o soluţie favorabilă într-o cauză penală, respectiv scoaterea de sub urmărire penală a denunţătorului.
„În perioada iulie 2012 – septembrie 2013, denunţătorul a ocupat o funcţie de conducere în cadrul ANRP, fiind coleg de partid cu inculpatul Bran Daniel Marin, pe care l-a şi cunoscut cu ocazia unor şedinţe, acesta din urmă fiind consilier al preşedintelui partidului”, a comunicat DNA cu ocazia trimiterii în judecată.

Colegi în boxa acuzaţilor

Daniel Marin Bran şi denunţătorul său au pe rolul Curţii de Apel Oradea un dosar trimis în judecată, de procurorii DNA Oradea, în aprilie 2014.
Cauza vizează modul în care omul de afaceri Mureşan „Power” Michael a primit de la ANRP despăgubiri pentru imobilul «Grădina Chindriş» din centrul muncipiului Satu Mare, imobil pentru care a cumpărat de la fostul proprietar drepturile de revendicare.

Şpagă: un milion de euro

În rechizitoriu, DNA Oradea a reţinut că Daniel Bran ar fi pretins şi primit de la Mureşan Michael, pe 14 mai 2013, 775.000 de lei plus 100.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra vicepreşedintelui ANRP, Dumitru Cătălin, privind un dosar de despăgubire.

Tot în luna mai 2013, vicepreşedintele ANRP – Dumitru Cătălin ar fi pretins de la Mureşan Michael un milion de euro din totalul de 5,2 milioane de euro pe care samsarul urma să-i încaseze de la ANRP. Potrivit DNA, în schimbul banilor, vicepreşedintele ANRP a susţinut că îşi va încălca atribuțiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care Mureşan, titular al unui drept litigios, le avea în derulare cu ANRP, independent de executarea silită.

Pe 13 mai 2013, Dumitru Cătălin ar fi primit, prin intermediul fiului său, echivalentul în lei al milionului de euro.

La Paşte da, la nuntă ba

Luni, 6 aprilie, Curtea de Apel Oradea a menţinut măsurile de arest la domiciliu pentru inculpaţii Mureşan Michael, Dumitru Cătălin şi pentru fiul celui din urmă. Tot luni, judecătorii au permis inculpaţilor deplasări pentru tratamente medicale iar fiului lui Dumitru Cătălin i-au permis să-şi serbeze în noaptea de 17 aprilie cununia cât şi să participe, la un botez, în calitate de naş.

Lui Dumitru Cătălin i s-a permis să participe la slujba de Paşte şi să îşi viziteze mama, dar nu i s-a acceptat permisiunea a participa la nunta fiului său.

Următoarea înfăţişare va fi pe 14 mai.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Încă un aditiv alimentar interzis de Comisia Europeană
  Statele membre au aprobat propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C.Data 19.01.2022 - PL Marghita - anuntate cu 2 zile

  România

  Premierul României, acuzat că și-a plagiat teza de doctorat. Ciucă: Am inițiat solicitarea de verificare a tezei mele de doctorat de Comisia de Etică a UNAp

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se circulă pe toate drumurile din județ. Autoritățile le cer șoferilor atenție sporită
  Companiile responsabile cu deszăpezirea au acționat, în noaptea de luni spre marți, cu 48 de utilaje pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a intervenit pe drumurile naționale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Nominalizări pentru Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Viaţa în era COVID. Tu cum îţi protejezi auzul?
  STUDIU: Unii pacienți afectați de COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.