bihon.ro Web analytics

Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea

De Camelia Bușu

Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea

Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.
Scris de Camelia Bușu - Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

Zilele Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a, se încheie cu cea de-a LVI-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice 2022, care se va desfășura la Oradea în perioada 26-28 mai 2022, fiind organizată de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Ministerul Culturii, Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Primăria Orașului Ștei, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Visit Oradea, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității Oradea și Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău al Academiei Române.

Evenimentul prilejuiește întâlnirea arheologilor din România și prezentarea pe patru secțiuni (arheologie preistorică, arheologia perioadei La Tène, arheologia perioadei greco-romane și arheologie medievală) a rapoartelor de cercetare arheologică din anul 2021. În măsura în care se va propune, organizatorii vor programa și alte evenimente, precum o masa rotundă sau dezbateri pe diferite teme.

La acest eveniment vor participa peste 120 de specialiști în domeniul arheologiei din România, de la muzee, direcții de patrimoniu și instituții de învățământ superior. Deschiderea oficială va avea loc joi, 26 mai 2022, de la ora 10:00, la Muzeul Țării Crișurilor, în Sala Festivă. Cu această ocazie vor lua cuvântul reprezentanți ai oficialităților guvernamentale, județene și locale.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.