bihon.ro Web analytics

Si trecut pe gaz, CET va polua

Unul dintre motivele invocate de municipalitate pentru trecerea CET pe gaz este tocmai gradul de poluare pe care îl produce CET azi, funcţionând pe cărbune, inacceptabil pentru standardele europene.
Scris de erdei - Unul dintre motivele invocate de municipalitate pentru trecerea CET pe gaz este tocmai gradul de poluare pe care îl produce CET azi, funcţionând pe cărbune, inacceptabil pentru standardele europene.

De altfel, CET nu mai poate funcţiona astfel, începând de anul viitor. Totuşi, nici prin trecerea pe gaz CET Oradea nu face saltul în categoria producătorilor de energie verde.

„Nu poate numi nimeni energia obţinută din arderea gazului ca energie verde. Este exclus”, ne-a transmis deunăzi Dragoş Gligor, directorul Electrocentrale Oradea. Din acest punct de vedere, singura diferenţă faţă de cărbune este faptul că din gaz nu se emană sulf în atmosferă. Sulf care, însă, poate fi oprit şi în cazul unei centrale pe cărbune, cu condiţia achiziţiei unei staţii de desulfurare. „Şi în cazul gazului se elimină monoxid de carbon. Numai că poluarea la cărbune este cauzată şi de pulberea emanaăe în atmosferă. Ponderea sulfului foarte mică. Numai că, funcţionând fără staţie de desulfurare, poate duce la apariţia ploilor acide. Nu numai în Oradea, ci la nivel mondial”, ne-a mai declarat directorul Dragoş.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.