bihon.ro Web analytics

Șoc la Spitalul Județean Oradea: o rezidentă este acuzată că și-ar fi omorât bebelușul și l-ar fi îngropat în curte

Reactualizat la:

Șoc la Spitalul Județean Oradea: o rezidentă este acuzată că și-ar fi omorât bebelușul și l-ar fi îngropat în curte

Reactualizat la:
Procurorii cercetează un caz de prin 2015, când un bebeluș ar fi murit în condiții suspecte,despre care au fost acum sesizați.
Scris de Otilia Șandor - Procurorii cercetează un caz de prin 2015, când un bebeluș ar fi murit în condiții suspecte,despre care au fost acum sesizați.

Surse JB&Bihon.ro vorbesc despre un caz de pruncucidere comis de o rezidentă (de circa 31 de ani) de la Spitalul Județean, iar procurorii bihoreni transmit că au în lucru un dosar pentru omor, dar fără niciun suspect. Reprezentanții Spitalului Județean au fost transparenți și au luat primele măsuri.

L-ar fi omorât de rușine, l-ar fi îngropat în curte

Informația derivată din ancheta jurnalistică JB&Bihon.ro arată că în 2015, femeia era atunci în primul an de rezidențiat, a ascuns sarcina de rușinea familiei, nimeni de la serviciu nu și-a dat seama, chiar înainte cu o zi să nască ar fi intrat în blocul operator și a lucrat, în următoarea zi a mers să nască la Maternitatea Oradea. A născut, a stat internată la Maternitate 4 zile,a plecat acasă și și-ar fi omorât copilul pe care l-ar fi îngropat în curtea casei bunicilor ei, iar în a 5-a zi a mers la lucru și s-ar fi semnat retroactiv în condică. Se pare că s-au și găsit osemnintele îngropate.

S-au cerut acte la Județean

Procurorii zic că nu știu încă dacă e vorba de omor sau bebelușul ar fi murit din cauze medicale și fac cercetări. Dr. Lucia Daina, de la Spitalul Județean, a declarat pentru cititorii JB&Bihon.ro că Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat săptămâna trecută două tipuri de documente: un set de documente referitoare la rezidenta respectivă, cu referire la o dată în care era înregistrat născut un copil – în anul 2015 și un al doilea set de documente referitoare la pontajele de prezență la lucru pentru rezidenta în cauză. Spitalul a și trimis zilele acestea toate actele cerute de procurori.

Neoficial, se zvonește că doctorița rezidentă ar fi născut la Maternitatea Oradea, care aparține de Spitalul Județean, iar apoi copilul nu ar mai fi apărut nicăieri, nici în acte (certificat de deces) și nici fizic. Totul ar fi ieșit la iveală, spun unele surse, când rezidenta ar fi dorit să se căsătorească și s-ar fi depistat actele de înregistrare a nașterii de la Maternitatea Oradea.

Asta pentru că, de ani buni, la Maternitatea Oradea, fiecare mamă care naște e fotografiată și, în plus, tot la Maternitate s-a deschis un birou de Stare civilă, pentru ca mamele, părinții în general, să nu mai alerge cu certificatul constatator din spital la Primărie pentru a obține certificatul de naștere. Prin urmare, femeile care nasc la Maternitatea Oradea, primesc acolo certificatul de naștere pentru nou-născuții lor.

Așadar, mai mult ca sigur că rezidenta în cauză a primit certificatul de naștere, iar datele cu codul numeric personal al pruncului au intrat în baza de date a Primăriei respective (din zona Aleșd).

Chirurgul, ca primarul

Cazul a răzbătut în comunitate sub forma informației potrivit căreia rezidenta unui cunoscut chirurg de la Județean e cercetată pentru pruncucidere. Însă legătura dintre chirurgul respectiv și rezidentă nu ar fi decât de coordonare, fiecare rezident având un coordonator pe specialitatea unde învață și practică meseria, a adăugat dr. Daina.

Pe de altă parte, alte surse spun că ar fi fost deja cercetate pontajele de prezență ale rezidentei și că aceasta ar fi fost pontată de către chirurgul coordonator ca fiind la lucru în ziua în care rezidenta și-ar fi omorât copilul. Mai exact, se pare că rezidenta s-a semnat în condică retroactiv, iar chirurgul repsectiv, a semnat, la fel ca pentru alți peste 10 rezidenți, fără să verifice zi de zi, dacă e la serviciu sau nu. Asta și în contextul în care medicii coordonatori, puțini la număr, au mulți rezidenți în grijă, pe care îi repartizează unor medici profesori îndrumători.

În plus, se pare că rezidenta a și dat o declarație în acest sens, în care recunoaște că a falsificat semnându-se retroactiv ca fiind la serviciu în cele patru zile cât a stat la Maternitate. Chirurgul conducea cu delegație secția de Chirurgie 1 și urmează să îi expire. Managerul Carp nu a prelungit delegația nici acestui chirurg, nici altora, în situația lui, astfel că nu are legătură cazul rezidentei cu așa-zisa zvonistică de „destituire” a chirurgului.

Practic, în afara faptului că nu a „lins” paginile de condică, de acum fostul medic-șef de secție, nu are nicio vină. Pe de altă parte, dr. Carp a declarat pentru cititorii JB&Bihon.ro că de acum încolo, a instituit o regulă pentru medicii șefi de la Spitalul Județean, portivit căreia la fiecare raport de gardă să verifice condica astfel încât să fie siguri că subalternii lor au și fost la lucru.

Rezidenta și-a luat acum concediu

Managerul Gheorghe Carp, oripilat de ce a putut să facă viitoarea doctoriță, a decis, în limita legii, ca atunci când va reveni la serviciu, aceasta să nu mai aibă dreptul de a intra în blocul operator și să activeze doar pe secție, până când se va încheia ancheta procurorilor bihoreni.

Întrebări

Ancheta procurorilor va elucida cauza pentru decesul nou-născutului. De subliniat că procurorii nu anchetează acum decât cazul și nu au suspect. De menționat că primează prezumția de nevinovăție și că, în cazul copiilor de până la circa 7 luni, există sindromul morții subite.

De menționat și că JB&Bihon.ro a încercat să o contacteze pe rezidentă pentru a-și exprima punctul de vedere. Rămân doar întrebări de rezolvat, de pildă: dacă pruncul ar fi decedat în timp ce rezidenta era la cumpărături, de ce nu a anunțat la 112? Fiindcă nu există certificat de deces pentru copil. Și, dacă e adevărată crima, de ce osemintele pruncului au fost îngropate în curtea casei (din zona Aușeu)?

10 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gheorghe Carp says:

  Copilul e Jimmy Hoffa

 2. Zuzu says:

  Sigur era copilul de la cv doctor si a ajutat o sa scape de el

 3. gabi says:

  …cica procurorii nu stiu daca este vorba de omor,.. bai oameni buni , astia sunt cu capu?
  Sigur o aflam ca bebelsusl de 3 zile sa sincis si ingropat singur…

 4. Alex says:

  Doctorii trebuie sa salveze vieti,,,,,nu sa le ia…….

 5. Baluba says:

  Ca inginera, 37, din Dorna Candrenilor, Suceava.

 6. Aoleo says:

  Aoleo! Ce caz socant si trist….Domnezeu sa-l odihneasca copilul 🙁 iar oamenii responsabil sper ca o sa mor in puscarie!!!!!

 7. Unbaiatdulce says:

  Asta doctorița ? Asta îmi “salvează” mie viața? Eu zic ca ne distruge știți de ce? E monstru fara suflet jegoasa asta ordinara !

 8. Eu says:

  Complice moral la aceasta fapta este societatea romaneasca. Am fost crescuți cu ideea de rusine, în loc să fim învățați/ încurajați să ne asumăm responsabilitatea pentru faptele noastre.
  Tatăl copilului, familia și colegii rezidentei unde au fost? Chiar nu au știut de acel copil? Nu s-au întrebat unde a dispărut copilul?

 9. orice says:

  Știe cineva ceva despre ea?

 10. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.