bihon.ro Web analytics

Specialiști de renume în Drept penal și financiar, la Oradea

Specialiști de renume în Drept penal și financiar, la Oradea

Reactualizat la:
Facultatea de Drept din Oradea a fost gazda unor specialiști de prestigiu din Europa, între care și juristul David Hummel, de la Curtea Europeană de Justiție.
Scris de Demian - Facultatea de Drept din Oradea a fost gazda unor specialiști de prestigiu din Europa, între care și juristul David Hummel, de la Curtea Europeană de Justiție.

Lucrările workshop-ului internațional „Protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene prin mijloace Dreptului penal – aspecte specifice: frauda TVA” au adus la Oradea specialiști de prestigiu în Drept penal și financiar (fiscal) din Austria, Germania, Ungaria, Grecia, Portugalia, Italia și România. Manifestarea științifică s-a întins pe parcursul a trei zile (29-31 octombrie) și s-a desfășurat la Hotel Lotus Therm din Băile Felix.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept din Miskolc (Ungaria), în parteneriat cu mai multe cemtre universitare din Europa, printre care și Facultatea de Drept din Oradea, în cadrul programului „Hercule III” al Uniunii Europene.

Cuvintele de bun-venit au fost adresate de prof. univ. dr. Valentin Mirișan, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din Oradea, și prof. univ. dr. Akos Farkas, de la Facultatea de Drept a Universității din Miskolc. Workshop-ul a fost structurat pe mai multe secțiuni. Din partea Facultății de Drept, au prezentat lucrări științifice: conf. univ. dr. Cristian Miheș (directorul Departamentului de Drept și Științe Administrative al Universității Oradea), lect. univ. dr. Ligia Valentina Mirișan, lect. dr. Carmen Adriana Domocoș (judecător la Tribunalul Bihor), lect. dr. Radu Dacin (avocat Baroul Bihor), lect. univ. dr. Diana Cîrmaciu (prodecan Facultatea de Drept), procurorul Alin Leucea (Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor) și Codruța Tivadar (inspector antifraudă detașată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor). Printre invitați s-au numărat prof. univ. dr. David Hummel, de la Curtea Europeană de Justiție, prof. univ. dr. Gerhard Dannecker (Universitatea Heidelberg), prof. dr. Robert Kert (Universitatea din Viena), procurorul Kai Sackreuther, de la Parchetul din Mannheim, dr. Vincenzo Carbone (Italia), dr. Emanuela Furini (Roma), dr. Adam Peceli (procuror la Parchetul General al Ungariei), Andras Toth (Agenția Națională de Administrare Fiscală – oficiul de combatare, spălare de bani și terorism Budapesta), prof. dr. Stefan Schumann (Universitatea din Linz), dr. Polyxeni Tsouli (Curtea de Justiție din Tesalonic) etc.

X_7drept 18 k

„Workshop-ul a fost o reușită în plan științific și a marcat, așa cum s-a întâmplat și la conferințele desfășurate la Miskolc și la Viena, un reviriment în tematica abordată, realizând o contribuție semnificativă în domeniul supus atenției”, a spus prof. univ. dr. Valentin Mirișan.

În opinia prodecanului Diana Cîrmaciu, parteneriatul a avut mai multe avantaje pentru facultatea pe care o reprezintă: o întâlnire fructuoasă și schimb de practici între specialiști din domeniul Dreptului penal și fiscal, dar și stabilirea unor relații importante de colaborare, precum și creșterea vizibilității instituției de învățământ orădene.

„Comunicările științifice și dezbaterile care le-au urmat au pus în evidență și au confirmat necesitatea continuării efortului părților implicate de a găsi soluții practice care să răspundă provocărilor pe care le ridică protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene”, a punctat Diana Cîrmaciu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Apel de solidaritate lansat de AFB pentru dotarea spitalelor orădene
  În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie, iar în România a fost publicat decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, capacitatea sistemului medical românesc de a face față și de a reacționa promt și efecient este esențială.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Decesul nr.80: femeie diagnosticată la Oradea, decedată la Satu Mare
  Deși Grupul de Comunicare Strategică a informat că o femeie a decedat la Oradea, dr. Gheorghe Carp a infirmat această informație. 2

  România

  Sistemul bancar românesc este stabil
  Potrvit unei declarații de presă făcute în urmă cu puțin timp de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sistemul bancar românesc funcționează în parametri normali.

  România

  Sondaj Avangarde: 52% cred că COVID-19 a fost creat în laborator/ Oamenii se tem de criza economică
  Un sondaj Avangarde, realizat în perioada 28-29 martie, arată că 82% dintre cei intervievați sunt îngrijorați de direcția în care merge țara.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acces restricționat la ședința Consiliului Județean. LIVE, pe Facebook
  Plenul Consiliului Județean se întrunește miercuri în ședință extraordinară de îndată. Însă accesul va fi restricționat, fiind permis doar consilierilor județeni.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clase digitale lansate de Ministerul Educației
  Ministerul Educației și Cercetării alături de Narada lansează un modul de clase digitale.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.