bihon.ro Web analytics

Specialiști de renume în Drept penal și financiar, la Oradea

Specialiști de renume în Drept penal și financiar, la Oradea

Reactualizat la:
Facultatea de Drept din Oradea a fost gazda unor specialiști de prestigiu din Europa, între care și juristul David Hummel, de la Curtea Europeană de Justiție.
Scris de Demian - Facultatea de Drept din Oradea a fost gazda unor specialiști de prestigiu din Europa, între care și juristul David Hummel, de la Curtea Europeană de Justiție.

Lucrările workshop-ului internațional „Protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene prin mijloace Dreptului penal – aspecte specifice: frauda TVA” au adus la Oradea specialiști de prestigiu în Drept penal și financiar (fiscal) din Austria, Germania, Ungaria, Grecia, Portugalia, Italia și România. Manifestarea științifică s-a întins pe parcursul a trei zile (29-31 octombrie) și s-a desfășurat la Hotel Lotus Therm din Băile Felix.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept din Miskolc (Ungaria), în parteneriat cu mai multe cemtre universitare din Europa, printre care și Facultatea de Drept din Oradea, în cadrul programului „Hercule III” al Uniunii Europene.

Cuvintele de bun-venit au fost adresate de prof. univ. dr. Valentin Mirișan, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității din Oradea, și prof. univ. dr. Akos Farkas, de la Facultatea de Drept a Universității din Miskolc. Workshop-ul a fost structurat pe mai multe secțiuni. Din partea Facultății de Drept, au prezentat lucrări științifice: conf. univ. dr. Cristian Miheș (directorul Departamentului de Drept și Științe Administrative al Universității Oradea), lect. univ. dr. Ligia Valentina Mirișan, lect. dr. Carmen Adriana Domocoș (judecător la Tribunalul Bihor), lect. dr. Radu Dacin (avocat Baroul Bihor), lect. univ. dr. Diana Cîrmaciu (prodecan Facultatea de Drept), procurorul Alin Leucea (Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor) și Codruța Tivadar (inspector antifraudă detașată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor). Printre invitați s-au numărat prof. univ. dr. David Hummel, de la Curtea Europeană de Justiție, prof. univ. dr. Gerhard Dannecker (Universitatea Heidelberg), prof. dr. Robert Kert (Universitatea din Viena), procurorul Kai Sackreuther, de la Parchetul din Mannheim, dr. Vincenzo Carbone (Italia), dr. Emanuela Furini (Roma), dr. Adam Peceli (procuror la Parchetul General al Ungariei), Andras Toth (Agenția Națională de Administrare Fiscală – oficiul de combatare, spălare de bani și terorism Budapesta), prof. dr. Stefan Schumann (Universitatea din Linz), dr. Polyxeni Tsouli (Curtea de Justiție din Tesalonic) etc.

X_7drept 18 k

„Workshop-ul a fost o reușită în plan științific și a marcat, așa cum s-a întâmplat și la conferințele desfășurate la Miskolc și la Viena, un reviriment în tematica abordată, realizând o contribuție semnificativă în domeniul supus atenției”, a spus prof. univ. dr. Valentin Mirișan.

În opinia prodecanului Diana Cîrmaciu, parteneriatul a avut mai multe avantaje pentru facultatea pe care o reprezintă: o întâlnire fructuoasă și schimb de practici între specialiști din domeniul Dreptului penal și fiscal, dar și stabilirea unor relații importante de colaborare, precum și creșterea vizibilității instituției de învățământ orădene.

„Comunicările științifice și dezbaterile care le-au urmat au pus în evidență și au confirmat necesitatea continuării efortului părților implicate de a găsi soluții practice care să răspundă provocărilor pe care le ridică protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene”, a punctat Diana Cîrmaciu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 180 de persoane bolnave, îngrijite de Caritas Catolica
  Asociația Caritas Catolica își extinde serviciul de îngrijire la domiciliu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Antonia Lestyan, în juriu la Beauty Forum
  Antonia Lestyan este cel mai tânăr make-up artist din juriul concursului Beauty Forum Cluj.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-au distrat la Balul Bobocilor LPS Bihorul
   Șase perechi au concurat la ediția din acest an a Balului Bobocilor „Neon Party” a Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul".

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pro şi contra salariului minim de 60% din cel mediu la nivelul UE
  Socialiştii europeni propun introducerea unui mod de calcul unitar al salariului minim la nivel european care să garanteze o serie de salarii minime adecvate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor din centru: Pasajul Magheru – 40%, Podul Dacia – 60%
  O raritate între lucrările municipale - şantierul de pe Magheru avansează văzând cu ochii. Este şi cel care provoacă cel mai mare deranj în traficul rutier din centru. 3

  BIHON Sport local

  Dorința lui Mihai Neșu de ziua lui: Nu vreau nimic pentru mine!
  Fostul fotbalist orădean Mihai Neșu împlinește miercuri, 19 februarie, 37 de ani.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.