bihon.ro Web analytics

Start la licitația tehnică pentru drumul expres Oradea - Arad

De Călin Corpaș
Reactualizat la:

Start la licitația tehnică pentru drumul expres Oradea - Arad

Traseul prefigurat al drumului expres. Dar noul SF și proiectul tehnic vor da forma finală Sursa: CJB
Reactualizat la:
Cei patru - Bolojan, Birta, Cionca și Bibarț - au iscălit joi pe Acordul de asociere Bihor - Arad actualizat, iar procedura a fost trimisă, vineri, către SICAP. Se așteaptă oferte pentru studii, proiect și asistența tehnică aferente drumului expres Oradea - Arad.
Scris de Călin Corpaș - Cei patru - Bolojan, Birta, Cionca și Bibarț - au iscălit joi pe Acordul de asociere Bihor - Arad actualizat, iar procedura a fost trimisă, vineri, către SICAP. Se așteaptă oferte pentru studii, proiect și asistența tehnică aferente drumului expres Oradea - Arad.

A fost lansată procedura de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice aferente investiției DRUM EXPRES ORADEA-ARAD, anunță Consiliul Județean Bihor. Joi, reprezentanții consiliilor județene Bihor și Arad, respectiv ai primăriilor Oradea și Arad au semnat actualizarea Acordului de asociere prin introducerea proiectului tehnic în achiziția comună, pe lângă actualizarea studiului de fezabilitate, precum și documentația specifică necesară demarării procedurii de achiziție publică. Astfel, se va contracta la pachet documentația tehnică aferentă investiției drum expres Oradea-Arad.
Vineri, 22.01.2021, procedura este transmisă în SICAP, transmite CJ Bihor. Termenul de depunere a ofertelor este 15 martie 2021, conform estimărilor celor patru autorități. Valoarea achiziției este de 42 milioane de lei, fără TVA.

Primarul de Arad, Călin Bibarț, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, președintele CJ Arad, Iustin Cionca și primarul de Oradea, Florin Birta, parteneri cu CNAIR, pentru realizarea drumului expres Oradea – Arad

“Extindem Acordul pentru a avea o singură licitație și pentru proiectul tehnic, nu doar pentru studiul de fezabilitate, în condițiile în care diferențele de soluții de proiectare pot fi foarte mari, iar costurile pot să crească”, declara Ilie Bolojan marți, arătând că extinderea acordului între autoritățile din Bihor și Arad s-a realizat în urma consultării cu CNAIR. Prin această măsură, Bolojan speră că se va economisi timp și resurse, pentru ca drumul să devină realitate. Chiar dacă, foarte probabil, finanțarea investiței din bani europeni va fi fazată, având în vedere amploarea proiectului ce se va întinde pe 135 de kilometri.
Drumul expres va străbate județele Bihor și Oradea, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri, transmite Consiliul Județean Bihor.

Traseul prin județul Arad, conform vechiului studiu de fezabilitate. Foarte probabil, prin realizarea noului studiu și al proiectului tehnic, vor apărea modificări, având în vedere inclusiv dezvoltările imobiliare apărute pe traseu, în ultimii ani. Sursa: Fb/Iustin Cionca

Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de aproximativ 1 miliard de euro, iar investiția va fi realizată în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul programului operațional specific de transport. CNAIR va depune cererea de finanțare.

“Steroizi” pentru drumul expres Oradea – Arad

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. pinonel says:

  Un procuror istet ar urmari vanzarile de terenuri din ultimii 2-3 ani de pe traseul ,,expresului” Oradea-Arad, de pe traseele planurilor centurilor Alesdului. etc. Pierderile imense provocate de esecul referendumului de unire a Sanmartinului cu Oradea trebuie compensate cumva!

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenda uriașă pe care a primit-o un bihorean pentru că dezmembra ilegal maşini

  România

  Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. Ioana Băsescu, 5 ani de detenție
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  30 de zile pentru cercetarea arheologică la șantierul parcării subterane din Centrul Civic

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a deschis Ștrandul Ioșia: zeci de orădeni încă din prima zi. Mesaj pentru primar, din bazinul ștrandului

  România

  Luare de ostatici și dublă crimă la Onești. Dialogul dintre agresor și Poliție: „Ascultă-mă ce spun eu! .. Bă, bag cuțitul ăsta în ei!"
  3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bunicuță salvată de pompieri, de 1 Martie

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.