bihon.ro Web analytics

Staţiunea turistică Oradea mare

Executivul merge în Consiliul local pentru a cere aprobarea pentru declararea Oradiei ca staţiune turistică de interes naţional.
Scris de Demian - Executivul merge în Consiliul local pentru a cere aprobarea pentru declararea Oradiei ca staţiune turistică de interes naţional.

ORADEA. Bani europeni sau guvernamentali, în plus; vizibilitate crescută atât în ţară cât şi peste hotare; creşterea fluxurilor turistice dar şi facilitarea atragerii de bani europeni de către actorii locali din turism. Acestea sunt beneficiile pe care le aşteaptă administraţia Bolojan de la declararea Oradiei ca staţiune turistică de interes naţional.

Un proiect de hotărâre cu acest subiect se va afla, miercuri, pe masa consilierilor locali întruniţi în şedinţă ordinară aferentă lunii martie.

„O staţiune de interes naţional este promovată automat de autorităţile centrale, deci am câştiga notorietate. Cel mai important lucru, însă, rămâne partea de beneficii directe. Sunt surse de finanţare guvernamentale şi europene care altfel nu am putea să le accesăm. Argumentul nostru cel mai important pentru care cerem atestarea ca staţiune turistică este resursa geotermală. În momentul acesta nu este foarte bine exploatată din punct de vedere turistic dar, cu resurse suplimentare, se poate pune în valoare mai bine”, spune Mihai Jurca, preşedintele APTOR.

Apa geotermală era folosită direct în ştrandul Ioşia, din Oradea, nu neapărat un obiectiv turistic în forma cu care sunt familiarizaţi orădenii, şi în zona de spa din aquapark. „Ministerul poate decide să clasifice doar o parte din oraş ca staţiune”, spune Jurca, insistând că un alt beneficiu ar fi că „multe din companiile din Oradea vor putea accesa banii rezervaţi doar pentru agenţii economici din staţiuni”.

Prin APTOR

Dosarul de atestare a Oradiei ca staţiune va fi depus de Asociaţia de Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) la Ministerul Turismului.

„În situaţia de faţă Oradea îndeplineşte toate criteriile pentru a fi declarată staţiune turistică de interes naţional, cu toată suprafaţa sau doar parţial. Punctajul pe care aplicaţia oraşului îl are este de 315 puncte dintr-un maxim de 395, oraşul neputând acumula 30 de puncte pentru trasee turistice montane şi 50 de puncte pentru spaţii destinate practicării sportului cu schiurile. Punctajul minim pentru clasificare este de 135 puncte”, se arată în raportul de specialitate care fundamentează proiectul de hotărâre.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost turnat asfaltul pe o porțiune din drumul Beiuș – Aleșd
  Drumul Județean 764 face legătura între localitățile Beiuș (intersecție cu DN76) și Aleșd (intersecție DN1), având o lungime totală de 69 de kilometri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mai multe loturi de înghețată retrase din cauza oxidului de etilenă
  Supermarketurile din România retrag mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale a oxidului de etilenă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clienţii unor bănci, vizaţi de hackeri
  Mai mulţi clienţi ai unor bănci din România au fost vizaţi de „mostre” de atacuri de tip phishing, prin care hackerii au utilizat identitatea vizuală a acestor instituţii, atrage atenţia Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). 1

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile 1 Mai, Haieu, Rontău și Betfia

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe furnizarea apei pentru 3 străzi din Decebal

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un tânăr de 17 ani a condus un moped neînmatriculat și a accidentat un copil de 7 ani
  Accidentul a avut loc luni, 2 august, în localitatea bihoreană Șoimi. 1

  România

  Arafat: Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară. Vezi care sunt sancțiunile
  Sunt persoane care îndrăznesc să prezinte documente false la intrarea în țară, a spus, luni, șeful DSU, dr. Raed Arafat, care a dat exemplul a 30 de pasageri ai unui zbor sosit în România din Anglia, care ar fi trecut în același timp prin boală. El speră că valul 4 al pandemiei va fi ultimul. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bombă din al Doilea Război Mondial descoperită la Cordău
  Muncitorii care efectuează lucrări pentru rețeaua de canalizare au alertat pompierii bihoreni în cursul serii de luni, 2 august, după ce au descoperit o bombă. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.