bihon.ro Web analytics

Șteiul se modernizează: Proiect de aproape 12 milioane lei pentru piste de biciclete, spații pietonale și piațete

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Șteiul se modernizează: Proiect de aproape 12 milioane lei pentru piste de biciclete, spații pietonale și piațete

FOTO: Primăria Ștei
Reactualizat la:
Este un proiect dorit de mai mult de jumătate din populația orașului, care și-a exprimat intenția de a se deplasa pe jos în localitate.
Scris de Veronica Bursasiu - Este un proiect dorit de mai mult de jumătate din populația orașului, care și-a exprimat intenția de a se deplasa pe jos în localitate.

Valoarea totală a proiectului este de 11.804.170 lei, iar valoarea nerambursabilă acoperită din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 9.957.221 lei. Orașul Ștei implementează prin Programul Operațional Regional 2014-2020 proiectul „Realizarea de piste pentru biciclete, spații pietonale și piațete în orașul Ștei”.

„Proiectul se realizează în cadrul axei «Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare». Finalizarea proiectului este prevăzută pentru 31 august 2021. Cu toate acestea, zona pietonală nou creată poate fi deja admirată, la fel și piațetele adiacente acesteia, pentru care stadiul lucrărilor se apropie cu pași repezi de 100%”, spune primarul Șteiului Iulian Balaj.

Proiectul este realizat în concordanță cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020, Planul de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă.

„Prin implementarea acestuia, în primul an după finalizarea proiectului se va obține o scădere a emisiilor de CO2 cu 10,53% și va fi îmbunătățită mobilitatea locuitorilor orașului. Va fi favorizată deplasarea pietonală și cu bicicleta, vor fi plantați peste 100 de arbori în zona centrală, iar traficul auto va scădea cu 20%. Proiectul corespunde și dorinței a peste 50% din locuitorii orașului. În cadrul unui studiu anterior implementării proiectului, aceștia au precizat că preferă să se deplaseze în localitate pe jos sau cu bicicleta, în cazul în care ar beneficia de infrastructura necesară”, spune primarul Iulian Balaj.

La finalizarea investiției, traseele pietonale și pentru biciclete vor deservi o arie semnificativă a orașului și vor fi prevăzute cu elemente de siguranță, stâlpișori și rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cristi Serac says:

  Păcat că nu spuneți și despre faptul că de oamenii care se încălzesc cu lemne la bloc și despre opririle repetate ale apei potabile.

 2. foreverstei says:

  Cica Steiul se “modernizeza”….
  Retea de gaze nu,retele de apa-canal prost facute,dese intreruperi de aprovizionare cu apa(…valea Aleului..),
  zero investii atrase in zona,kitschul si prostul gust e ceva la ordinea zilei in oras…baruri si terase pline de ghiolbanii orasului si ai satelor din jur.
  Depopularea zonei n-o poti opri cu o batjocura de astfel de investitie…ai nevoie de cu totul altfel de investitii,pe termen mediu si lung.
  S-o trezit si primarul ca pe axa asta de finantare raman bani neconsumati de la UE si o zis hai ,ca un beton,o piatra si un asfalt “stim” si noi sa punem cu “firmele” noastre.
  Cine sa se dea cu bicicleta,cine sa “admire” privelistea fostei strazi Lenin..poate fantomele trecutului rusesc al orasului…sau babele si mosii ce-si duc traiul unei pensii amarate…

 3. Rusu says:

  Măi, cine a plătit pe cine pentru articolul ăsta? Despre pietonala aia de pe Unirii, care numai pietonală nu se poate numi, de ce nu scrieți? Despre faptul că îmi e frică să-mi las copilul să se joace pe acolo, tranzitată fiind dintr-un cap în altul de tot felul de specimene la fiecare oră a zilei. Repet, pietonală.

  Ce reducere de noxe visați voi? Veniți de stați și 10 minute pe acolo.

 4. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.