bihon.ro Web analytics

Stocuri pentru vremuri de criză la Primăria Diosig

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Stocuri pentru vremuri de criză la Primăria Diosig

Au împărțit pâine și vorbe bune celor aflați în dificultate Foto: Primaria Diosig.
Reactualizat la:
Inițiativa primarului Mados Attila a fost urmată de mai mulți producători, care au donat, chiar în debutul acțiunii, peste 23 de tone de grâu.
Scris de Veronica Bursașiu - Inițiativa primarului Mados Attila a fost urmată de mai mulți producători, care au donat, chiar în debutul acțiunii, peste 23 de tone de grâu.

Diosig. Se pregătesc pentru vremuri de criză. Și nu vor ca acele vremuri să-i surprindă. „O comunitate funcționează bine când există solidaritate și la bine și la rău. Viitorul apropiat s-ar putea să fie dificil din punctul de vedere al asigurării hranei de zi cu zi, pentru unii cetățeni din Diosig. Mulțumesc producătorilor agricoli, care s-au alăturat ideii de a crea un stoc de făină pentru situațiile de criză! Acești producători au donat 23,5 t de grâu din producția anului 2020, pentru crearea stocului de făină, asigurat de Moara Dande din Diosig. Deosebit respect pentru gestul de caritate! Așteptăm cu drag și alți producători care ar dori să ni se alăture”, a fost mesajul primarului de Diosig, chiar la demararea acțiunii. Printre parteneri, Mados Attila enumeră donațiile: Agrowila – Coita Adrian 5 tone, Bortis Florin – 5 tone, Ekobrik – 5 tone, Mátè Lajos – 0,5 tone, Ifj. Hegedűs Árpád – 1 tonă, Dandé Srl – 1 tonă, UDMR Diosig – 0,5 tone, Szűcs Ferenc – 0,5 tone, Vonea Bernát László – 1 tonă, dar și bisericile reformate, cu 4 tone.

În aceste zile, primarul și echipa sa au împărțit persoanelor vârstnice, singure, vulnerabile, 200 de pâini de casă. „Programul inițiat de Primăria Diosig, la care au aderat agricultorii din comună și cultele religioase, respectiv fundațiile Diakonia, Malteză și Devai Szent Ferenc – pentru care comunitatea din Diosig chiar contează – a fost foarte bine primit si apreciat. Pe lângă faptul că am dus o bucată de pâine, cred că e important că am schimbat câteva vorbe și am adus bună dispoziție acestor vârstnici. Fiecare dintre ei m-a întrebat «ce vă datorez?». Răspunsul a fost: «doar cu un zâmbet de fericire»”,, mărturisește primarul de Diosig.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Eusebiu says:

  Au donat ceva ce încă n-au recoltat? Dar cu cadastrarea gratuită cum ramane? Se apuca si Diosigul? Rosioriul aproape a finalizat-o.

 2. Dik more says:

  UDMR-ul a dat numai 500 Kg de grau? Ce sa intamplat? Ei detin majoritatea asociatiilor agricole. Cand vine vorba despre vot, ei impart mai mult tiganilor.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele pandemiei - zootehnia a lucrat pe stoc
  Ministrul Agriculturii: chiar dacă a fost secetă, nu sunt premise pentru creșterea prețurilor la alimente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Au verificat salubrizarea cursurilor de apă
  De curând s-a desfășurat o acțiune de verificare a nivelului de salubrizare a cursurilor de apă, precum și a modului în care au fost realizate şi întreținute şanțurile şi rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A căzut cu mașina în groapa pasajului subteran de pe bulevardul Magheru
  Un șofer a ajuns cu autoturismul în șantierul pasajului subteran de pe bulevardul Magheru. 3

  România

  Turiști fără carantină, din 15 iunie în Grecia
  Vacanțele de vară ar putea începe din 15 iunie. Potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres, al Ambasadei Greiei în România, din 15 iunie Grecia va primi turiști din România, Bulgaria și statele UE fără niciun fel de măsuri de carantină.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANM: Vreme instabilă, cu ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor, până miercuri seara
  Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de ploi şi vijelii, valabilă până miercuri seara în întreaga ţară.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De Ziua Copilului, OTL scoate pe trasee flota rulantă de plimbare recreere - tramvaiul de epocă și autobuzul cabrio
  Accesul este coniționat de purtarea măștii de protecție, avertizează conducerea OTL SA.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.