bihon.ro Web analytics

Tabără de creaţie artistică în satul Bicăcel

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Tabără de creaţie artistică în satul Bicăcel

Tabără de creaţie artistică @ FOTO: E.T.C.
Reactualizat la:
S-a încheiat prima tabără de creaţie artistică „Zona Zmeilor” organizată de Asociaţia de Teatru Experimental Clandestin în satul Bicăcel, Comuna Lăzăreni. Tabăra, care a avut loc în perioada 23 - 28 iulie, a fost concepută astfel încât să dezvolte abilitățile personale ale copiiilor prin diferite tipuri de provocări.
Scris de Camelia Bușu - S-a încheiat prima tabără de creaţie artistică „Zona Zmeilor” organizată de Asociaţia de Teatru Experimental Clandestin în satul Bicăcel, Comuna Lăzăreni. Tabăra, care a avut loc în perioada 23 - 28 iulie, a fost concepută astfel încât să dezvolte abilitățile personale ale copiiilor prin diferite tipuri de provocări.

Tema de studiu propusă a fost cartea lui Mircea Cărtărescu, „Enciclopedia zmeilor”, o carte care se concentrează pe dragonii din folclorul românesc și include zece povești despre dragoni. Coordonaţi de Sebastian Bărbălan, copiii au avut parte în cadrul taberei de cursuri de teatru, dicţie şi lectura unui text la prima vedere „Cartea Roşie” de Carl Gustav Jung.

Programul a urmărit dezvoltarea cunoașterii de sine, a încrederii în sine și în ceilalți, precum și dezvoltarea altor competențe individuale și sociale. Pe lângă jocuri de şah sau şedinţe de pescuit, copiii au fost în excusie la Şuncuiuş, unde au vizitat peşterile Unguru Mare şi Unguru Mic. N-a lipsit mişcarea ecologică în roua dimineţii şi nici activităţile gospodăreşti în care fiecare s-a implicat la spălatul vaselor, gătit cu multe legume şi curăţenie. Tabăra a fost vecină cu o fermă de animale, copiii familiarizându-se cu capre, raţe regale, găini, un cal şi o văcuţă.

Prin activităţile desfăşurate în cadrul taberei s-a urmărit dezvoltarea personalităţii şi a încrederii în sine, dezvoltarea creativităţii, a simţului de responsabilitate şi a gândirii pozitive, trecerea peste limitele reale sau imaginare. De asemenea s-a pus accent pe educaţie ecologică şi lucru în echipă.

Urmatoarele tabere se vor organiza în: 6-11 august, 20-25 august, 3-8 septembrie. Locurile în tabără se completează după regula „primul sosit, primul servit”. Cazarea se face în regim camping. Mai multe detalii se pot găsi pe www.experimentteatruclandestin.com.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru un câine adoptat, obscen în România
  Ducii de Sussex au adoptat un labrador negru, imediat după căsătorie dar nu au dezvăluit până acum numele acestuia. Termenul reprezintă moneda oficială a statului Botswana.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lidia Popa: Palatul Poștelor reabilitat cu 4,3 milioane euro
  Clădirea este monument istoric și a fost construită în stil ecletic între anii 1894-1909. 1

  BIHON Sport local

  Eșec drastic pentru CAO. Orădenii mai pot spera doar la locul 2
  Echipa orădeană a pierdut cu 1-3 duelul cu CSM Satu Mare și mai poate spera doar la locul 2, promovabil în anumite condiții. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene
  RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”
  Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.