bihon.ro Web analytics

Tinca va avea statie de epurare

Lucrarea vine să completeze proiectul prin care se execută lucrări de extindere la canalizare menajeră.
Scris de erdei - Lucrarea vine să completeze proiectul prin care se execută lucrări de extindere la canalizare menajeră.

„Azi, după ce am trecut cu bine prin faza mai multor contestaţii soluţionate favorabil de CNSC, domnul primar de Tinca îşi vede visul împlinit, în sensul că se derulează toate contractele ce vizează comunitatea”, a spus Ovidiu Gavra, directorul Companiei de Apă Oradea, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de semnarea contractului de finanţare a proiectului ce vizează construcţia staţiei de epurare ape uzate la Tinca. Valoarea estimată a contractului este de 8.088.475 lei, iar durata de execuţie este de 20 de luni. Şase firme au depus oferte la licitaţia organizată pentru a realiza lucrarea, iar contractul a fost adjudecat de Asocierea OMS România SRL şi RONO Aqua SRL la valoarea de 7.460.799 lei plus TVA.

La evenimentul găzduit de Compania de Apă a fost prezent şi reprezentantul asocierii de firme care va executa lucrarea Bojte Csaba, care a vorbit despre portofoliul şi experienţa pe care o are executantul în lucrări similare, respectiv în construcţia de staţii de epurare în ţară, dar şi în Ungaria şi Austria. „Dorim ca lucrarea de la Tinca să fie una exemplu, cu costuri cât mai mici”, a spus Bojte Csaba. De asemenea, directorul CAO, Ovidio Gavra, şi-a exprimat speranţa că în cazul lucrării de la Tinca „nu vor fi aceleaşi probleme pe care le-am avut la alte lucrări şi aceasta fiindcă proiectarea este asigurată de antreprenor”. Managerul de proiect, Georgică Ignat, spune că în baza contractului semnat „se va executa o staţie de epurare, în formă compactă, plus o linie de prelucrare a nămolului pe un amplasament situat pe teritoriul administrativ al localităţii Tinca. Suprafaţa alocată staţiei de epurare însumează 9.686 metri pătraţi. Populaţia deservită este de 6000 de persoane. Debitele caracteristice la intrarea în staţia de epurare: debit mediu- 1440m3/zi; debit maxim-2889m3/zi. Staţia compactă de epurare va conţine o primă treaptă de epurare mecanică a apei, urmată de o treaptă de epurare biologică avansată. Pentru tratarea nămolului, staţia compactă va include şi o treaptă de stabilizare a nămolurilor rezultate din procesele tehnologice”.

Vrea calitate

„Ne pare bine şi suntem mândri că putem realiza aceste lucrări la Tinca. Suntem în situaţia de a realiza construcţia unei staţii de epurare şi lucrări de extindere canalizare menajeră – o lucrare care se întinde pe 16,5 kilometri şi care se va derula pe durata a 20 de luni. Aşteptăm ca firma câştigătoare să vină să-i prezentăm amplasamentul şi să-i predăm autorizaţia de construcţie. Aşteptările noastre în ceea ce-l priveşte pe constructor ţin de calitatea lucrărilor, însă şi de un timp cât mai scurt de execuţie, şi dacă se poate chiar sperăm să fie finalizate înainte de termenul limită. După atâta aşteptare suntem gata să ajutăm cu tot ceea ce putem, suntem deschişi să colaborăm, astfel încât comunitatea din Tinca să se poată bucura de beneficiile lucrărilor în timp cât mai scurt, să avem rapid un sistem modern pentru deservirea tuturor locuitorilor din Tinca”, a spus Teodor Coste, primarul comunei Tinca.

Lucrările de la Tinca se realizează în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”, proiect implementat în baza contractului de finanţare semnat între Ministerul Mediului şi Pădurilor, în calitate de Autoritate de management şi SC compania de Apă Oradea, în calitate de beneficiar”, a precizat Renata Tripa, purtătorul de cuvânt al CAO.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  „Duș rece” neașteptat: CSM CSU Oradea a pierdut pe teren propriu cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 meciul de pe teren propriu cu CSO Voluntari.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consiliul Județean și-a negociat prețul la electricitate
  Consiliul Județean Bihor și instituțiile din subordine vor plăti în acest an pentru energia electrică facturi similare cu anul 2021, nefiind afectate de majorările din piață.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mihăilă: „Ministerul Sănătății are un acord cadru pentru teste cu Comisia Europeană, dar nu îl folosește”
  Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, spune că ministerul ar putea comanda teste pentru elevi, printr-un acord cadru semnat cu Comisia Europeană. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bărbatul care a amenințat un tânăr cu un pistol într-o intersecție din Oradea a fost arestat
  Polițiștii orădeni l-au reținut luni pe bărbatul care a amenințat cu un pistol de tip airsoft un tânăr de 20 de ani, în urma unui accident rutier. 6

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. Data 21.01.2022 - PL Alesd + Salonta - anuntate cu 2 zile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Birta: vom propune în Consiliul local reducerea prețului la încălzire
  Ministerul Dezvoltării a alocat o primă tranșă din ajutorul pentru orașele care au termoficare pe gaz, în cuantum total de peste 41,9 milioane lei. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.