Valoarea contractului este de 22.825.000 lei, fără TVA. La procedura de selecție au participat cinci firme, iar termenul pentru depunerea eventualelor contestații este 21 februarie, ora 02:00.
„De cele 25 de microbuze vor beneficia elevii din Abram, Balc, Batăr, Borod, Budureasa, Bulz, Buntești, Copăcel, Diosig, Drăgești, Holod, Oșorhei, Pomezeu, Răbăgani, Săcădat, Sânmartin, Șimian, Șinteu, Șuncuiuș, Suplacu de Barcău, Tămășeu, Tăuteu, Tileagd, Tinca și Vadu Crișului”, se arată într-un comunicat transmis de ConsiliulJudețean Bihor.
În paralel, Consiliul Județean Bihor derulează un alt proiect finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), care prevede achiziția a încă 22 de microbuze electrice, cu un buget maxim eligibil de 25 de milioane de lei.
Scopul achiziției este „de a diminua impactul transportului asupra mediului prin reducerea emisiilor poluante și a zgomotului generat de transportul public, micșorarea consumului de energie și scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și îmbunătățirea fluidității traficului în zonele afectate”, se precizează în comunicat.
Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15 – Educație, în cadrul Investiției 110 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!