bihon.ro Web analytics

Tranzacţiile cu deşeuri de ambalaje, monitorizate

De Simona Drimbău

Tranzacţiile cu deşeuri de ambalaje, monitorizate

Reactualizat la:
Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat sistemul informatic de asigurare a trasabilităţii deşeurilor (SIATD), în vederea monitorizării şi verificării tranzacţiilor cu deşeuri de ambalaje în sistemul răspunderii extinse a producătorului.
Scris de Simona Drimbău - Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat sistemul informatic de asigurare a trasabilităţii deşeurilor (SIATD), în vederea monitorizării şi verificării tranzacţiilor cu deşeuri de ambalaje în sistemul răspunderii extinse a producătorului.

Aplicaţia informatică SIATD se utilizează de către organizaţiile care implementează răspunderea extinsă a producătorului (OIREP) şi de către persoanele juridice care gestionează deşeuri de ambalaje ale căror costuri nete şi/sau costuri de colectare/valorificare/sortare/raportare sunt finanţate de către OIREP. SIATD permite monitorizarea în timp real, la nivel de document financiar contabil și justificativ, a tranzacțiilor cu deșeuri de ambalaje pentru care organizațiile de transfer de responsabilitate (OTR) finanțează costurile de colectare.

„Ne propunem ca această aplicație informatică să fie un instrument economico-financiar destinat asigurării controlului asupra tuturor operatorilor economici implicaţi în gestionarea deșeurilor de ambalaje, în vederea monitorizării și verificării trasabilității acestora în cadrul sistemului care implementează răspunderea extinsă a producătorului, asigurându-se astfel controlul asupra cantităţilor de deşeuri tranzacţionate. Prin acest sistem informatic se realizează astfel armonizarea legislaţiei naţionale aplicabile în domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje cu prevederile directivelor europene, dar și atingerea obiectivelor de reciclare/valorificare, pe care România și le-a asumat în calitate de stat membru al Uniunii Europene”, spun reprezentanţii AFM. Aplicația, precum și toate informațiile necesare se regăsesc pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Servicii Online. JB-S.D.

Deşeuri reciclabile FOTO: S.D.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. janos says:

  O problemă de care nimeni nu se ocupă este faptul că containerele pentru plastice sunt complet insuficiente. Toată lumea consumă apă îmbuteliată. În zona ioșia apa de robinet miroase a clor ca cel cu care dezinfectezi în baie.
  Tocmai am căutat pe pe internet ” apa de consum ” și prima propoziție este ‘” Apa este un lichid inodor, insipid și incolor “.
  În Oradea apa este un lichid cu gust și miros de clor de la care te doare stomacul câteva ore de la consum dar nu ai unde să arunci bidoanele de la apă decât pe lângă containere.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primele rezultate în județul Bihor: se știu primarii din Aleșd, Beiuș, Ștei
  La aproximativ două ore după închiderea urnelor de votare se cunosc primele rezultate ale alegerilor din județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alianța USR-PLUS Bihor: Capitala e a noastră!
  Liderii Alianței USR-PLUS Bihor s-au reunit la sediul USR din strada Vasile Alecsandri nr. 2 în așteptarea primelor rezultate, imediat după închiderea urnelor de vot.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reacții la cald la închiderea urnelor: aplauze la PNL și alianța USR - PLUS, atmosferă de înmormântare la PSD
  Liderii partidelor PNL, PSD și USR-PLUS au așteptat cu sufletul la gură închiderea urnelor și afișarea primelor rezultate exit-poll.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ioan Mang acuză nereguli în județ. Liderul PSD a ajuns cu întârziere din cauza semafoarelor de pe DN76
  Președintele PSD Bihor, Ioan Mang a ajuns la sediul PSD Bihor în jurul orei 22:00, după un periplu prin sudul județului, fiind prins printre semafoarele de pe DN 76.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florin Birta este noul primar! Bolojan: „Îl felicit pe Florin Birta pentru câștigarea mandatului”
  Deși încă nu sunt disponibile rezultatele finale, conform primelor informații din secțiile de votare, Florin Birta a câștigat detașat alegerile în Oradea. 4

  România

  Rezultate EXIT-POLL alegeri locale 2020: Nicușor Dan - 47,2%, Gabriela Firea - 39%, Traian Băsescu - 8,6%
  Candidatul independent susținut de PNL - USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a câștigat alegerile locale, potrivit unui EXIT-POLL realizat de CURS Avangarde și prezentat de Mediafax.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.