bihon.ro Web analytics

Trasee de vizitare deschise la Muzeul Oraşului Oradea

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Trasee de vizitare deschise la Muzeul Oraşului Oradea

Reactualizat la:
Vizitatorii muzeului vor primi gratuit un pliant sau o vedere cu Cetatea Oradea.
Scris de Camelia Bușu - Vizitatorii muzeului vor primi gratuit un pliant sau o vedere cu Cetatea Oradea.

Marţi, 19 mai, s-a deschis Muzeul Oraşului Oradea, după două luni în care porţile sale au fost închise pentru vizitatori. Muzeografii au pregătit totul pentru a putea asigura condițiile de siguranță pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. La intrarea în muzeu stă întins covorul impregnat cu soluţie dezinfectantă. Este disponibil şi dispenserul automat pentru protecția tălpilor pantofilor pentru vizitatorii care doresc că îl utilizeze.

Accesul în muzeu este permis numai în condițiile purtării de mască de protecție – medicală/non-medicală, pe toată durata vizitei. La casa de bilete publicul era aşteptat ieri din spatele panourilor de protecție de plexiglass, cu dezinfectantul pregătit şi cu termometrul pentru verificarea temperaturii. Fiecare vizitator care îşi va cumpăra bilet, va primi gratuit câte un pliant cu prezentarea Cetăţii Oradea sau cu prezentarea oraşului, sau o vedere cu Cetatea.

Şi pentru angajaţii muzeului această nouă formulă este ciudată şi încearcă să se adapteze cât mai bine noilor condiţii. Din spatele măştilor de protecţie poţi doar bănui zâmbetul amabil cu care ne-au obişnuit. Traseele de vizitare sunt marcate pe coridoare cu autocolante cu săgeţi galbene sau portocalii, din loc în loc fiind panouri în care eşti avertizat să urmăreşti traseul. După vizitarea expoziţiilor de la etajul întâi pe săgeata galbenă se urcă pe săgeata portocalie la etajul doi, după care se coboară pe la Lapidariu, apoi pe la expoziţia DaVinci, ieşindu-se pe lateral, în curtea mică a cetăţii, în aşa fel încât la terminarea traseului vizitatorii să nu se intersecteze cu cei care urmează să intre în muzeu.

La expoziţiile interactive: „Viața la curtea regelui Matia Corvinul”, „General Traian Moșoiu. Primul Război Mondial și Eliberarea Orașului Oradea.” sau „Invențiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci în Cetatea Oradea” s-au luat măsuri suplimentare, după fiecare vizitare fiind dezinfectate obiectele cu care publicul a luat contact. Este bine de ştiut, însă, că până la sfârşitul lunii iunie nu se vor organiza tururi ghidate.

Programul de vizitare al expozițiilor va fi între orele 10.00 – 13.00 și 14.00-18.00 (de marți până duminică). În intervalul orar 13.00 – 14.00 publicul nu va avea acces în muzeu pentru că se va realiza aerisirea și dezinfecția spațiilor.

Vizitează în siguranţă

Atât la intrarea în muzeu cât şi pe site-ul muzeului publicul este informat asupra regulilor şi măsurilor de siguranţă de unde aflăm, printre altele, că la casa de bilete este permis accesul, simultan, pentru maxim doi vizitatori sau membrii unei familii, recomandându-se plata cu cardul.

Accesul în sălile de expoziție este permis numai pentru un număr de maxim doi vizitatori sau membrii unei familii, respectându-se traseul de vizitare, într-o singură direcție, inscripționat la nivelul pardoselilor și indicațiile personalului de supraveghere. Aceste reguli și măsuri se aplică în toate secțiile și sub-secțiile muzeului: Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea (str. Primăriei 25), Muzeul Pâinii (Cetatea Oradea) și Memorialul “Rezistență și Represiune în Bihor” (Cetatea Oradea).

Chiar dacă în prima zi publicul nu s-a grăbit să viziteze expoziţiile permanente şi temporare, se aşteaptă ca acesta să regăsească muzeul în weekend, pregătit pentru întâlnirea în siguranţă.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Crește taxa de depunere a gunoiului pe haldă
  Din această lună, se majorează tarifele de depunere a gunoiului pe halda ecologică gestionată de Eco Bihor, în funcție de inflația din ultima perioadă. 2

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea nu se va prezenta la baraj
  După cum se știe, echipa de handbal masculin CSM Oradea și-a câștigat dreptul de participare la barajul pentru promovarea în Liga Națională.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur - studiu
  Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben în Bihor: grindină și descărcări electrice
  Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de luni mai multe avertizări meteo pentru județul Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  44 de arbori tăiați pentru pista de biciclete, lângă Cartierul Europa
  O pistă de biciclete urmează să fie amenajajată pe strada Universității, de-a lungul Cartierului Europa, cale de acces spre Piața 100. 9

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii din România vor avea transport gratuit
  Executivul a aprobat hotărârea care prevede că elevii vor beneficia în mod gratuit de transport în orice perioadă anului, iar cei care fac naveta naveta între localitatea de domiciliu și cea unde sunt școlarizați vor avea asigurat transport gratuit pe toată perioada anului școlar. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.