Deschiderea a avut loc în Aula Magna și a adunat doctoranzi, profesori coordonatori, părinți, prieteni și membri ai comunității universitare, cu prilejul unei ceremonii care a sărbătorit atât finaliștii competiției europene „3 minutes of fame”, cât și noii doctori în științe ai universității.
În deschiderea evenimentului, rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău s-a declarat bucuros pentru că „Săptămâna științifică” debutează cu un eveniment ce „recunoaște oficial munca depusă de cei care au obținut titlul de «Doctor în Științe»”.
„De 35 de ani, în luna mai, sărbătorim dobândirea frumoasei denumiri de «Universitate», momentul la care, devenind liberi, ne-am putut asuma dorințele și aspirațiile din domeniile educației și științei. În luna mai a anului 1990, un decret prezidențial consfințea această denumire modernă a universității noastre”, a spus rectorul, evocând pentru cei prezenți originile și tradiția Săptămânii Științifice a Universității din Oradea.

foto: Universitatea din Oradea
3 minutes of fame
„3 minutes of fame” este o competiție dedicată celor mai tineri cercetători din cele nouă universități membre ale alianței academice EU GREEN. Trei doctoranzi ai Universității din Oradea au intrat în finală. Ar fi putut fi chiar patru, însă, așa cum a explicat prof. univ. dr. Sanda Filip, prorector al Universității din Oradea, Denisa Ianc, doctorand în domeniul Muzică, a ratat finala „într-un baraj foarte strâns”. Universitarul orădean a ținut să îi felicite pe cei trei finaliști ai concursului „3 minutes of fame”, subliniind că Universitatea din Oradea a avut cele mai multe proiecte depuse în cadrul acestui concurs, în număr de 22.
„A fost un real succes pentru Universitatea din Oradea și am convingerea că cei trei finaliști ne vor reprezenta cu cinste la Parma”, a mai afirmat prorectorul universității.
Alături de cei trei finaliști: Rolynd della Sylvan (Muzică), Gabriela Antonovici (Istorie), Diana Cristian (Medicină) au primit „Diploma de debut în cercetare” și toți ceilalți 22 de participanți la competiția organizată de EU GREEN.

foto: Universitatea din Oradea
Doctori ai Universității din Oradea
În același cadru festiv, au fost onorate efortul și cunoașterea celor aproape 70 de tineri cercetători care au devenit doctori ai Universității din Oradea, pe parcursul anului trecut. Timp de aproape două ore, rectorul Universității din Oradea și directorul CSUD, prof. univ. dr. habil. Radu Țarcă, au înmânat diploma de „Doctor în Științe” fiecărui absolvent prezent în Aula Magna.

foto: Universitatea din Oradea
Săptămâna Științifică a Universității din Oradea continuă
Miercuri, 14 mai, va fi marcată împlinirea a 30 de ani de la înființarea studiilor de artă, muzică și arte plastice la Universitatea din Oradea, iar vineri, 16 mai, instituția academică îl va avea ca invitat special pe președintele Academiei Române. Acad. prof. univ. Ioan-Aurel Pop va susține conferința cu titlul: „Românii din secolul al XIII-lea. Câteva secvențe culese din izvoare” și va participa la lansarea cărții: „Silviu Dragomir și Dosarul Diplomei Cavalerilor Ioaniți”, al cărei coautor este, împreună cu prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș, prorector al Universității din Oradea.
Trimite articolul
XNu va tot lăudați ca sunteți pielea cu universitatea voastră de trei lei !