bihon.ro Web analytics

Viceprimarul Birta, despre parcările la domiciliu: „Regula este să fie lăsate la liber”

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Prezent în redacţia BIHON&JB, noul viceprimar a apreciat că ar trebui alocate parcări la domiciliu doar acolo unde sunt suficiente locuri de parcare.
Scris de farcas - Prezent în redacţia BIHON&JB, noul viceprimar a apreciat că ar trebui alocate parcări la domiciliu doar acolo unde sunt suficiente locuri de parcare.

Prezent în emisiunea „Direct în subiect”, cu Călin Corpaş, transmisă LiVE de portalul Bihon.ro, Florin Birta a susţinut că filosofia Primăriei este ca parcările de domiciliu să fie lăsate la liber. Dar decizia aparţine asociaţiilor de proprietari, subliniază Birta.

„Sunt în jur de 80.000 de maşini înmatriculate în Oradea. Este imposibil să asiguri 80.000 de locuri de parcare, mai ales între blocuri. Încercăm să împăcăm pe toată lumea, să creăm locuri de parcare, dar să nu deranjăm foarte mult spaţiul verde. Este decizia asociaţiei de proprietari, dacă prezervă locurile de parcare la domiciliu sau dacă le lasă la liber. Fiind insuficiente, nu toţi cei care doresc ajung să îşi rezerve loc de parcare. De aceea, sfatul nostru este ca acolo unde numărul de maşini este mult mai mare decât numărul locurilor de parcare, să nu fie prezervate locurile de parcare, ci să fie lăsate la liber. Unde sunt suficiente locuri, sigur că se pot prezerva, dar regula este de a se lăsa locurile la liber. Însă repet, este decizia asociaţiilor de proprietari. Ei hotărăsc dacă doresc să prezerve sau nu, şi doar notifică Primăria în acest sens”, afirmă noul viceprimar Florin Birta, până de curând preşedinte al CSM Oradea.

Şefii asociaţilor, ca primarii

O problemă sesizată de un telespectator al emisiunii „Direct în subiect” a constat în programarea procedurii de repartizare a locurilor de parcare la ore neadecvate, precum 14:30, când doritorii de parcări nu sunt la domiciliu. Şi aici, viceprimarul Birta i-a indicat pe membrii asociaţiilor de proprietari ca fiind cei ce pot să-şi rezolve problemele, inclusiv prin schimbarea preşedintelui asociaţiei de proprietari, dacă este cazul.

„Preşedintele asociaţiei de proprietari este ca un primar al blocului, puteţi să îl schimbaţi. Membrii asociaţiei pot hotărî acest lucru. Problema că este că atunci când o dată pe an sau la şase luni sunt adunările generale, nu sunt interesaţi. Se întâmplă ca şi la alegerile generale, când participăm doar în procent de 30 – 40%. Dacă nu participi la adunările generale, nu ai cum să schimbi preşedintele asociaţiei”, este mesajul transmis orădenilor de către Florn Birta.

Problema calităţii lucrărilor

Birta a arătat că principalul obiectiv pe care-l are ca viceprimar coordonator al Direcţiei Tehnice şi a Administraţiei Domeniului Public (ADP) este îmbunătăţirea calităţii lucrărilor din oraş. Viceprimarul recunoaşte că Primăria are o problemă în a urmări modul în care executanţii lucrărilor – firmele constructoare – fac lucrări la calitatea impusă, teoretic. Direcţia Tehnică are insuficienţi angajaţi care să poată asigura un control eficace, admite Birta. Iar faptul că lucrările sunt supervizate de firme ce asigură dirigenţia de şantier nu oferă în niciun caz garanţii…

Exemple elocvente privind calitatea îndoielnică a lucrărilor sunt cele din subteran. Pe multe străzi din Oradea, inclusiv străzi centrale şi bulevarde, în mod inadecvat apele pluviale sunt preluate de reţeaua de canalizare situată imediat sub carosabil, în loc să fie preluate de reţeaua subterană de preluare a apelor pluviale, de o capacitate de absorbţie mult mai mare şi situată la câţiva metri adâncime. Urmarea: cum canalizarea este prevăzută să la un debit maximal, acesta nu poate absorbi apele pluviale, în cazul furtunilor sau a ploilor torenţiale, astfel încât apele pluviale refulează imediat prin cămine, inundând străzile şi subsolul clădirilor.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.