bihon.ro Web analytics

Viceprimarul Birta, despre parcările la domiciliu: „Regula este să fie lăsate la liber”

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Prezent în redacţia BIHON&JB, noul viceprimar a apreciat că ar trebui alocate parcări la domiciliu doar acolo unde sunt suficiente locuri de parcare.
Scris de farcas - Prezent în redacţia BIHON&JB, noul viceprimar a apreciat că ar trebui alocate parcări la domiciliu doar acolo unde sunt suficiente locuri de parcare.

Prezent în emisiunea „Direct în subiect”, cu Călin Corpaş, transmisă LiVE de portalul Bihon.ro, Florin Birta a susţinut că filosofia Primăriei este ca parcările de domiciliu să fie lăsate la liber. Dar decizia aparţine asociaţiilor de proprietari, subliniază Birta.

„Sunt în jur de 80.000 de maşini înmatriculate în Oradea. Este imposibil să asiguri 80.000 de locuri de parcare, mai ales între blocuri. Încercăm să împăcăm pe toată lumea, să creăm locuri de parcare, dar să nu deranjăm foarte mult spaţiul verde. Este decizia asociaţiei de proprietari, dacă prezervă locurile de parcare la domiciliu sau dacă le lasă la liber. Fiind insuficiente, nu toţi cei care doresc ajung să îşi rezerve loc de parcare. De aceea, sfatul nostru este ca acolo unde numărul de maşini este mult mai mare decât numărul locurilor de parcare, să nu fie prezervate locurile de parcare, ci să fie lăsate la liber. Unde sunt suficiente locuri, sigur că se pot prezerva, dar regula este de a se lăsa locurile la liber. Însă repet, este decizia asociaţiilor de proprietari. Ei hotărăsc dacă doresc să prezerve sau nu, şi doar notifică Primăria în acest sens”, afirmă noul viceprimar Florin Birta, până de curând preşedinte al CSM Oradea.

Şefii asociaţilor, ca primarii

O problemă sesizată de un telespectator al emisiunii „Direct în subiect” a constat în programarea procedurii de repartizare a locurilor de parcare la ore neadecvate, precum 14:30, când doritorii de parcări nu sunt la domiciliu. Şi aici, viceprimarul Birta i-a indicat pe membrii asociaţiilor de proprietari ca fiind cei ce pot să-şi rezolve problemele, inclusiv prin schimbarea preşedintelui asociaţiei de proprietari, dacă este cazul.

„Preşedintele asociaţiei de proprietari este ca un primar al blocului, puteţi să îl schimbaţi. Membrii asociaţiei pot hotărî acest lucru. Problema că este că atunci când o dată pe an sau la şase luni sunt adunările generale, nu sunt interesaţi. Se întâmplă ca şi la alegerile generale, când participăm doar în procent de 30 – 40%. Dacă nu participi la adunările generale, nu ai cum să schimbi preşedintele asociaţiei”, este mesajul transmis orădenilor de către Florn Birta.

Problema calităţii lucrărilor

Birta a arătat că principalul obiectiv pe care-l are ca viceprimar coordonator al Direcţiei Tehnice şi a Administraţiei Domeniului Public (ADP) este îmbunătăţirea calităţii lucrărilor din oraş. Viceprimarul recunoaşte că Primăria are o problemă în a urmări modul în care executanţii lucrărilor – firmele constructoare – fac lucrări la calitatea impusă, teoretic. Direcţia Tehnică are insuficienţi angajaţi care să poată asigura un control eficace, admite Birta. Iar faptul că lucrările sunt supervizate de firme ce asigură dirigenţia de şantier nu oferă în niciun caz garanţii…

Exemple elocvente privind calitatea îndoielnică a lucrărilor sunt cele din subteran. Pe multe străzi din Oradea, inclusiv străzi centrale şi bulevarde, în mod inadecvat apele pluviale sunt preluate de reţeaua de canalizare situată imediat sub carosabil, în loc să fie preluate de reţeaua subterană de preluare a apelor pluviale, de o capacitate de absorbţie mult mai mare şi situată la câţiva metri adâncime. Urmarea: cum canalizarea este prevăzută să la un debit maximal, acesta nu poate absorbi apele pluviale, în cazul furtunilor sau a ploilor torenţiale, astfel încât apele pluviale refulează imediat prin cămine, inundând străzile şi subsolul clădirilor.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
  Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

  România

  Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt
  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

  Mapamond

  Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, cel puțin 6 morți
  Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică, 3 iulie, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Mapamond

  O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, în timp ce înota în Marea Roșie
  Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii de frontieră atrag atenția asupra documentelor necesare pentru copii în cazul călătoriilor în străinătate
  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) informează că în ultimele trei săptămâni, de la începutul acestei vacanţe şcolare, peste 500 de copii români nu au putut părăsi ţara, ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

  Mapamond

  O femeie a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin lângă coasta Egiptului
  O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.