bihon.ro Web analytics

Vin amenzile pentru neconectarea caselor de marcat la ANAF

De Dan Birta

Vin amenzile pentru neconectarea caselor de marcat la ANAF

Operatorii economici care nu-și conectează casele de marcat la ANAF până în 30 noiembrie 2021 riscă amenzi cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei.
Scris de Dan Birta - Operatorii economici care nu-și conectează casele de marcat la ANAF până în 30 noiembrie 2021 riscă amenzi cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei.

Mai sunt trei săptămâni până la expirarea termenului de conectare a caselor de marcat de către contribuabilii mici și mijlocii la serverul ANAF. 30 noiembrie 2021 este termenul limită. Având în vedere procentul redus al celor care și-au conectat casele de marcat la serverul Fiscului, ANAF a început să trimită note informative către contribuabili în ideea de a-i mobiliza.

Reprezentanții ANAF avertizează că neconectarea caselor de marcat în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 de lei.

Aglomerație la service

Service-urile care se ocupă cu conectarea caselor de marcat au tot mai mult de lucru, iar cei care lasă pentru ultimele zile conectarea riscă să nu se încadreze în termen și, implicit, să fie amendați.

„Noi am început conectarea caselor de marcat ale clienților noștri din 1 aprilie 2021. Deja, din acest moment ne-am mărit echipa de tehnicieni, deoarece avem un parc semnificativ de case de marcat în întreținere și cunoscând provocările tehnice cu care trebuie să ne confruntăm la conectarea unei case de marcat la serverul ANAF, am decis să ne dezvoltăm echipa de tehnicieni, ca să putem deservi toți clienții noștri în timp util”, ne-a declarat Levente Levai, director executiv Sintezis.

Până în prezent, cu 10 tehnicieni dedicați, care fac doar conectări, firma a conectat 52% dintre clienții proprii. Potrivit calculelor făcute de directorul Sintezis, s-ar fi putut conecta toate casele la serverul ANAF până la sfârșitul lunii noiembrie, dacă s-ar fi menținut un ritm lunar constant de conectări, însă a fost o perioadă foarte relaxată din punct de vedere al solicitărilor de conectare prin lunile iunie-iulie-august. Cu toate că firma a făcut diferite campanii de promovare și și-a înștiințat proprii clienți.

„Din septembrie asistăm la o creștere a solicitărilor, dar nu pe măsură să compenseze perioada iunie-august. Acum, apropiindu-ne de termenul limită, de 30 noiembrie, solicitările deja cresc, ajungând la liste de așteptare. Clienții programați acum pot ajunge în situația în care este nevoie să aștepte mai multe zile până când ajung la rând și le putem conecta casa”, a precizat directorul Sintezis.

Acesta îi îndeamnă pe operatorii economici să se programeze cât mai repede, deoarece, cei care se vor programa după 15 noiembrie nu au siguranța că li se va conecta casa până la 30 noiembrie. „În cazul în care utilizatorii de case de marcat vor veni prea târziu pentru conectare, există posibilitatea să prindă deja tarife de conectare majorate, pentru că unitățile acreditate de service vor fi nevoite să lucreze ore suplimentare și în weekend-uri, pentru a reuși să facă față numărului mare de solicitări și să reușească să conecteze casele de marcat până la 30 noiembrie”, a explicat Levente Levai.

În prezent, se fac programări la 5-6 zile de la solicitarea conectării, dar termenul crește de la o zi la alta, datorită înmulțirii numărului de solicitări.

„În funcție de tipul casei, în medie, conectarea unei case de marcat necesită trei ore, în mod optim, fără să apară probleme tehnice sau de comunicare, luând în considerare și partea birocratică cu întocmirea rapoartelor și înregistrarea conectării în diferite sisteme informatice. În cazuri extreme, se poate ajunge să fie necesare mai multe zile, pentru realizarea conectării cu success a unei case de marcat la serverul ANAF. Este foarte important, ca primul raport zilnic să fie comunicat către serverul ANAF. Acest prim raport zilnic (Z) se transmite către serverul ANAF în momentul conectării. Doar din acest moment se poate considera un AMEF (Aparat de Marcat Electronic Fiscal) conectat la serverul ANAF”, conchide directorul executiv Sintezis.

Avantaje

Conectarea caselor de marcat la serverul ANAF aduce operatorilor avantajul că nu mai este necesară extragerea rapoartelor de vânzare lunare și transmiterea lor manual către ANAF. Acest lucru se va face automat, la fiecare închidere de zi (scoaterea raportului Z).

Este foarte important de știut că toate casele de marcat trebuie să fie conectate la serverul ANAF, inclusiv casele operatorilor economici cu activitate suspendată sau temporară.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. drop says:

  Ca sa vedeti de ce la stat sunt salariile mai mari, pt ca se lucreaza cinstit. Privatii fura si fac evaziune fiscala.

 2. Leu says:

  Privați, de fapt, sunt angajați statului. Singura diferența este ca cine risca tot este privatul ei așteaptă beneficiul și freacă menta

 3. ioio says:

  pe cand un audit pentru evaluarea performantei angajatilor ANAF si sanctiuni interne? De cate ori merg acolo si o vad pe tanti obosita care scrie cu pixul in registru un numar de inregistrare pe care il scoate calculatorul, imi vine sa va dau foc la institutie

 4. Mapamond

  Legumele, fructele și cerealele ar putea suferi noi scumpiri, datorită crizei îngrașămintelor chimice
  Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură se teme de compromiterea recoltelor la nivel mondial. Stocurile de îngrăşăminte s-au redus şi s-au scumpit datorită creşterii preţurilor gazelor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Temperaturi extrem de scăzute: -11° la Oradea, -16° la Ștei și -20° la Arieșeni. Recomandările drumarilor
  Drumarii cer atenție sporită din partea șoferilor și le recomandă să-și echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă.

  Mapamond

  CEO Pfizer spune că vaccinul anual împotriva COVID este preferabil în locul dozelor booster frecvente
  Directorul executiv Albert Bourla a declarat că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. 4

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  Mapamond

  Proteste masive în Bruxelles faţă de restricţiile antiepidemice, la care au participat şi cetăţeni români
  Zeci de mii de persoane, inclusiv cetăţeni români, au protestat, duminică, în centrul oraşului Bruxelles, faţă de restricţiile antiepidemice, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încep lucrările la Casa Maghiară din Palatul Sonnenfeld
  A fost primită autorizația de construcție, iar lucrările la viitorul centru cultural maghiar sunt gata să înceapă.

  Mapamond

  Incendiu la un spital din centrul Budapestei: O tânără a murit, alte trei persoane au fost rănite
  Incendiul a izbucnit duminică dimineață la parterul spitalului Szent Imre din Budapesta. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.