bihon.ro Web analytics

Vor pasaj și demolarea turnului de apă. Așteaptă de ani de zile modernizarea stației CFR

De Veronica Bursasiu

Vor pasaj și demolarea turnului de apă. Așteaptă de ani de zile modernizarea stației CFR

Gara din Salonta așteaptă să fie modernizată
Reactualizat la:
Modernizarea stațiilor CFR are loc cu viteza melcului. În 2016 se anunța intenția de a moderniza stațiile CFR Salonta și Valea lui Mihai, proiect reiterat în 2019. Recent, s-a anunțat lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate.
Scris de Veronica Bursasiu - Modernizarea stațiilor CFR are loc cu viteza melcului. În 2016 se anunța intenția de a moderniza stațiile CFR Salonta și Valea lui Mihai, proiect reiterat în 2019. Recent, s-a anunțat lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate.

În aceste zile, Primăria Salonta anunță că „se pregătește studiul de fezabilitate, în urma căreia compania Căile Ferate Române renovează gara din Salonta”.

În urmă cu mai bine de un an, CFR anunța că vrea să modernizeze opt gări din cadrul Regionalei Cluj, lansând licitaţia pentru studiile de fezabilitate aferente. Licitaţia lansată de către CFR SA era împărţită în opt loturi, aferente celor opt staţii care urmează să fie modernizate: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Beclean pe Someş, Dej, Salonta, Valea lui Mihai și Carei. Valoarea totală estimată a contractelor era de 3,12 milioane de lei,fără TVA, iar durata lor este de patru luni. După atâta așteptare, Primăria Salonta dorește nu doar renovarea clădirii, ci solicită, printr-o cerere adresată companiei, să fie rezolvate mai multe probleme. „Dorim de asemenea reorganizarea terenului din zonă, demolarea vechiului castel de apă din spatele garajelor, aflat în posesia companiei, construirea unui pasaj superior în continuarea străzii Vlad Țepeș, între cele două mari cartiere ale orașului: Zona Gării și Füveskert”, se arată în cererea Primăriei Salonta către Compania Naţională de Căi Ferate.

Menționăm că CFR anunța anul trecut că acele opt gări sunt primele dintr-un lot de 47 de stații selectate pentru a fi modernizate.

În toamna anului 2016, CFR anunța un lot de 47 de stații, iar renovările acestora urmau să fie finanțate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Aceste stații erau: Timişoara Nord, Alexandria, Baia Mare, Satu Mare, Miercurea Ciuc, Târgovişte, Târgu Jiu, Ploieşti Vest, Sinaia, Buşteni, Videle, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Simeria, Băile Herculane, Petroşani, Orşova, Caransebeş, Jibou, Dej, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Făgăraş, Sebeş Alba, Gheorgheni, Reghin, Aiud, Teiuş, Războieni, Suceava Nord, Paşcani, Vatra Dornei, Vereşti, Dolhasca, Râmnicu Sărat, Comăneşti, Făurei, Tecuci, Mărăşeşti, Adjud, Neptun, Costineşti Tabără şi Ciulniţa.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. mirela says:

  in loc sa se modernizeze garile cu banii respectivi i-au furat politrucii schimbandu-le destinatia la pusculita de partide hoate si in buzunarele politrucilor talhari.

 2. Dacia Sanctitãţii Sale says:

  De vinã pot fi şi automokilele ministeriabililor.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se face curățenie generală în județ, cu ocazia „Campionatului Bihorean al Curățeniei”
  Locuitorii comunelor și orașelor din județ, elevi, angajați ai primăriilor, salvamontiști s-au implicat cu toții în acțiunile organizate în cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Omagiu profesorului Dorel Tifor
  din partea PROMOȚIEI 1973 a Liceului Gojdu.

  BIHON Sport local

  Promovare ratată pentru un gol

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Sport local

  Performanță! Baschetbalistele de la Crișul BCU Oradea au cucerit titlul național!
  Sala Sporturilor din Târgu Mureș a găzduit turneul final al Campionatului Național de baschet rezervat fetelor U14.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Roşia Montană, la fel de vie în imagini ca acum 15 ani
  La Muzeul Ţării Crişurilor a fost vernisată expoziţia de fotografie documentară „Roșia Montană: Duhul Aurului”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O aripă a Palatului Baroc a fost inaugurată
  Aripa stângă de la etajul I al Palatului Baroc din Oradea a fost inaugurată sâmbătă, în prezența primarului Florin Birta, a secretarului de stat al Guvernului Ungariei – Potapi Arpad, a secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării și a mai multor episcopi. 5

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.