bihon.ro Web analytics

Voturi nule reclamate de membrii Biroului Electoral Judetean

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Rezultatele finale transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bihor arată că 316.341 de bihoreni au votat duminică pentru Consiliul Judeţean. 300.853 de voturi au fost valabil exprimate pentru preşedintele Consiliului Judeţean, iar 15.240 de voturi au fost anulate.
Scris de Călin Corpaş - Rezultatele finale transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bihor arată că 316.341 de bihoreni au votat duminică pentru Consiliul Judeţean. 300.853 de voturi au fost valabil exprimate pentru preşedintele Consiliului Judeţean, iar 15.240 de voturi au fost anulate.

Aceasta înseamnă un procent de 4,8% din totalul voturilor.

În ceea ce priveşte votul pentru componenţa Consiliului Judeţean (listele partidelor), au fost 296.856 de voturi valabil exprimate şi 19.234 de voturi nule. Aici, procentul voturilor nule se ridică la 6,1%. Astfel, avem o medie de 5,45% de voturi nule la scrutinul pentru Consiliul Judeţean. Acest procent este unul foarte ridicat. Prin comparaţie, la votul pentru funcţia de primar al municipiului Oradea au fost doar 1,48% de voturi nule.

Marti, la Biroul Electoral Judeţean a continuat numărarea voturilor nule venite din judeţ. Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor din BEJ au reclamat faptul că au primit să numere ca voturi nule buletine de vot pe care, în realitate, cetăţeanul votase corect!

Probleme au reclamat reprezentanţii PDL, UNPR şi PER. Aceştia au arătat pentru Jurnal bihorean buletine de vot anulate fără motiv.

Camelia Gaciu, reprezentanta PDL în BEJ, se plângea de faptul că la nivel de judeţ cele mai multe voturi valabile găsite în voturile nule ar fi fost cele de la PDL. „Uitaţi aici o ştampilă valabilă (cu menţiunea VOTAT – n.r.). E ştampilă lizibilă şi votul a fost trecut la anulate. Dacă la cele nule am descoperit atâtea probleme şi atâta voturi valabile pentru PDL, atunci ne punem întrebarea cum s-au numărat voturile astea?!”, ne-a spus Camelia Gaciu, arătându-ne buletinele de vot problematice. Întrebată dacă crede că rezultatul alegerilor a fost viciat, reprezentanta PDL ne-a răspuns astfel: „Eu spun doar că trebuia să ne facem datoria corect, legal şi să fim imparţiali”.

Şi Mircea Budău, reprezentantul UNPR în BEJ, a găsit probleme. Budău susţinea că a găsit buletine de vot anulate incorect. E vorba despre 20 de voturi pentru PPDD anulate, la secţia de votare 64 din Oradea. „Apar în procesul verbal 20 de voturi nule şi la controlul voturilor s-a demonstrat că sunt valabil exprimate. Toate pentru acelaşi partid: PPDD. Aşteptăm să vină de la Biroul Electoral Municipal domnul Galea sau Bochiş să vină să ne explice”, declara Budău pentru JB în prima parte a zilei de ieri. Budău a vorbit despre alte probleme: „Secţia 112 Oradea. Preşedinte Hirţe Camelia. Apar în procesul verbal 84 de voturi nule şi la numărătoare găsim zece. Unde-s celelalte 74 de voturi care nu sunt aici?!”, se întreba medicul veterinar Budău.

„La secţia de votare 137 din Oradea, în procesul verbal, în dreptul voturilor nule erau trecute 19, s-a tăiat şi apoi s-a trecut 22. Însă, în dosar sunt tot 19 voturi nule şi pe proces apar 22”, ne-a declarat şi Minodora Breje, reprezentanta PER.

„Pot exista erori”

Judecătorul Antik Levente, locţiitorul preşedintelui BEJ, spune însă altceva. Antik susţine că pot exista mici erori, acestea fiind admise. „Sunt cu plus, minus. În realitate pot exista erori. Pot exista 500 de alegători şi în realitate să fie doar 495 de buletine de vot. Se poate ca persoanele să ducă acasă buletine de vot. De aceea, poate exista o mică eroare. Procesele verbale sunt făcute cu o mică marjă de eroare”, ne-a declarat Antik Levente Farkas.

Vezi ce mesaje au lasat oradenii pe buletinele de vot

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.