bihon.ro Web analytics

Vrea fatade noi si sport in scoala

Deputatul UDMR Cseke Attila se arată mirat că Guvernul Ponta nu a făcut nimic pentru reabilitarea clădirilor monument-istoric.
Scris de erdei - Deputatul UDMR Cseke Attila se arată mirat că Guvernul Ponta nu a făcut nimic pentru reabilitarea clădirilor monument-istoric.

Cseke spune că a discutat problema anul trecut, când ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului era Eduard Hellvig şi l-a interpelat pe ministru în scris, însă demersurile sale nu s-au soldat cu niciun pas concret. Mai mult, spune că nici nu i s-a răspuns în scris.

„Propun un program naţional pentru reabilitarea termică a blocurilor. 50% ar urma să fie cofinanţarea din partea statului, 30% ar fi partea administraţiei locale şi 20% proprietarii”, propune Cseke, adăugând că este doar o propunere şi, deci, procentele din sarcina financiară sunt discutabile. Parlamentarul UDMR crede că este de datoria Statului să se implice în această problemă, de vreme ce din realizarea acestor reabilitări ar avea de câştigat şi comunitatea, prin stimularea turismului urban în România. Cseke a dat ca exemple pozitive ceea ce se întâmplă la Sighişoara şi Sibiu, oraşe care au reuşit să-şi reabiliteze centrele istorice şi care atrag mulţi turişti, îndeosebi vara. Cseke şi-ar dori ca Oradea să nu mai fie văzut ca simplu oraş de tranzit, ci să ajungă cu adevărat o destinaţie turistică. Mai cu seamă că aici sunt, de departe, cele mai multe monumente în stil secession din ţara noastră. Cseke Attila speră că urmaşul lui Hellvig, Liviu Dragnea, va pune în practică un asemenea program naţional.

De asemenea, parlamentarul este nemulţumit că s-a ajuns la situaţia în care azi, în orarul şcolar, este prevăzută o singură oră de educaţie fizică pe săptămână. Cseke crede că ar trebui să fie măcar două-trei ore pe săptămână, dacă nu chiar zilnic, aşa cum este în Ungaria. Deputatul s-a arătat îngrijorat şi de numărul crescând al scutirilor medicale la care se recurge, dar şi de faptul că pe măsură ce creşte vârsta elevilor, tot mai mulţi recurg la asemenea scutiri. Aceste motivaţii medicale care scutesc elevul de la efortul fizic la şcoală sunt mai multe în mediul urban şi prevalează în rândul elevelor. Pentru acest demers, Cseke spune că a interpelat-o anul trecut pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, dar încă nu i s-a oferit răspuns.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum porți corect pantofii la vestimentație
  Stilul vestimentar reflectă personalitatea fiecărui bărbat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Priveşte natura în ochi în „România sălbatică”. Pelicula poate fi văzută la Cinema Palace Oradea
  Filmul realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache poate fi vizionat la Cinema Palace.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Momente de emoţie la Festivalul Național de Folk „Pro Lirica", de la Oradea
  Cea de a patra ediţie s-a desfăşurat timp de două zile în Parcul Bălcescu din municipiu.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  România

  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu. Fostul șef al GNM i-a mulțumit ministrului Tanczos Barna
  Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesoara orădeană Mirela Tanc, susținută de ministrul Educației în cursa pentru un milion de dolari: „E singura din România care în ultimii 5 ani a reușit această performanță"
  Mirela Tanc, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna" se află pe lista scurtă a celor 50 de dascăli finalişti ai competiţiei "Global Teacher Prize", "Oscar- ul Educaţiei", al cărui câştigător va primi uriaşa sumă de un milion de dolari.

  Anunturi Electrica

  Întreruperi energie electrică -B. 23.09.2021 - 24.09.2021 -PL Salonta + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.