bihon.ro Web analytics

Ziua Mediului aduce aprecieri dascălilor

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Ziua Mediului aduce aprecieri dascălilor

Reactualizat la:
Administrația Bazinală de Apă Crișuri premiază instituțiile de învățământ implicate în proiectele de mediu.
Scris de Simona Drimbău - Administrația Bazinală de Apă Crișuri premiază instituțiile de învățământ implicate în proiectele de mediu.

Vineri, de Ziua Mediului, atenția se îndreaptă către cadrele didcatice care au înțeles importanța educației ecologice pentru formarea tinerei generații. Toate activitățile și proiectele educaționale dezvoltate de ABA. Crișuri vizează, în egală măsură, asimilarea de cunoştinţe și formarea de atitudini pro mediu în rândul tinerilor. Cu ajutorul cadrelor dicatice, prin intermediul acțiunilor de voluntariat de mediu, proiectelor școlare, vizitelor efectuate în Laboratorul de Calitate a Apei sau la lucrările hidrotehnice, an de an, peste 2000 de tinerii au oportunitatea de a-şi forma un punct de vedere obiectiv asupra mediului înconjurător, devenind astfel conştienți de relația om-natură.

Apreciere

De Ziua Mediului, în semn de apreciere, ABA Crișuri oferă diplome de onoare tuturor partenerilor educaționali și anume: Clubului de Mediu Beiuș, Grădiniței „Floare de Colț” Brad, Grădiniței nr.20 Oradea, Grădiniței nr. 28 Oradea, Grădiniței Mina „Iuliu Maniu” Oradea, Școlii Gimnaziale nr. 11, Școlii Gimnaziale nr. 16, Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”, Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna”, Școlii Gimnaziale „Floare de Nufăr” Sânmartin, Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre”, Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Liceului Ortodox „Roman Ciorogariu”, Liceului „Lucian Blaga” și Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

„Grija față de mediu trebuie cultivată zi de zi încă de la o vârstă fragedă. Mediul înconjurător are nevoie, mai mult ca nicodată, de implicarea noastră. Educaţia ecologică răspunde acestei cerinţe, întrucât investește în dezvoltarea simţului responsabilităţii tinerilor faţă de mediu înconjurător. Fie că sunt educatori, învățători sau profesori, instituția noastră se bucură de susținerea și implicarea activă a peste 70 de cadre didactice cărora le mulțumim cu această dublă ocazie, Ziua Mediului și Ziua Dascălului. Dimplomele de onoare le vom oferi în format electronic, urmând ca, la începutul noului an școlar, fiecare cadru didactic implicat să intre în posesia formatului original”, a spus directorul ABA Crișuri, Ionel Avrigeanu.

Adaptaţi noilor cerinţe

Din păcate, în acest an, o mare parte din întâlnirile, vizitele sau acțiunile colective au suportat modificări și au fost transferate în mediul on-line, pe pagina de facebook „Ziua Mondială a Apei 2020”. Implicarea cadrelor didactice a făcut posibilă diseminarea lecțiilor în mediul virtual. În prezent, lecțiile despre componenta Apă, experimentele și mini proiectele de mediu continuă să livreze tinerilor suportul educațional de care au nevoie pe pagina de facebook „Apa și prietenii ei”.
În fiecare an, la 5 iunie, în peste 100 de ţări sunt organizate manifestări pentru conştientizarea populaţiei privind problemele de mediu. Marcarea acestei zile reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care Organizaţia Naţiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Pe 5 iunie, pe lângă Ziua Mediului, în România se sărbătoreşte și Ziua Dascălului, care coincide cu data de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc. Gheorghe Lazăr, născut la Avrig, este considerat fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească. În 1818, acesta a înființat, în București, prima școală cu predare în limba română, Şcoala de la Sfântul Sava.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Noul canal says:

  Nu suntem ca şi Germania pentru cã stãm şi ne uitãm. Ar trebui sã facem şi noi ca Germania.
  Dunărea nu are apã. Sã îi dãm noi. Crişurile în principal şi alte şi alte emisare sã curgã într-un canal mai mare decât canalul existent. Avem nevoie şi de irigaţii şi de transport pe apã. Poluarea transportului ruttier s-ar reduce pe apã.
  Pentru cine este apt de muncã, zile muncã la amenzi, condamnãri de drept comun. La noul canal.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stație de monitorizare a aerului la Sânmartin
  Sânmartinul este una dintre localitățile în care va fi amplasată una dintre cele 60 de noi stații de monitorizare a aerului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.