FC Bihor, o iubire imposibila

De Teodor Biriş
3Comentarii
FC Bihor, o iubire imposibila
Ioan Pater are 61 de ani şi pătimeşte alături de echipa fanion a judeţului de aproape o jumătate de veac.

De pe vremea când se numea Crişul şi până în prezent. Ajuns la pensie, fostul economist s-a pus pe scris şi a rezultat o carte de 480 de pagini, autofinanţată, în care sunt surprinse diverse evenimente din viaţa echipei FC Bihor văzute prin ochii suporterului din tribună. Bucurii, dar mai ales tristeţi. „Cartea s-a născut din suferinţa pentru FC Bihor. Din păcate, în ultimii ani nu au fost rezultate care să-mi oblojească rana sufletească”, spune Ioan Pater. Un suporter activ, care nu a pregetat să meargă în audienţă la fostul primar Petru Filip pentru echipa de suflet.

Scrisă în patru luni

Cartea a fost scrisă în intervalul 22 februarie – 21 iunie 2012 şi va fi lansată oficial joi, 25 octombrie, ora 18:00, la Sala Festivă a Baroului Avocaţilor, prin intermediul lui Paşcu Balaci, doctor în ştiinţe juridice, avocat, poet şi dramaturg.

„Că am trăit alături de echipa mea şi bune şi rele este una, dar să păţeşti ceea ce mi-a fost dat în vara lui 2011 când după o evoluţie promiţătoare a unei echipe foarte tinere, deşi am promovat pe teren ni s-a dat „reject” din Liga 1 de către federaţie pe motive de dânşii inventate, iată un afront de nesuportat. Atunci cred că a sunat declicul care m-a aşezat la masa de scris. În ziua fatidică de 18 iulie 2011 când TAS-ul a consfinţit umilinţa la care ne-a supus federaţia”, scrie Ioan Pater în cuvântul înainte.

În paginile cărţii, autorul a scris şi un posibil imn al FC Bihor în nouă strofe, din care vă voi prezenta trei dintre ele, ordinea fiind aleatorie: „Din tradiţia străbună/Forţele ni le-adunăm/De la Baratki, Bodola/Sarcină să câştigăm!…Hai Bihorul joacă bine/Hai atacă cu avânt/Singur, nu vei fi pe lume/Niciodată pe pământ!…Noi vom fi mereu cu tine/Fie soare, fie ploi/Şi la rău, precum la bine/Unde eşti vom fi şi noi”.

Cartea, tipărită la Editura Treira, poate fi achiziţionată şi de la Librăria Gutenberg, strada Episcop Mihai Pavel, nr. 4 (lângă fosta Bibliotecă Judeţeană). Comenzi se pot face şi la e-mail: pater.ioan51@yahoo.com.

 

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor