Interviu în exclusivitate: HTETHETHEMETH, formaţia care va concerta vineri la Oradea

De Camelia Busu
Reactualizat la:
1Comentariu
Interviu în exclusivitate: HTETHETHEMETH, formaţia care va concerta vineri la Oradea
Formaţia braşoveană Htethethemeth a câştigat anul trecut competiţia GBOB România 2015 – Bătălia formaţiilor şi va reprezenta România la finala mondială GBOB de la Berlin în 26 mai.

Vineri, în Abyss Rock Metal Pub, Htethethemeth continuă turneul de lansare a albumului Best Worst Case Scenario. În deschidere va cânta formaţia orădeană N.O.R.

JB: Sunteţi în turneu de lansare a noului album: „Best Worst Case Scenario”. Albumul este privit ca o coloană sonoră a unui film imaginar. Pentru cei care nu au văzut clipul „Imaginary Movie Trailer”, cam care ar fi scenariul filmului imaginar?

Luci (chitară): Scenariul este bineînțeles, tot unul imaginar. Și frumusețea acestui lucru este că fiecare își poate creiona propriul scenariu și propriul său film, pe măsură ce ascultă albumul. Cum o singură persoană poate face asta de nenumărate ori, există astfel potențial pentru o infinitate de filme.

Codrez (tobe): Nu există un scenariu anume, cine ascultă cu atenţie albumul îşi poate creea propria idee despre ce înseamnă BWCS şi îşi va putea regăsi propria poveste a vieţii. La baza acestui album stau atât sentimentele sau stările pe care le are orice om de-a lungul vieţii, cât şi stilurile muzicale diferite, tocmai în a completa acest tablou frumos pictat de HTETHTHEMETH.

Lao (voce): Povestea albumului urmăreşte destinul unui personaj neobişnuit, aflat în căutarea sentimentului perfect al adoraţiei, susţinut şi protejat de o entitate divină, între cei doi existând o puternică legătură spirituală. Personal poate fi povestea mea, a ta, a oricui.

heter2

JB: Aţi câştigat anul trecut finala GBOB România. Ce înseamnă această competiţie pentru Hteththemeth?

Luci: Întâi și întâi reprezintă o validare a eforturilor noastre, care a venit într-un moment foarte bun, chiar înaintea lansării albumului, dar întreaga experiență GBOB a însemnat foarte mult pentru noi, pentru că ne-am făcut mulți prieteni dragi și am avut ocazia să ascultăm și să descoperim astfel multe trupe bune din întreaga țară.

Codrez: În momentul când câştigi o competiţie nu ai cum să nu te simţi mândru de ce ai realizat.
Este un moment important în vieţile noastre, este o răsplată a muncii pe care am depus-o în utimii 3 ani (ca şi grup) şi o muncă de 10 ani pe plan personal.

Lao: GBOB este un concurs cu tradiţie, un concurs cu ştaif. GBOB, Wacken Metal Battle, Ostring şi probabil mai sunt multe alte concursuri de acest gen, toate nefiind doar competiţii muzicale ci şi o şansă de promovare a muzicii şi imaginii la un alt nivel. Pentru noi, oricare concurs la care am participat nu a fost doar un concurs, a fost o oportunitate de a ne spune povestea în faţa altui public, o şansă de a ne câştiga noi prieteni.

JB: La finala mondială de la Berlin poate vota şi publicul. Ce mesaj aveţi pentru votanţi?

Luci: Toate trupele care au ajuns în finala mondială sunt fără îndoială valoroase, așa că prevăd o seară foarte grea pentru toată lumea implicată în votare, și o experiență de neuitat. Votați așa cum vă spune sufletul!

Codrez: Să creadă în noi indiferenet ce se va întâmpla acolo şi ne-am bucura să ştim că sunt mulţi care vor să ia parte din povestea noastră. Avem un loc special în inimile noastre pentru fiecare dintre voi.

Lao: Vote for the New World Order! Vote for Hteththemeth!

JB: Numiţi cinci atribute pentru formaţia Hteththemeth.

Luci:
1. În primul rând, faptul că avem cu toții diverse experiențe muzicale cu diferite proiecte în trecut și chiar și în prezent, experiențe cumva din sfere diferite. Asta ne ajută foarte mult în diversitatea de stiluri muzicale pe care le abordăm.
2. Pasiunea fiecăruia pentru muzică.
3. Muncă multă și destul de bine organizată, precum și norocul de a ne completa foarte bine în ceea ce privește activitățile non-muzicale ale trupei.
(Lăsăm ce e mai bun pentru final…)
4. Robert, zis și Bob, compozitorul principal din trupă și în opinia mea cel mai talentat muzician pe care am avut ocazia să-l întâlnesc, care a reușit să transpună foarte bine muzical tot conceptul din spatele Hteththemeth.
5. Lao, fondatorul trupei, care și-a luat bucăți din suflet pentru a da naștere Hteththemeth, care retrăiește de fiecare dată povestea și destinul Hteththemeth pe scenă, reușind să fie unul din cei mai sinceri și expresivi soliști din câți cunosc.

Codrez: …AMBIŢIE, DĂRUIRE, SPERANŢĂ, ÎNCREDERE, SUFLET

Lao: Nu pot numi cinci atribute, pentru ca noi avem şase! Ele se numesc: Koldr, Vlad, Bob, Luci, Codrez si Lao.

JB: Mult succes la Berlin şi vă mai aşteptăm cu concerte în Oradea!



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor