bihon.ro Web analytics

Interviu în exclusivitate: HTETHETHEMETH, formaţia care va concerta vineri la Oradea

Reactualizat la:

Interviu în exclusivitate: HTETHETHEMETH, formaţia care va concerta vineri la Oradea

Reactualizat la:
Formaţia braşoveană Htethethemeth a câştigat anul trecut competiţia GBOB România 2015 – Bătălia formaţiilor şi va reprezenta România la finala mondială GBOB de la Berlin în 26 mai.
Scris de Raul Simea - Formaţia braşoveană Htethethemeth a câştigat anul trecut competiţia GBOB România 2015 – Bătălia formaţiilor şi va reprezenta România la finala mondială GBOB de la Berlin în 26 mai.

Vineri, în Abyss Rock Metal Pub, Htethethemeth continuă turneul de lansare a albumului Best Worst Case Scenario. În deschidere va cânta formaţia orădeană N.O.R.

JB: Sunteţi în turneu de lansare a noului album: „Best Worst Case Scenario”. Albumul este privit ca o coloană sonoră a unui film imaginar. Pentru cei care nu au văzut clipul „Imaginary Movie Trailer”, cam care ar fi scenariul filmului imaginar?

Luci (chitară): Scenariul este bineînțeles, tot unul imaginar. Și frumusețea acestui lucru este că fiecare își poate creiona propriul scenariu și propriul său film, pe măsură ce ascultă albumul. Cum o singură persoană poate face asta de nenumărate ori, există astfel potențial pentru o infinitate de filme.

Codrez (tobe): Nu există un scenariu anume, cine ascultă cu atenţie albumul îşi poate creea propria idee despre ce înseamnă BWCS şi îşi va putea regăsi propria poveste a vieţii. La baza acestui album stau atât sentimentele sau stările pe care le are orice om de-a lungul vieţii, cât şi stilurile muzicale diferite, tocmai în a completa acest tablou frumos pictat de HTETHTHEMETH.

Lao (voce): Povestea albumului urmăreşte destinul unui personaj neobişnuit, aflat în căutarea sentimentului perfect al adoraţiei, susţinut şi protejat de o entitate divină, între cei doi existând o puternică legătură spirituală. Personal poate fi povestea mea, a ta, a oricui.

heter2

JB: Aţi câştigat anul trecut finala GBOB România. Ce înseamnă această competiţie pentru Hteththemeth?

Luci: Întâi și întâi reprezintă o validare a eforturilor noastre, care a venit într-un moment foarte bun, chiar înaintea lansării albumului, dar întreaga experiență GBOB a însemnat foarte mult pentru noi, pentru că ne-am făcut mulți prieteni dragi și am avut ocazia să ascultăm și să descoperim astfel multe trupe bune din întreaga țară.

Codrez: În momentul când câştigi o competiţie nu ai cum să nu te simţi mândru de ce ai realizat.
Este un moment important în vieţile noastre, este o răsplată a muncii pe care am depus-o în utimii 3 ani (ca şi grup) şi o muncă de 10 ani pe plan personal.

Lao: GBOB este un concurs cu tradiţie, un concurs cu ştaif. GBOB, Wacken Metal Battle, Ostring şi probabil mai sunt multe alte concursuri de acest gen, toate nefiind doar competiţii muzicale ci şi o şansă de promovare a muzicii şi imaginii la un alt nivel. Pentru noi, oricare concurs la care am participat nu a fost doar un concurs, a fost o oportunitate de a ne spune povestea în faţa altui public, o şansă de a ne câştiga noi prieteni.

JB: La finala mondială de la Berlin poate vota şi publicul. Ce mesaj aveţi pentru votanţi?

Luci: Toate trupele care au ajuns în finala mondială sunt fără îndoială valoroase, așa că prevăd o seară foarte grea pentru toată lumea implicată în votare, și o experiență de neuitat. Votați așa cum vă spune sufletul!

Codrez: Să creadă în noi indiferenet ce se va întâmpla acolo şi ne-am bucura să ştim că sunt mulţi care vor să ia parte din povestea noastră. Avem un loc special în inimile noastre pentru fiecare dintre voi.

Lao: Vote for the New World Order! Vote for Hteththemeth!

JB: Numiţi cinci atribute pentru formaţia Hteththemeth.

Luci:
1. În primul rând, faptul că avem cu toții diverse experiențe muzicale cu diferite proiecte în trecut și chiar și în prezent, experiențe cumva din sfere diferite. Asta ne ajută foarte mult în diversitatea de stiluri muzicale pe care le abordăm.
2. Pasiunea fiecăruia pentru muzică.
3. Muncă multă și destul de bine organizată, precum și norocul de a ne completa foarte bine în ceea ce privește activitățile non-muzicale ale trupei.
(Lăsăm ce e mai bun pentru final…)
4. Robert, zis și Bob, compozitorul principal din trupă și în opinia mea cel mai talentat muzician pe care am avut ocazia să-l întâlnesc, care a reușit să transpună foarte bine muzical tot conceptul din spatele Hteththemeth.
5. Lao, fondatorul trupei, care și-a luat bucăți din suflet pentru a da naștere Hteththemeth, care retrăiește de fiecare dată povestea și destinul Hteththemeth pe scenă, reușind să fie unul din cei mai sinceri și expresivi soliști din câți cunosc.

Codrez: …AMBIŢIE, DĂRUIRE, SPERANŢĂ, ÎNCREDERE, SUFLET

Lao: Nu pot numi cinci atribute, pentru ca noi avem şase! Ele se numesc: Koldr, Vlad, Bob, Luci, Codrez si Lao.

JB: Mult succes la Berlin şi vă mai aşteptăm cu concerte în Oradea!

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -C. 10 si 15.12.2021 - PL Rural + Beius + Alesd - anuntate cu 2 zile, respectiv cu 5 zile

  România

  Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Purtatul măștii de protecție în locuri deschise ar putea fi eliminat
  Guvernul pregăteşte o relaxare a restricţiilor, a anunţat, marţi, premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Eveniment de excepție în Oradea: ,,Colind de Crăciun”
  Invitați speciali: Marius Ciprian Pop, Luminița Anghel și Aurelian Temișan.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se închide Ștrandul Ioșia
  Ștrandul Ioșia din Oradea se închide începând de luni, 13 decembrie 2021, pentru o perioadă de o lună și jumătate, urmând să se redeschidă marți, 1 februarie 2022.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Percheziții la Vama Borș pentru corupție
  Procurori ai Tribunalului Bihor, dar și din Ungaria precum și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție Oradea au blocat vama Borș 1 marți dimineață. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medicul orădean Carmen Pantiș, invitată la Florin Călinescu Show: „Doamna Pantiș este un erou"
  Șefa Colegiului Medicilor Bihor, orădeanca dr. Carmen Pantiș a fost invitată joi, 02 decembrie, la emisiunea lui Florin Călinescu, de pe PrimaTV. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.