bihon.ro Web analytics

Lecția zilei cu psihologul Sorin Nica! „Oricând, oriunde și oricum aș fi, sunt exact acolo unde trebuie să fiu”

De Oana Farcaș

Lecția zilei cu psihologul Sorin Nica! „Oricând, oriunde și oricum aș fi, sunt exact acolo unde trebuie să fiu”

Reactualizat la:
Oamenii uită aproape întotdeauna sau nici măcar nu știu cât este de important să accepte situațiile, evenimentele, viața, așa cum este ea, fără a fi centrați mereu pe ceea ce „AR TREBUI" să fie sau pe ceea ce „A FOST", pe „CUM A FOST", pe „CE S-AR PUTEA ÎNTÂMPLA" sau pe „CUM SAU CE AR FI PUTUT SĂ FIE".
Scris de Oana Farcaș - Oamenii uită aproape întotdeauna sau nici măcar nu știu cât este de important să accepte situațiile, evenimentele, viața, așa cum este ea, fără a fi centrați mereu pe ceea ce „AR TREBUI" să fie sau pe ceea ce „A FOST", pe „CUM A FOST", pe „CE S-AR PUTEA ÎNTÂMPLA" sau pe „CUM SAU CE AR FI PUTUT SĂ FIE".

Toate aceste alternative și variante, trimit mintea noastră într-o direcție diferită de momentul actual, singurul care ne este și ne rămâne prezent. Prin urmare, în situațiile lipsite de control personal, oamenii nu mai au puterea de a lua lucrurile așa cum vin, așa cum le prezintă viața, și nici de a rămâne simpli observatori care conștientizează faptul că starea lor negativă sau nemulțumirile lor nu vor schimba în niciun fel situația.

Aceste persoane au sentimentul că atunci când dau voie reacțiilor să-i cuprindă, se descarcă, fără să își da seama de faptul că își fac mai mult rău decât bine, alegând astfel să-și îndrepte mintea oriunde altundeva decât în prezent. Această categorie de oameni își creează singuri anxietate, depresie, furie și își cresc măsura nesiguranței si a disperării.

La polul opus, oamenii care rămân în momentul prezent vor reuși să se bucure de viață și vor conștientiza cât este de bine și de important să accepte împăcați si cu seninătate lucrurile pe care nu le pot sau nu le-au putut controla. Prezentul este tot ceea ce avem, este tot ceea ce ne vindecă si este tot ceea ce avem nevoie. Restul ne îmbolnăvește fără ca măcar să fim conștienți de asta.

Lector Univ. Dr. Psiholog clinician și Psihoterapeut Sorin Nica

Lecția zilei cu psihologul Sorin Nica! Acționează pe baza principiilor în loc să reacționezi la emoții și circumstanțe

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Încă o victorie pentru „leii roșii”
  CSM CSU Oradea a dispus de SCM Timișoara cu scorul de 77-67.

  România

  Vaccinare fără programare: De vineri, oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca
  Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19 o poate face începând de vineri, fără programare. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victor Micula, trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni
  Omul de afaceri este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 12

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prințul Philip va fi înmormântat într-un sicriu din lână
  Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor. 2

  BIHON Sport local

  Liga 4 Bihor nu se reia! „Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc și-a dorit”
  2

  România

  PSD îi cere președintelui Iohannis să intervină în criza politică: „Să iasă din letargie și să intervină public"
  Președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din ”Guvernul Său”, transmit, joi, social-democrații. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.